محتوای دروس دانشگاهی با نیاز صنعت تطابق ندارد

خبرگزاری شبستان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین گفت: محتوای دروس دانشگاهی با نیاز صنعت تطابق ندارد و در واقع فارع التحصیلان تازه در صنعت، شاگردی کرده و راه می افتند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علیرضا کشاورز قاسمی پیش از ظهر امروز (15 مهر) در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه صنایع هایتک و دانش بنیان که در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: کشور ما قرار است در افق 1404 رتبه اول در حوزه علمی، اقتصادی و فرهنگی منطقه را داشته باشد و ما بر اساس این برنامه پیش نرفته ایم و از این برنامه عقب هستیم و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به این امر ما باید از مسیرهای با جهش استفاده کنیم که یکی از این مسیرها، شرکت های دانش بنیان است و این انتظار از شرکت های دانش بنیان وجود دارد که به صنعت کمک کنند تا این عقب افتادگی را جبران کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین اضافه کرد: در سال 2013، به میزان 2 هزار میلیارد تومان ارزش کالای حاصل از دانش بوده که سهم ما از این عدد، 900 میلیون دلار بوده است بنابراین باید در این حوزه بسیار کار کرد.

وی عنوان کرد: تولیدکننده های ما معتقد هستند خروجی دانشگاه ها برای تولید و صنعت، مفید نیست و محتوای دروس دانشگاهی با نیاز صنعت تطابق ندارد و در واقع فارع التحصیلان تازه در صنعت، شاگردی کرده و راه می افتند.

کشاورز قاسمی اعلام کرد: در خارج از کشور سفارش دروس با توجه به نیاز صورت می گیرد بنابراین باید در آموزش عالی در این خصوص تغییراتی انجام شود؛ همچنین ارتقا اساتید دانشگاه نیز نباید بر اساس مقاله ISI باشد زیرا به درد صنعیت نمی خورد.

وی تأکید کرد: ارتقا اساتید دانشگاه باید بر اساس کارهای تجاری سازی صورت گیرد و باید تغییر رویکرد را در این حوزه داشته باشیم  و ما در صنعت معتقد هستیم بزرگترین محرک و انگیزه برای کار جدی، سود و پول است و فقط کار علمی در این بخش چاره ساز نیست.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین با اشاره به لزوم اعتماد صنعت به دانشگاه تصریح کرد: از دیگر مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، عدم شناخت است به طوری که صنعت از توانمندی شرکت های دانش بنیان بی اطلاع است و این نمایشگاه ها نیز در همین راستا برگزار می شود و صنعت باید به دانشگاه اعتماد کند و بداند که دانشگاه می تواند گره ای از مشکلات صنعت را رفع کند.

وی یادآور شد: صنعت به دلیل ریسک موجود، برای حل مشکل کمتر به سراغ شرکت های دانش بنیان می آید بنابراین دولت باید به کمک آید و بخشی از هزینه های تحقیقاتی را تقبل کند.

در ادامه مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی قزوین اظهار کرد: در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، به همه بخش ها پرداخته شده است و آنچه در این سیاست ها پررنگ دیده شده، اقتصاد دانش بنیان است.

هادی نیک فطرت عنوان کرد: جامعه ای در آینده موفق خواهد بود که به دانش تکیه داشته باشد و آنچه دغدغه ما در خصوص شرکت های دانش بنیان است، نیروی متخصص نیست بلکه فاصله ای است که بین صنعت و دانشگاه وجود دارد و موجب عدم شکل گیری اقتصاد مدرن می شود.

وی خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم پیشرفتی صورت گیرد مجبور هستیم از بحث دانش گیرندگی به دانش محوری حرکت کرده و برگزاری این همایش ها نیز در تحقق این امر اثرگذار است.

پایان پیام/

کد خبر 407845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha