محمدرضا درودی، کارشناس شهرسازی و معماری و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه تهران در حال حاضر شرایط ایجاد آرامستانی دیگر را ندارد، گفت: تاسیس آرامستان نیازمند مکانیابی اصولی در چارچوب ضوابط و مقررات خاص خود بوده و برای ایجاد گورستان جدید نیاز به مطالعات دقیق شهرسازی و ارزیابی زیست محیطی است.
وی با اشاره به شرایط احداث گورستان از لحاظ کارشناسی گفت: گورستان ها باید در مکانی در جهت خلاف باد غالب ، دارای توپوگرافی مناسب ،خارج از محدوده شهری و در جهت خلاف توسعه آتی شهری ایجاد شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش قابل ملاحظه ای از آب شرب شهروندان از طریق منابع آب زیرزمینی تامین می شود، باید گورستان ها در اماکنی احداث شوند که آلودگی ناشی از اجساد تاثیری بر این منابع نداشته باشد.
به گفته این کارشناس شهرسازی، قبرستان به عنوان یکی از فضاهای شهری محسوب می شود که باید از لحاظ معماری و شهرسازی برای مکانیابی آن دقت بیشتری صورت گیرد بطوریکه احداث گورستان در هر منطقه ای از فضای داخل شهر می تواند باعث ایجاد بار روانی منفی شود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در خود تهران فضای مناسبی به لحاظ مولفه های ایجاد گورستان وجود ندارد، گفت: معمولا آرامستان ها باید در جایی ایجاد شوند که از لحاظ رفت و آمد شریان های منتهی به آن ظرفیت ترافیکی داشته و موجب ترافیک در اطراف آن محدوده نیز نشود.
درودی خاطرنشان کرد: بنابراین با درنظر گرفتن تمام شرایط و ضوابط ذکر شده برای ایجاد گورستان، تقریبا هیچ فضایی واجد شرایط آرامستان جدید برای تهران نیست و در حال حاضر بهترین گزینه برای این موضوع، می تواند ساماندهی و توسعه بهشت زهرا باشد.
پایان پیام/
نظر شما