حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حسنی، مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل، با تبریک روز 19 مهر سالروز بیانات مقام معظم رهبری به اعضای کانون های مساجد، اظهار داشت: مسجد رکن اصلی در تربیت نسل جوان است و از اول اسلام جایگاهی ویژه دارد.
وی، با بیان اینکه میتوان گفت که تشکیل دهنده اولین کانون فرهنگی هنری خود پیامبر اکرم(صل الله) بوده است، افزود: بناگذاری دین مبین اسلام و اعلام رسالت پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) از مسجد آغاز شده و خود پیامبر(صل الله علیه و آله) در کنار تاسیس مسجد به بحث تربیت جوانان و ارشاد عموم مردم ورود پیدا کرده و تعالی دین اسلام را رقم زده است.
حجت الاسلام حسنی، با تاکید بر اینکه اهل بیت (علیه السلام) نیز کارهای اجتماعی و فرهنگی بزرگ و تاثیرگذاری را برای تربیت نسل آینده و جوان انجام داده اند، عنوان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد بهترین و مبارک ترین مکان در کنار مسجد است که با انجام فعالیت های مذهبی و فرهنگی جوانان را به سمت مسجد جذب می کند که این امر مبارک مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد.
این مقام مسئول، با اشاره به دوران دفاع مقدس و اعزام جوانان و نیروهای نظامی از مساجد به جبهه های حق علیه باطل، بیان کرد: اگر در آن زمان اقبال بی نظیری از این امر می شد در سایه فعال بودن مساجد و تربیت مسجدی جوانان بود که با حضور در مسجد علاوه بر عبادت کارهای فرهنگی نیز انجام می دادند.
کانون های فرهنگی هنری بهترین مکان برای تربیت انسان های بزرگ است
مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، کانون های فرهنگی هنری مساجد را بهترین وسیله برای جذب جوانان به مساجد و بهترین ابزار برای تربیت انسان های بزرگ وشایسته دانست و گفت: این مهم به خاطر این است که اگر فردی از اول زندگی خود مومن، مذهبی و اهل نماز و خداشناس باشد به هر مقام و منزلتی که دست یابد چون تربیت مسجدی داشته است، همیشه در این مسیر معنوی خواهد بود و راه رابه بیراهه نمی رود.
وی، نقش موثر و بی بدیل کانون های مساجد در تربیت نسل آینده را یادآور شد و ادامه داد: از حضرت علی(علیه السلام) روایت شده است که قلب نوجوانان و جوان به مانند زمین بایر است و هیچ کشتی در آن صورت نگرفته است و هر کس هر چیزی در آن برای اولین بار بکارد، رشد کردنی است و چه زیبا است که مسئولین کانون های مساجد در این امر ورود پیدا کرده و با فعالیت های موثر خود و با گذشت از جان، مال و وقت خود ایثاری به یاد ماندنی در این حوزه انجام دهند.
روحانی با روی خوش پذیرای جوانان در مسجد باشد
حجت الاسلام حسنی، محوریت روحانی و نقش بی بدیل او در ایجاد پیوند و وحدت در کانون های مساجد را یادآور شد و اضافه کرد: روحانی مسجد باید همیشه 2 نکته را مدنظر قرار دهد یکی اینکه در تربیت علوی جوانان و نوجوانان از هیچ تلاشی فروگذاری نکند و دوم اینکه روحانی باید مسلط به علم روز باشد و این اولین وظیفه روحانی برای حضور در کانون هاست چراکه این مهم فعالیت های کانون را مثمرثمر و تاثیرگذار می کند.
این مقام مسئول، با اشاره به فعالیت رسانه های قوی و تاثیرگذار امروزی از جمله شبکه های ماهواره ای، اینترنت، بازی های رایانه ای ساخت غرب و شبکه های اجتماعی مختلف، تصریح کرد: همه این ها توطئه استکبار برای بازگشایی ذهن جوانان ها و ایجاد جذابیت برای منحرف کردن اندیشه آنهاست.
مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، ایجاد جذابیت و شیرینی این ابزارها برای تسخیر اذهان جوانان را امری شوم توصیف کرد و گفت: اینجاست که وظیفه روحانیت سنگین تر و سخت تر می شود چراکه در وهله اول باید با اخلاق، خوش رفتاری و خوش خلقی نسبت به جذب نوجوان و جوان اقدام کرده و در وهله دوم سوالات وشبهه های ایجاد شده توسط ابزارهای ارتباط جمعی منحرف در اذهان جوانان را جواب داده و پاسخگو باشد.
روحانی مسجد معارف علوی و آموزه های اسلامی را در ذهن جوان روشن کند
این استاد حوزه و دانشگاه، ادامه داد: در سایه تحقق این مهم است که شبهه از ذهن جوان پاک شده و معارف دینی و علوی در ذهن جوان روشن می شود و در این خصوص نیز از امام محمد باقر (علیه السلام) و امام رضا(علیه السلام) روایتی وجود دارد مبنی بر اینکه " روحانیت کلام انبیا الهی و امامان را به گوش مردم برسانند چراکه اگر مردم حقانیت کلام امامان را دیده و بشنوند به یقین تبعیت خواهند کرد".
حجت الاسلام حسنی، با تاکید بر این نکته که شیرینی و جذابیت فرمایشات انبیا و اوصیای الهی به قدری است که مردم به یقین از اهل بیت (علیه السلام) تبعیت می کنند، گفت: خداوند متعال نیز در قرآن کریم خطاب به پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) فرموده است " ای پیامبر اگر اخلاق تو بد بود و روی خوش به مردم نشان نمی دادی، مردم از کنار تو پراکنده می شدند". حال اگر روحانی مسجد به این مهم اعتنا کند، به قدر مسلم موفقیت های بسیاری را در ارشاد و راهنمایی مردم برای مصون ماندن از هجمه های دشمنان می توانیم کسب کنیم.
وی، از علما و روحانیت به عنوان وارثان انبیا و اوصیا یاد کرد و متذکر شد: روحانی نیز باید در مسجد همانند آقا رسول الله عمل کرده و با روی خوش پذیرای مردم باشد چراکه روح و روان جوان به علت لطیف بودن خیلی زود دچار آسیب می شود و روحانی باید از این روح لطیف مراقبت کرده و زمینه تعالی وی را فراهم سازد.
کانون های فرهنگی هنری نیازمند حمایت های فکری و مادی هستند
مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کانون های فرهنگی و هنری و حمایت از این کانون ها، ادامه داد: کانون های مساجد بنا بر سفارش مقام معظم رهبری نیازمند حمایت های فکری و فرهنگی هستند.
این مقام مسئول،تصریح کرد: بر تمام دستگاه های اجرایی، فرهنگی و نخبگان جامعه فرهنگی لازم است در کانون های فرهنگی هنری مساجد عضویت داشته و نه تنها روحانیت بلکه تمامی افرادی که احساس مسئولیت در این زمینه دارند، باید در این عرصه ورود پیدا کرده و با کمک های مادی، معنوی و فکری خود یاریگر کانون ها باشند.
هدف اصلی از کثرت شبکه های ماهواره ای ایجاد فاصله با آموزه های اسلام است
حجت الاسلام حسنی، با تاکید بر این مطلب که دشمنان نظام اسلامی هجمه فرهنگی عظیمی را علیه سرمایه ها و نسل آینده ایران اسلامی آغاز کرده اند، گفت: هدف اصلی کثرت شبکه های ماهواره ای و هجوم اینترنتی به افکار جوانان این مرز و بوم، ایجاد فاصله بین آموزه های اسلامی و زندگی جوانان است و در این راستا باید همگی دست در دست یکدیگر داده و مانع تحقق این هجمه فرهنگی شوم شویم.
وی،کانون های فرهنگی هنری مساجد را یک توفیق بزرگ الهی برای ایران اسلامی توصیف کرد و افزود: کانون های فرهنگی هنری در خط مقدم جبهه جنگ نرم هستند و به همین خاطر باید از لحاظ محتوایی غنی باشند در غیر این صورت افکار باطل اندیشه های نوظهور بر اذهان جوانان ما غلبه خواهد کرد.
کانون های فرهنگی هنری توجه ویژه ای به آموزش بانوان داشته باشند
مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت های حوزه بانوان اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه نصف جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهد، تربیت فرزندان جامعه، صفا بخشیدن به کانون گرم خانواده و هدایت افکار فرزندان نیز به عهده این قشر عظیم می باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه، بر ضرورت ورود کانون های فرهنگی هنری بر آموزش دختران و بانوان جامعه به عنوان یکی از رسالت های کانون های مساجد در تحکیم بخشی به بنیان خانواده تاکید کرد ومتذکر شد: اگر می خواهیم جامعه ای داشته باشیم که فرزندان آن از تربیت مسجدی و علوی بهره مند باشند باید نسبت به بانوان عنایت ویژه داشته و برای برنامه زندگی، افزایش مهارت های اجتماعی و زندگی و تقویت روحیه مسئولیت پذیری این قشر برنامه ریزی کنیم.
از بروز رفتارهای سلیقه ای در اجرای برنامه های فرهنگی جلوگیری شود
حجت الاسلام حسنی، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ وحدت در جامعه و امورات، عنوان کرد: اگر روحانی، کانون فرهنگی هنری، پایگاه بسیج و هیئت امنا امورات و قضایا را به طور سلیقه ای اداره کنند در این مسجد هیچوقت نمی توان انتظار اجرای برنامه فرهنگی در خور وشایسته داشت.
وی، اظهار داشت: در مسجد باید وحدت معقولی بین کانون فرهنگی هنری، پایگاه بسیج، روحانی و هیئت امنا وجود داشته باشد و این چهار عنصر باید همیشه با همدیگر هماهنگ بوده و امورات را به پیش ببرند و در این صورت است که موازی کاری ها از بین رفته و حرمت ها حفظ می شود.
مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، در پایان سخنان خود هدف اصلی برنامه های فرهنگی را فعال کردن مساجد و جذب جوانان بیان کرد و خاطر نشان ساخت: نباید با رفتارهای سلیقه ای عده ای این مهم تحقق نیافته و زمینه را برای جولان افکار غربی و افکار اشتباه عرفان های نوظهور در ذهن جوانان سرزمین خود آماده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما