به گزارش خبرگزاری شبستان از فومن، اسماعیل قربانزاده، فرماندار فومن امروز(16 مهر)در نشست خبری با اصحاب رسانه این شهرستان اظهار کرد: 15 مهرماه اولین بار توسط رئیس جمهور ایران، دکتر حسن روحانی روز ملی روستا نامگذاری شده است.
وی افزود: این عمل دولت تدبیر و امید نشان از ارج نهادن به روستائیان و جهادگران عرصه اقتصاد مقاومتی در روستاهاست.
فرماندار فومن به وضعیت روستاها در قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: در آن زمان فقط 20 درصد روستاها آسفالت بود در حالی که امروزه صد در صد روستاها آسفالت هستند.
۱۰۵ روستای فومن آب شرب دارد
قربانزاده با اشاره به سایت باغبانان آبفار گفت: این سایت آبی غرب گیلان را پوشش می دهد و ۱۰۵ روستای فومن آب شرب دارد.
وی با بیان اینکه فومن دارای 161 روستا است، تصریح کرد: 131 روستا دارای طرح هادی است که تا حدودی جدول گذاری و بهسازی آنها را انجام داده اند که در بیش از هشت روستا بازنگری طرح هادی انجام گرفته است.
قربانزاده با بیان اینکه امسال، پایان ساخت خانههای بهداشت در این شهرستان است، تاکید کرد: 9خانه بهداشت در سال جاری در فومن افتتاح می شود که بعد از آن پیگیر ایجاد مراکز بهداشتی درمانی هستند.
68 درصد راه های روستایی فومن آسفالت شده است
وی با بیان اینکه در صدد هستند تا پیشرفت فیزیکی در روستاها افزایش یابد، اظهار کرد: در روستای گشت سالن ورزشی ساخته شده و در حال ساخت سالن ورزشی برای ماکلوان هستند که این سالن با اعتبار140 میلیون تومان ساخته میشود.
فرماندار فومن با بیان اینکه ساخت دانشگاهها در این شهرستان در روستاها بوده، افزود: تاکنون چهار دانشگاه در محیط روستایی ساخته شده است.
قربانزاده با اشاره به اینکه پنج هزار عشایر در این شهرستان زندگی میکنند، گفت: دامداران جز عشایر به حساب میآیند و 128هزار و 700 راس دام در فومن دارند.
وی با بیان اینکه در فومن 92 دهیار در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: از نظر تحصیلات همه آنها تحصیلکرده و تا کارشناسی ارشد خوانده اند.
فرماندار فومن خاطرنشان کرد: با وجود اینکه 492 کیلومتر راه روستایی در این شهرستان است، 68 درصد آن بر اساس اولویت بندی درجه 2،1 و 3 آسفالت شده است.
حدود 65 درصد مردم فومن در روستاها زندگی میکنند
قربانزاده با بیان اینکه جمعیت فومن 93 هزار و 737 نفر است، تاکید کرد: 64.9 درصد از این جمعیت در روستاها زندگی می کنند در حالی که میانگین جمعیت روستایی کشور 40 درصد است.
وی اظهار کرد: در شهرستان فومن 13هزار و 870 هکتار زمین زراعی، 230 هکتار باغات صیفی کاری، دو هزار هکتار باغ چای و حدود یک هزار و 250 هکتار باغ میوه وجود دارد.
فرماندار فومن افزود: 300 واحد پرورش ماهی که برای 700 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده، دو واحد آب معدنی، 300 نفر زنبوردار با ده هزار زنبور، بیش از صد واحد برنجکوبی که 87 واحد فعال و حدود دوازده هزارو 159 هکتار مربع و 16 هزار جنگل دارند.
قربانزاده گفت: تا کنون بالای 70 درصد اعتبارات این شهرستان به سمت روستاها سوق داده شده است.
پایان پیام/
نظر شما