مسجد مکانی برای جهاد فرهنگی است//کانون های فرهنگی سدشکن موانع ورود جوانان به مسجد

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: مسجد محلی برای جهاد فرهنگی است و فعالیت هایی که در مساجد با وجود امکانات کم صورت می گیرد، نشان دهنده جهاد فرهنگی در دل مساجد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی پیش از ظهر امروز (14 مهر) در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با علما و روحانیون در 19 مهر سال 91 در خراسان شمالی بیانات ارزشمندی را در خصوص کانون های مساجد داشتند که ما این فرمایشات را در دستور کار قرار دادیم و ان شاالله بتوانیم آنها را عملی کنیم.

وی ادامه داد: مساجد جایگاه مهمی هستند که ما معتقد هستیم که مردم با اندیشه، افکار و ظاهرهای مختلف به صورت فطری علاقمند به حضور در مسجد هستند و کانون های مساجد نیز باید عاملی برای جذب هرچه بیشتر جوانان به این مکان مقدس باشند.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: ان شاالله ما به عنوان متولی کانون ها در مسجد، کار هدایتگری را با همکاری متولیان مساجد داشته باشیم و اگر این امر رقم بخورد، روند رو به رشدی را داشته و مساجد در سطح طراز اسلامی را خواهیم داشت.

 

* کارکرد مسجد نباید تنها به اقامه نماز محدود شود

وی با اشاره به جذابیت مسجد و کارکردهای مختلف آن عنوان کرد: جاذبه مسجد از دیگر جاها بیشتر است و باید این جذابیت ها را رصد کرده و به مردم بشناسانیم؛ ما خیلی وقت ها مسجد را خوب معرفی نکرده ایم و ان شاالله کانون های مساجد، مساجد را از انحصار اینکه فقط برگزاری نماز در آنها صورت گیرد، خارج کنند، البته کار مسجد باید با محوریت نماز باشد ولی نباید فقط به این موضوع بسنده شود.

حجت الاسلام رمضانی تأکید کرد: اینکه فقط در مسجد، اقامه نماز صورت گیرد، ظلم است و ما باید بیشترین بهره وری را از مسجد داشته باشیم و مسجد طراز اسلامی را تعریف کنیم.

وی با تأکید بر نقش کانون های مساجد در پاسخگویی به نیاز جامعه تصریح کرد: امروز کانون های مساجد باید پاسخ نیازهای جوانان و نوجوانان را بدهند و در قالب مراکز فرهنگی و هنری این امر می تواند صورت گیرد.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: باید نخبگان نیز در مساجد حضور یابند و تفکرات شان را در مسجد وارد کنند تا این فضا که بستری برای رسیدن به خداست و دانشگاهی است که نیروسازی می کند، تمام نیازهای جوانان و نوجوانان را رصد کرده و نسبت به رفع آنها اقدام کند.

 

* کانون های مساجد سدشکن موانع ورود جوانان به مسجد

وی توضیح داد: ما در کانون های مساجد تلاش می کنیم در خصوص مشکلات اساسی که مانع حضور جوانان و نوجوانان در مساجد می شوند، سدشکن بوده و بستر حضور این قشر را در مساجد بیشتر فراهم کنیم و این کار اگر چه زمان بر است ولی ممکن است و یکی از عامل های بازدارنده در جذب جوانان و نوجوانان، بداخلاقی و نداشتن سعه صدر در مسجد است.

حجت الاسلام رمضانی تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم که اگر شخصیت اصلی فرزندان مان در مساجد شکل بگیرد، بعدها باورهای غلط در اذهان آنها شکل نمی گیرد.

وی ادامه داد: یکی از نیازهای جامعه امروز آگاهی بخشی است و از این رو باید فضای علمی را در مساجد داشته باشیم تا افراد به بحث و گفتگو در خصوص مسائل مختلف بپردازند و سطح آگاهی و اطلاعات آنها افزایش یابد.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: ما اگر برنامه خوب، مدون، هدفمند و قابل بهره برداری در مساجد داشته باشیم، نیرو نیز از اقصا نقاط شهر جمع می شود و امروز برخی از کانون ها در دل مسجد، برنامه های خوبی دارند که تلاش می کنیم الگوسازی کرده و آنها را به دیگر مساجد معرفی کنیم.

 

* فعالیت 234 کانون فرهنگی هنری مساجد در قزوین

وی با اشاره به نقش مسجد در حوزه فرهنگ اظهار کرد: مسجد محلی برای جهاد فرهنگی است و خیلی از مساجد نیز جهاد فرهنگی می کنند و فعالیت هایی که در این مساجد با وجود امکانات کم صورت می گیرد، نشان دهنده جهاد فرهنگی در دل مساجد است.

حجت الاسلام رمضانی یادآور شد: کانون های مساجد می توانند در سطح ارتقای فرهنگ جامعه نقش اثرگذاری داشته باشند و می توانند در جامعه عاری از اعتیاد و بزهکاری نقش موثری را ایفا کنند و رسالتی که امروز بر عهده کانون هاست، این است که نسبت به ارتقای بینش جوانان کار کرده و نسبت به آموزش و تربیت نیروی انسانی اقدام کنند.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در ادامه به برنامه ها و فعالیت های این مجموعه اشاره کرد و گفت: برنامه های سال 93 کانون های مساجد در قالب تفاهم نامه به صورت منسجم و با نگاه به همه نقاط استان در بخش های فرهنگی هنری، مشاوره ای، آموزش و پژوهش، واحد خواهران و فضای مجازی تدوین شده و حرکت بر اساس برنامه در دستور کا ما است.

وی افزود: در حال حاضر 234 کانون فرهنگی هنری مساجد در سطح استان قزوین فعال است و تأسیس 20 کانون نیز در دست اقدام است که تا پایان سال به تعداد کانون ها مساجد اضافه می شوند که در این بین 118 کانون فرهنگی هنری نیز در مناطق محروم و روستاها فعال هستند و 117 کتابخانه نیز در کانون ها بسترسازی کردیم.

حجت الاسلام رمضانی عنوان کرد: 17 کانون در استان تخصصی بوده و 2 کانون نیز امسال به این تعداد افزوده می شود و با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تأسیس خانه های نور نیز 38 خانه نور در مساجد تأسیس شده است، همچنین چهار مرکز فرهنگی دیجیتال در سطح شهر قزوین و یک مرکز نیز در تاکستان فعالیت دارد.

 

* برگزاری طرح تلاوت نور در 600 مسجد و کانون فرهنگی هنری

وی توضیح داد: یکی از برنامه های کانون های مساجد در مناسبت های مختلف است و اعتقاد داریم باید به صورت تخصصی به این مناسبت ها به ویژه ماه محرم توجه شود و از این رو 2 نگاه را در دستور کار داریم که یک نگاه برپایی مراسم است و دیگری انس و الفت دادن جوانان در بحث پژوهش و تحقیق در خصوص اهل بیت (ع) است و می طلبد در مسجد فضایی را فراهم کنیم که شناخت جوانان نسبت به ابعاد شخصیتی امامان و اهل بیت (ع) افزایش یابد.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اعلام کرد: برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان، حضور و حمایت در برگزاری مراسم اعتکاف، برگزاری نمایشگاه کتاب، گسترش طرح تلاوت نور و برخورداری 600 مسجد و کانون از این طرح، شرکت در طرح 1448، حضور 80 نفر از مدیران کانون های مساجد در دوره آموزشی مشهد مقدس و برگزاری نمایشگاه دستاوردهای کانون های مساجد ویژه نخبگان از جمله برنامه های کانون های مساجد بوده است.

 

* ایجاد کانون های دانشگاهی در قزوین

وی اضافه کرد: برگزاری دوره آموزشی تدبر در سیره و قر آن از جمله برنامه هایی است که در نیمه نخست سال دو دوره آن برگزار شد و در نیمه دوم سال نیز دو دوره آن برگزار خواهد  شد و ما در این برنامه آموزشی به دنبال تربیت مربی هستیم و می کوشیم افرادی را تربیت کرده و به مساجد اعزام کنیم.

حجت الاسلام رمضانی گفت: برگزاری دوره مشاوره رایگان در مساجد، برپایی برنامه های اوقات فراغت در 180 کانون فرهنگی هنری، برگزاری برنامه های مختلف در دهه کرامت و غیره از دیگر برنامه های کانون های مساجد بوده است.

وی تصریح کرد: در نیمه دوم سال جاری نیز برنامه های مختلفی در دستور کار است که ایجاد کانون های دانشگاهی از جمله این اقدامات است و همچنین می کوشیم ارتباط بین نهادها و سازمان های مختلف فعال در مساجد را داشته باشیم و دوره آموزشی را برای ائمه جماعات برگزار کنیم.

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد اعضای فعال در کانون های مساجد یادآور شد:  میانگین حضور افراد در کانون های مساجد در هر کانون بین 20 نفر تا حدود 100 نفر است و نمی توان در این خصوص آمار دقیقی ارائه کرد زیرا در ایام فراغت این حضور بیشتر است.

پایان پیام/

کد خبر 407517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha