برگزاری سمپوزیوم بین المللی گردشگری و توسعه پایدار

خبرگزاری شبستان: معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از برگزاری سمپوزیوم بین المللی سازمان ملل متحد برای زمینه سازی گردشگری پایدار، یکپارچه سازی سیاست های بخشی در برنامه ریزی توسعه پایدار ملی و محلی، گردشگری پایدار، توسعه شهری، استفاده از منابع، حفظ تنوع زیستی محیط زیست خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری امروز 15 مهر که در سالن فجر برگزار شد از برگزاری سمپوزیوم بین المللی سازمان ملل متحد برای زمینه سازی گردشگری پایدار خبر داد و گفت: این سمپوزیوم 22 مهر در سازمان ایرانی مجامع بین المللی وزارت امور خارجه و به مدت 2 روز برگزار می شود.

 

وی افزود: این سمپوزیوم به میزبانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با مشارکت بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد و با همکاری وزارت امور خارجه برگزار خواهد شد.

 

رحمانی موحد اظهار داشت: سمپوزیوم سازمان ملل در راستای گنجاندن سیاست های بخش های مختلف در برنامه ریزی توسعه محلی و ملی برگزار می شود که بخش هایی مانند گردشگری پایدار، شهرنشینی، استفاده بهینه از منابع، حفظ تنوع زیستی و محیط زیست در این گردهمایی مدنظر قرار می گیرد.

 

معاون گردشگری با اشاره به اهداف برگزاری این سمپوزیوم خاطرنشان کرد: ارتقا و همسو نمودن ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در قالب تعریف سیاست های ملی و محلی، واحد، فرآیند تصمیم سازی مشترک از اهداف آن است.

 

رحمانی موحد تصریح کرد: این سمپوزیوم به اجرای تصمیمات Rio + 20 از طریق حمایت از مشارکت فعال کلیه دست اندرکاران در فرآیند تصمیم گیری و تدوین سیاست ها و برنامه ریزی در سطح ملی و محلی صورت خواهد گرفت به ویژه در ارتباط با توسعه پایدار گردشگری و برنامه ریزی شهری استفاده بهینه از منابع، تنوع زیستی و حفاظت از محیط  زیست لحاظ می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای در حال توسعه جاذبه های میراث فرهنگی، چشم اندازها و پتانسیل های تاریخی، مذهبی، طبیعی، فرهنگی و اجتماعی منحصر به فردی دارند که ظرفیت بالایی برای پذیرش گردشگری بین المللی و داخلی به آنها می دهند.

 

رحمانی موحد با اشاره به چالش های پیش روی کشورهای مقاصد گردشگری اذعان داشت: بسیاری از کشورهای در حال توسعه با چالش جذب سرمایه برای توسعه زیرساخت های گردشگری مواجه هستند.

 

وی با بیان اینکه بیشترین فعالیت های بخش گردشگری در مناطق شهری انجام می شود، یادآور می شود: گردشگری و تقاضا برای گردشگری نقش مهمی در حفظ و موفقیت تجاری پروژه های توسعه شهری که هدف آنها حفظ سایت های میراث فرهنگی و بازسازی شهرهای قدیمی و تاریخی است، ایفا می کند.

 

وی با اشاره به مولفه های تحقق گردشگری پایدار اذعان داشت: استفاده بهینه از منابع زیست محیطی و حفظ فرایندهای حیاتی اکولوژیک و کمک به حفظ میراث طبیعی و تنوع زیستی، احترام به سندیت و واقعیت های فرهنگی و اجتماعی جامعه میزبان، حفظ میراث زنده و سازه ها و ارزش های سنتی آن، کمک به درک بهتر فرهنگی میان جوامع و افزایش تحمل حضور یکدیگر، ایجاد شرایط برای فعالیت های اقتصادی پایدار، ارایه منافع اقتصادی و اجتماعی برای تمام دست اندرکاران از جمله راهکارهای توسعه گردشگری پایدار است.

 

رحمانی موحد در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری سمپوزویم گفت: تبادل اطلاعات، بررسی و تجزیه و تحلیل روند موجود در تقاضای گردشگری منطقه ای و بین المللی، تحلیل تقاضای موجود و مقایسه نگرش های جایگزین برای تغییر راهبرد بازاریابی، شناسایی موضوعات حیاتی و مناطقی که برای ایجاد تغییر دارای اولویت هستند با هدف ایجاد تغییرات در گرایش های غیرپایدار در توسعه گردشگری، شناسایی مناطق و پروژه های گردشگری دارای پتانسیل برای مشارکت بین المللی از جمله اهداف برگزاری سمپوزیوم بین المللی سازمان ملل متحد برای زمینه سازی گردشگری پایدار است.

 

وی افزود: تبادل نظر در خصوص گزینه ها، راه ها و ابزارهای موجود برای ارتقای موفق اقتصادی گردشگری پایدار برای سرمایه گذاران بخش دولتی و خصوصی، منابع اقتصادی و اجتماعی برای کارکنان و سرمایه گذاران کوچک و منابع اقتصادی با حداقل تاثیرات زیست محیطی، ارایه پیشنهاد در خصوص فعالیت های موفق برای مدیران پروژه ها، برنامه ریزان و سرمایه گذاران با توجه به ابعاد مختلف توسعه پایدار یعنی اقتصاد، توسعه اجتماعی و حفاظت از محیط زیست از دیگر اهداف برگزاری این گردهمایی است.

 

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به دستاوردهای این سمپوزیوم اذعان داشت: اهمیت برگزاری کنوانسیون ها و اجلاس بین المللی در صنعت گردشگری به نحوی است که هم اکنون از این امر به عنوان صنعت MICK  یاد می کنند.

 

وی ادامه داد: از نظر دستاوردهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی برای میزبانی رویدادهای بین المللی در حال حاضر کشورهای گردشگر رقابت فشرده ای برای میزبانی این نوع نشست ها دارند و این اولین باری است که سازمان میراث فرهنگی اجلاسی به صورت مشترک با سازمان ملل متحد برگزار می کند.

 

رحمانی موحد با اشاره به حضور 22 نفر از کارشناسان اقتصادی کشورهای مختلف در این سمپوزیوم اذعان داشت: معاون دبیر کل سازمان ملل متحد برخی مقامات گردشگری کشورهای بازار هدف ایران، نماینده مقیم سازمان ملل در تهران، مدیر برنامه منطقه ای آسیا- اقیانوسیه، نماینده بانک جهانی، نمایندگان سازمان های بین المللی مقیم تهران، نمایندگان برخی شرکت های پیش رو در گردشگری بین المللی و کارشناسان و نمایندگان ارشد سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (اکو) از جمله شرکت کنندگان در این سمپوزیوم هستند.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: طرح پیشنهاد میزبانی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری سمپوزیوم گردشگری و توسعه پایدار در راستای اجرای تعهد کشورها برای عملیاتی نمودن بیانیه پایانی کنفرانس سازمان ملل متحد در ژوئن 2012 در ریو مبنی بر سرمایه گذاری بیشتر در زمینه گردشگری پایدار و اجرای قطعنامه پایانی شصت و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل انجام شده است.

 

وی یادآور شد: این پیشنهاد توسط رایزن نمایندگی دایم ایران در سازمان ملل متحد و در حاشیه نشست "اکو توریسم، فقرزدایی و حفاظت از محیط زیست" در آبان 1392 در نیویورک مطرح شد که در این نشست برگزاری سمپوزیم در ایران با مشارکت بخش امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد تصویب شد.

 

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اذعان داشت: سمپوزیوم گردشگری و توسعه پایدار از 22 تا 24 مهر سال جاری در قالب هشت پنل تخصصی و با موضوعات و رویکردهای مختلف در حوزه گردشگری و توسعه پایدار برگزار می شود.

 

رحمانی موحد با بیان اینکه برگزاری این سمپوزیوم فرصت بسیار خوبی برای کشور است، اذعان داشت: باید از این فرصت و ظرفیت بین المللی که برای ایران ایجاد شده در راستای توسعه پایدار گردشگری و جذب توریسم به ایران استفاده کنیم چرا که خروجی این سمپوزیوم به توسعه گردشگری پایدار کمک می کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 407831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha