موج سواری ده ساله آلاینده ها در دریای خزر

خبرگزاری شبستان: 10 سال است که سازمان ملل در رابطه با بحرانی شدن آب دریای خزر هشدار داده است و مرکز پژوهش های مجلس نیز وضع آلاینده های دریای خزر را خارج از استاندارد معرفی نموده اما متاسفانه اقدامات سازنده ای در این خصوص انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مازیار دارایی، نماینده استان گیلان در شورای عالی استان ها امروز در نطق پیش از دستور نهمین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها که در ساختمان قدیمی مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به سخنان اخیر رییس جمهور در خصوص موضوع آلودگی دریای خزر گفت: وی همه کشورهای حاشیه دریای خزر را به حمایت از محیط زیست دعوت نمود و بر رعایت استانداردهای زیست محیطی در بزرگترین دریاچه دنیا تاکید ویژه کرد.

 

وی افزود: 10 سال است که سازمان ملل در رابطه با بحرانی شدن آب دریای خزر هشدار داده است و مرکز پژوهش های مجلس نیز وضع آلاینده های دریای خزر را خارج از استاندارد معرفی نموده اما متاسفانه اقدامات سازنده ای در این خصوص انجام نشده است.

 

دارایی با اشاره به وضعیت بحرانی دریای خزر خاطرنشان کرد: عدم رعایت حریم ساحل در ساخت و ساز حاشیه دریای خزر، افزایش میزان حجم نفت های ریخته شده توسط کشورهای حاشیه دریای خزر بخصوص آذربایجان، عدم دسترسی به آب های آزاد، استفاده از سموم کشاورزی خارج از رده و بی کیفیت که عموما از چین به صورت مستقیم وارد می شود و دفن زباله های خانگی و بیمارستانی در حاشیه رودخانه ها و جنگل ها از جمله عواملی است که باعث شده تا آلاینده های زیادی وارد دریای خزر شوند.

 

نماینده گیلان در شورای عالی استان ها تصریح کرد: با توجه به اینکه جریان آب دریای خزر از شمال غربی به جنوب شرقی است همه آلودگی های موجود در دریای خزر در سواحل ایران رخنه می کند و عدم دسترسی دریای خزر به آب های آزاد و محصور شدن دربین کشورهای مختلف میزان آلایندگی را افزایش می دهد.

 

وی با بیان اینکه کشاورزان شمال کشور بیشترین میزان استفاده از سموم کشاورزی را دارند، خاطرنشان کرد: هیچ تحقیق جدی در خصوص میزان آلودگی دریای خزر و میزان آسیب وارده به زیست جانوری و گیاهی و اکوسیستم دریای خزر انجام نشده است و این در حالی است که صددرصد فاضلاب های خانگی بدون هیچگونه تصفیه وارد دریای خزر می شود.

 

دارایی یادآور شد: سال گذشته هیئت وزیران، وزارت نیرو را مکلف به ایجاد تصفیه خانه در شهرهای ساحلی بالای جمعیت 30 هزار نفر کرد ولی تاکنون اقداماتی در این زمینه عملیاتی نشده است.

 

وی اذعان داشت: ریختن زباله در مناطق جنگلی و حاشیه رودخانه ها و دریا و پساب های سمی ناشی از دفن این زباله ها وارد آب های زیرزمینی و رودخانه ها می شود و باعث از بین رفتن سیستم ایمن زیست محیطی می شود به گونه ای که امروز شاهد گسترش میزان مبتلایان به سرطان در سواحل شمالی کشور هستیم.

 

دارایی ادامه داد: در حال حاضر سرطان روده، معده و سیستم گوارشی بیش از سایر استان های کشور در شهرهای شمالی کشور مشاهده شده که این آمار بسیار نگران کننده و قابل تأمل است.

 

وی تصریح کرد: حفظ محیط زیست نیازمند یک اقدام فرهنگی عاجل است که باید در این راستا طرح ها و برنامه های فرهنگی در سطح کشور عرضه کنیم.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت و نقش جایگاه شوراها در توسعه شهری و روستایی پیشنهاد می کنم کمیسیون سلامت و محیط زیست تشکیل شود تا با اصلاح و صدور قوانین جدید حرکت جدی در زمینه مدیریت شهری با رویکرد حفظ محیط زیست اقدامات موثری انجام دهیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 408422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha