به گزارش خبرگزاری شبستان، مریم مجتهدزاده، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری امروز در همایش پنج هزار نفری تجلیل از 50 زن برگزیده کشور با تبریک میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: انقلاب اسلامی با ظهور ارزشها، بستر پربرکتی را در شکوفایی اقشار مختلف جامعه فراهم کرد و در این میان در پیروزی، همراهی، پاسداشت و حفظ نتایج پرثمر این انقلاب براستی خوش درخشیدهاند.
مجتهدزاده خاطرنشان کرد: بروز تحولات اخیر در منطقه و نقش مؤثر زنان مسلمان در این خیزش که بیش از هر عامل دیگری اذهان عمومی را به خود جلب کرده، گویای نقشآفرینی این راویان هویت اسلامی در رفع بیعدالتی سلطه جهانی است.
وی با اشاره به فعالیتهای مرکز امور زنان در راستای ارتقای جایگاه زنان و تعالی بنیان خانواده تصریح کرد: اصل عدم گسست مسایل زنان از منافع پرارزش خانواده، رسالتی بود که در دولت نهم بر عهده مرکز امور زنان و خانواده گذاشته شد و در دولت دهم همچنان در تقویت و پیگیری آن کوشاییم. نگاهی منسجم و نظاممند به حوزه خانواده که طیف گستردهای از افراد را در سنین، جنسیتها و نقشهای مختلف دربر میگیرد، اصلیترین عامل در شکلگیری ستاد ملی زن و خانواده به عنوان نهادی مؤثر در این حوزه به شمار میرود.
مجتهدزاده اضافه کرد: حذف فعالیتهای متفرق و موازی جلوگیری از اعمال سلایق، ایجاد هماهنگی سیاستهای کلان اجرایی و بخشی، ایجاد تعاملی سازنده در بین سه قوه و در نهایت طراحی سیستم نظارت مستمر و ضمانت اجرا از اهداف تشکیل ستاد ملی زن و خانواده در جهت بهبود اجرای سیاستهای کلیدی نظام در این عرصه است که دبیرخانه آن در مرکز امور زنان و خانواده مستقر گردیده و در حال خدمت گذاری است.
وی تصریح کرد: هماکنون پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب، کنترل و کاهش آسیبها، سیاستهای تحکیم و تعالی بنیان خانواده و همچنین طراحی پیوست خانواده جهت الحاق به کلیه مصوبات با هدف جلوگیری از آسیبهای ناشی از سیاستهای متفرق بر این نهاد در دستور کار این ستاد قرار دارد.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: همچنین این نهاد در راستای ارتقای وضعیت زنان و خانواده و منطبق بر یک برنامه منسجم و یکپارچه، سند راهبردی «طوبی» را با هدف برنامهریزی، راهاندازی و پایش فعالیتها تهیه کرده که از جامعیت درخور توجهی برخوردار است.
وی خاطر نشان کرد: سند طوبی با تکیه بر اسناد فرا دستی و در هماهنگی کامل با ارزشهای نظام، برنامههای کوتاهمدت و میانمدت این مرکز را در ترسیم چگونگی دستیابی به اهداف مورد نظر در برگرفته است. اجرای دقیق خط مشیهای نظام امری است که بیشک عملکردی متناسب را در حوزه اجرا ضروری میسازد. با ایمان به این وظیفه، مرکز امور زنان و خانواده، طرح گستردهای را با استخراج و طبقهبندی مطالبات زنان بر اساس سندهای فرا دستی و منویات بنیانگذار انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری و توصیههای ریاست محترم جمهور به انجام رساند.
وی با بیان اینکه ارتقای منزلت زن و تثبیت تعالی خانواده نیازمند بهرهگیری از فقهی پویا است، افزود: علاوه بر ترسیم الگویی مشخص از وضعیت و منزلت مطلوب زن مسلمان با حفظ و ثبات ارزشها می توان بستری مناسب را در جهت پاسخ به نیازها و شرایط روز محقق کرد. با عنایت به این مهم تأسیس بانک اطلاعاتی «جامعالاحادیث زنان» با بهرهگیری از کتب فقهی و در طرحی با استخراج بیش از 9هزار حدیث در هفت محور کلی مسایل زنان و خانواده، فعالیت این مجموعه را در این حوزه ترسیم میکند.
مجتهدزاده با اشاره به اینکه آموزش به عنوان زمینهساز افزایش آگاهی و بینش فردی از جمله اقدامات مهم این مجموعه در بحث تحکیم و آسیبشناسی نهاد خانواده است، یادآور شد: برگزاری دورههای آموزشی پیرامون تحکیم خانواده، تعمیق باورهای دینی، توانمندسازی در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حرفهآموزی، طراحی درختواره موضوعی زنان و در نهایت تدوین اسناد مرجع مورد نیاز از جمله منشور زن فاطمی به همراه انجام طرحهای متنوع تحقیقاتی، اهتمام این مرکز در ارتقای آگاهی زنان را به نمایش میگذارد.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده بررسی و پاسخ به مشکلات حقوقی زنان را از دیگر محورهای مهم و قابل توجه این مرکز در راستای حفظ نهاد خانواده عنوان کرد و گفت: تدوین و ارایه لوایح مختلف و پیشنهادی به دولت، ارایه نظرات کارشناسی بر مطالب واصله از سایر مراکز و دستگاهها، از جمله تهیه شرح وظایف شورای مشاوران وزرا در حوزه زنان و تصویب آن در دولت به همراه طراحی نظام جامع حقوقی زن و خانواده، برخی از دستاوردهای حقوقی این مجموعه را در سالهای اخیر تشکیل داده است.
وی با اشاره به نتایج سفرهای استانی دولت در ارتقای وضعیت زنان و خانواده اظهار کرد: ایجاد صندوق ضمانت وام زنان نیازمند با استفاده از تسهیلات بانکی ارزانقیمت، ایجاد مجتمعهای فرهنگی، ورزشی، تفریحی ویژه بانوان در سطح استانها و حمایت از تقویت واحدهای مشاوره خانواده، تقویت و توسعه مراکز آموزشی فنی و حرفهای دختران با گرایش صنایع دستی بومی و در نهایت گسترش حجاب و عفاف با بهرهگیری از زمینههای مشخص استانی، آداب و رسوم و پوشش های محلی، قسمتی از نتایج مشخص و به ثمر نشسته سفرهای استانی دولت در ارتقاء وضعیت زنان و خانواده را شامل میشود.
مشاور رئیس جمهور گفت: وجود چالش و نقصان در ادبیات رایج تصمیمسازی و تصمیم گیری در عرصه نظام بینالملل در حوزه مسائل زنان و همچنین مروری بر دستاوردهای ناموفق طرحهای متداول توصیه شده به کشورها، همگی گویای آن است که زنان مسلمان با درایت و تیزبینی خود در این عرصه باید گامهایی موثر را بر اساس بازگشت به فطرت، اخلاق و معنویت بردارند.
وی افزود: این فضا فرصتی جدی در پاسخ به بیداری اذهان را فراهم میکند که ارائه راهحلهای برگرفته از معنویت و اخلاق را در رشد وضعیت زنان دنبال میکند؛ از ارزندهترین تجربیات مرکز امور زنان و خانواده درعرصه بینالمللی، برگزاری موفق سومین اجلاس وزرای زنان کشورهای عضو این سازمان در سال گذشته محسوب میشود. در برگزاری اجلاس حاضر، جمهوری اسلامی ایران با گامی بلند در عرصه تعاملات بینالمللی زنان توانست در دو محور ساختارها و مفاهیم، جریانی جدید را مدیریت کند.
گفتنی است؛ همایش پنج هزار نفری تجلیل از 50 زن برگزیده دوشنبه دوم خرداد در سالن بزرگ وزارت کشور برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما