به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، اشرف بروجردی، معاون فرهنگی اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم و تحقیقات، پیش از ظهر امروز (15 مهرماه)، در نشست هم اندیشی تشکل های غیردولتی با موضوع طرح مسائل مرتبط با ضرورت فعالیت های فرهنگی، اجتماعی بانوان کشور در محل جلسات شیخ صفی استانداری اردبیل، اظهار کرد: شکل مدرک تشکل های غیر دولتی با رویکرد مردم و مشارکت جدی آنها از سال 76 در دوران اصلاحات آغاز شد و با هدف مسایل اجتماعی شکل گرفت.
وی، با اشاره به اینکه تشکل های مردم نهاد به عنوان چشم دولت برای مردم و چشم مردم برای دولت است، تصریح کرد: تشکل های مردم نهاد همواره در رصد مسایل فرهنگی و اجتماعی روز پیشتاز هستند و دولت ها را وادار به حرکت در مسیر خواست مردم و تعامل بین دولت و مردم دارند.
بروجردی، با بیان این مطلب که تشکیل سازمان های مردم نهاد شناسنامه دار از سال 76 شکل گرفت، خاطر نشان کرد: رشد تشکل های غیر دولتی متناسب با امکانات باشد و این تشکل ها مشارکت خود را در جامعه نشان می دهد و رویکرد دولت به این که قدرت نباید متمرکز شود زیرا کار اشتباه است.
معاون فرهنگی اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با اعلام اینکه خروجی شکل گرفته در تمرکز قدرت موجبات رای فردی می شود، عنوان کرد: در عرصه مسایل اجتماعی باید اساس رای جمعی باشد و بهتر می تواند کارآمد باشد و مشارکت مردم را نهادمند کند.
برجرودی، با اشاره به اینکه شکل گیری شوراها، احزاب و تشکل های مردم نهاد نشانه های تفکر خرد جمعی است، افزود: سازمان های مردم نهاد با هدف فعالیت های داوطلبانه، غیر انتفاعی و غیر سیاسی شکل گرفته و مردم به صورت خودجوش مطالبات در حوزه های کودک، محیط زیست، فرهنگی، اجتماعی، زنان و ... پیگیر هستند.
وی، در پایان سخنان خود، با بیان این مطلب که مسایل اجتماعی پیشروتر از رویکرد مذهبی در کارآمدی سازمان مردم نهاد موثر است، یادآور شد: دولت نهم و دهم با اضافه کردن هیئت های مذهبی، دستجات عزاداری و پایگاه های بسیج به عنوان سازمان های مردم نهاد ارزش والای آنها را به عنوان رابط مستقیم با این رویکرد برهم زد.
پایان پیام/
نظر شما