راینر بوتس، رایزن فرهنگی آلمان در ایران در حاشیه برگزاری هفته فرهنگی آلمان در خانه هنرمندان درباره اینکه چرا تمرکز هفته فرهنگی بیشتر بر عکس و فیلم است و کمتر به ادبیات اختصاص دارد، به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: این هفته فرهنگی در سه بخش برگزار می شود که یک بخش آن هم ادبیات است، در این برنامه به محمود حسینی زاد، مترجم و نویسنده پرداخته می شود.
رایزن فرهنگی آلمان در پاسخ به این سدئوال که چرا حافظ و گوته در این برنامه فرهنگی جایگاهی ندارند، اظهار داشت: البته اما ما می دانیم گوته برای اینجا(ایران) اهمیت دارد اما در کنار گوته خیلی موضوعات دیگر هستند که باید به آنها بپردازیم، در این برنامه می خواهیم به ادبیات آلمان در بین سال های 1960 و 1970 بپردازیم و تمرکز ایرانیان نیز بر این دوران ادبیات آلمان بود.
راینر بوتس در پاسخ به این سئوال که چرا در هفته فرهنگی آلمان به نویسندگان یا مترجمان دیگر آلمانی در دهه اخیر که در ایران ناشناس بوده اند، نپرداخته اید؟ گفت: این برنامه فقط یک تکه از ادبیات دهه 60 و 70 است و خیلی موضوعات بیشتری هست که نمی توان در یک هفته فرهنگی بر آن تمرکز کرد، ما متخصصان خیلی معروفی داریم که در این هفته فرهنگی شرکت می کنند، امیدوارم در آینده بتوانیم برنامه های فرهنگی ادبیات آلمانی را برگزار کنیم و ادبیات ایرانی را در این بخش معروف کنیم، این یک جز از کلیت بزرگ است با افتتاح موسسه گوته در آینده در ایران امکانپذیر می شود و همین باعث خواهد شد برنامه های بیشتری انجام دهیم.
رایزن فرهنگی آلمان خاطر نشان کرد: ما برای این هفته فرهنگی تمرکز برنامه ها را بر عکاسی گذاشته ایم، چرا که می خواستیم تا اکثریت مردم در این عکس ها آزادی و منحصر به فرد بودن عکس های عکاسان آلمانی را ببینند، عکس یک مدیوم است که بدون زبان کار می کند و مخاطب در یک ثانیه اثر را می بیند ممکن است خوشش بیاید یا نیاید اما در نهایت عکس اثر گذار است.
راینر بوتس در پاسخ به این سئوال که آیا برنامه ای برای برگزاری نمایشگاه تجسمی در عرصه نقاشی مجسمه سازی یا تبادل آثار بین موزه ای هم دارید؟گفت: موسسه ایفا وظیفه اش این است که هنر در ایران را رصد کند و از هنرمندان در حوزه های مختلف هنری دعوت کند که چه کسی بیاید و در آلمان نمایشگاه برگزار کند، این موسسه به گونه ای نیست که کسی بتواند به ان درخواست نمایشگاه بدهد، که این بیشتر به شکل شفاهی و یا اینترنتی مشخص می شود، اما در کل در آلمان علاقه ای به هنر ایران هست اما این علاقه تحت تاثیر شرایط قرار می گیرد، خیلی از هنرمندان آلمانی حاضر هستند به ایران بیایند و با دقت به زندگی و هنر مردم ایران بپردازند.
وی افزود: برای تبادلات بین موزه ای و نمایشگاهی یک مرکز رسمی خاصی در آلمان وجود ندارد که تبادلات فرهنگی انجام دهد، با افراد و هنرمندان به طور فردی ارتباط برقرار می کنند و سپس نمایشگاهی برگزار می شود، امیدوارم به گونه ای برنامه ریزی شود که هنرمندان ایرانی نیز بتوانند در آلمان نمایشگاه برگزار کنند، ما تنها می توانیم پل بسازیم.
رایزن فرهنگی آلمان خاطر نشان کرد: این علاقه از طرف ایران هست که آثار گنجینه هنر ی موزه هنرهای معاصر به آلمان بیاید، امیدوارم به زودی آثاری از این موزه در آنجا به نمایش درآید. نوع تبادلات فرهنگی و کاری که ما انجام می دهیم بیشتر به این گونه هست که ما هنرمندان را در ارتباط قرار می دهیم که یک نمایشگاهی در موزه دوسلدورف برگزار می شود، گالری دار به تهران می آید آثار و هنرمند را می بیند مسئله بودجه و هر انچه که در این مسئله مطرح است به تعهدات هنرمند و گالری دار یا موزه مربوط است، گالری برکنر در دوسلدورف به کمک یک ایرانی توانسته است آثار هنرمندان ایرانی را به نمایش در آورد. موزه هنرهای معاصر دنبال این برنامه است که آثارش در آلمان به نمایش درآید، مثل آن اتفاقی که در مونیخ افتاده است، یک کمپانی به نام پارزینگر هنر ایران را در برنامه ای به نام «گودنیوز ایران» به نمایش درمی آورد.
پایان پیام/
نظر شما