به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مهندس مهدی چمران، رییس شورای عالی استان ها در نهمین اجلاس عمومی شورای عالی استان ها که امروز 17 مهر در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: مسایل مطرح شده در رسانه ها مربوط به مسایل هویتی شوراهاست و وجود شوراها به آن بستگی تام دارد و باعث می شود از شوراها به جز نام زیبا چیزی باقی نماند.
وی با بیان اینکه شوراهای شهر و روستا در ابتدای انقلاب و پس از مباحث زیاد به تصویب رسید، خاطرنشان کرد: تشکیل شورای شهر و روستا در قانون اساسی قید شده است که نماد مردم سالاری دینی است و در شرایط کنونی جایگاه والایی دارد.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرها در خصوص شوراهای شهر و روستا و کارکرد آنها اذعان داشت: برخی در خصوص اختیارات و عملکرد شورای شهر و روستا اظهارنظرهایی کرده اند که تلاش می کند تا شورای شهر این جایگاه خود را از دست بدهد و فقط نامی از شورا باقی بماند.
وی با بیان اینکه کدام شورایی دوست دارد که انتخاب شهردار را به افراد دیگری محول نماید، تصریح کرد: هیچکدام از شوراها موافق این اقدام نیستند و هنوز بحث سلب اختیار شورای شهر در انتخاب شهردار در کمیسیون های مجلس هم وارد نشده است.
چمران با بیان اینکه تصویب این موضوع خلاف اصل 44 قانون اساسی است، اظهار داشت: همه تلاش ها باید بر این اساس باشد که مسایل دولتی به مردمی تبدیل شود.
رییس شورای عالی استان ها با بیان اینکه امروز به نتیجه مطلوب در واگذاری امور دولتی به مردم رسیده ایم، تصریح کرد: برگشت به عقب در این برهه منطقی و به صلاح کشور نیست چرا که با این رویکرد اعتمادی مردمی را از دست می دهیم.
چمران با بیان اینکه یکی از رموز بقای ما این است که متکی به مردم هستیم، خاطرنشان کرد: مردم بدون آموزش نظامی و به صورت خودجوش دفاع مقدس را پیش بردند و این بیانگر حضور جدی و فعال مردم در صحنه های مختلف است.
رییس شورای شهر تهران تصریح کرد: انتظار نداریم نمایندگان مجلس دارای چنین دیدگاهی باشند چرا که این دیدگاه خوب و درست نیست.
چمران تاکید کرد: مجلس باید از شوراهای شهر و روستا حمایت کند تا در سایه تعامل با یکدیگر قانونی تر بتوانیم امور مربوط به مدیریت شهری را به پیش ببریم.
وی اذعان داشت: از طرف همه شوراییان کشور اعلام می کنیم با این طرح مخالفت شدید داریم و اگر به تایید و تصویب برسد به ضرر نظام است.
چمران با بیان اینکه این مسئله شخصی نیست بلکه مسئله ای که نظام جمهوری اسلامی با آن درگیر و به آن متصل است، تصریح کرد: اقدامات جزیی و سلیقه ای را باید کنار بگذاریم و تلاش کنیم تا این موضوع به تصویب نرسد.
وی با اشاره به تصویب دریافت مالیات مستقیم از شهرهای زیر 200 هزار نفر خبر داد و گفت: امیدواریم تصویب این طرح گام های موثری در توسعه مدیریت شهری بردارد.
چمران در ادامه با اشاره به اینکه اعلام عمومی و رسانه ای تخلفات صورت گرفته در شوراها قبل از اثبات تخلف اخلاقی نیست، خاطرنشان کرد: 17 هزار نفر عضو شورای شهر و روستا هستند که با توجه به جمعیت موجود ممکن است اشتباهاتی در این مجموعه رخ دهد اما نباید قبل از اثبات تخلف این موضوع اعلام عمومی و رسانه ای شود.
وی با اشاره به صدور برخی احکام توسط قضات تاکید کرد: گاهی احکام و آرایی صادر می شود که متن آنها دارای مشکل است به عنوان نمونه به کار بردن عنوان قلع و قمع درختان به دلیل شکایتی که انجام شده بود حدود 100 اصله درخت با حکم قضایی قطع شد، امیدوارم با تعامل بیشتر با چنین احکامی مواجه نشویم.
وی تاکید کرد: شوراهای شهر و روستا و شورای عالی استان ها ظرفیت خوبی هستند که بتوانند با همکاری قوه قضاییه از جرم و بزهکاری جلوگیری کنند و در این جلسه همکاری خود را با قوه قضاییه اعلام می کند.
در ادامه، ماشاءالله سعادتمندفر، نماینده استان قم در شورای عالی استان ها با اشاره به مسایل پیش روی این استان گفت: قم نه به عنوان یک کلانشهر جمعیتی بلکه به عنوان یک جهانشهر معنوی است و امروز از 160 کشور جهان و همه استان های کشور طالبان علم دینی در آن مشغول تحصیل اند.
وی افزود: قم در مسیر ترانزیت انسانی و حمل و نقل جاده ای ایران قرار دارد به گونه ای که مسیر تردد 17 استان کشور است. از طرفی بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س)، حوزه علمیه قم و مسجد مقدس جمکران ما را میزبان هزاران زایر مشتاق کرده است و مراسم ویژه و میلیونی نیمه شعبان و 14 خرداد نیازمند عزم ملی است.
سعادتمندفر ادامه داد: با هماهنگی خوب شورای اسلامی شهر و شهرداری قم پروژه های مهمی در سطح شهر اجرا شده و یا در حال اجرا است.
در ادامه مراسم، مراسم تحلیف شهیدی، نماینده استان مرکزی انجام شد.
بر اساس این گزارش، در نهمین اجلاس شورای عالی استان ها طرف دوفوریت اصلاح ماده (20 مکرر)، آیین نامه مالی شهرداری ها و طرح الحاق یک تبصره به ماده یک آیین نامه داخلی شورای اسلامی شهرستان، طرح الحاق یک تبصره به ماده یک آیین نامه داخلی شورای اسلامی بخش، طرح اصلاح ماده 3 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور مصوب ششم مهر سال 82، طرح الحاق یک تبصره به ماده 15 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و طرح اصلاح بند 3 ماده 28 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور بررسی می شود.
پایان پیام/
نظر شما