به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بجنورد؛ علي قرباني، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان شمالی در نشست خبري خود که امروز (12 مهر ) و به مناسبت پانزدهم مهرماه روز ملی روستا برگزار شد، گفت: بر اساس سرشماري سال 90 جمعيت روستانشين در كشور 5/48 درصد و در استان خراسان شمالي 5/51 درصد است كه رتبه چهارم جمعيت روستايي در كشور از آن استان ماست.
وی اظهارداشت: سهم بخش كشاورزي در اشتغال كشور 20 درصد است ولي در استان ما 35 درصد است كه بايد توجه خاصي در اين زمينه شود.
قرباني در خصوص اعتبارات تخصيص يافته در نيمه نخست سال جاری نیز بيان كرد: ميزان اعتبارات واريزي سال 92 و 93 برابر با هشت سال 84 تا 91 است يعني در دوسال گذشته به اندازه هشت سال اعتبار به حساب دهياران واريز شده که معادل مبلغ 36 ميليارد تومان بوده كه مبلغ واريزي در هشت سال گذشته 42 ميليارد تومان بوده است.
وي در مورد صندوق بيمه روستايي و عشايري گفت: از جمعيت 31 هزار و 404 خانوار بيمه شده تا پايان شهريور سال 93 تعداد 10 هزار و 191 خانوار يعني 33 درصد مربوط به يك سال گذشته است که بيمه شده اند.
مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري خراسان شمالي ادامه داد: يك سوم خانوارها در يك سال گذشته بيمه شده اند و بقيه خانواده ها در هشت سال گذشته بيمه شده اند كه در 6 ماهه اول امسال 700 درصد رشد بيمه خانوارهاي بيمه روستايي و عشايري را داشته ايم.
وي اظهارداشت: از 288 خانوار حقوق بگير تا پايان شهريور 93 تعداد91 خانوار معادل 31 درصد از صندوق بيمه روستايي و عشايري حقوق مي گيرند كه تا پايان برنامه قصد داريم 100 درصد روستاييان زيرنظر صندوق قرار بگيرند تا ديگر روستائيان توانمند شوند و به سراغ اداره بهزيستي و كميته امداد امام (ره) نروند.
قرباني، در مورد گازرساني به روستاهاي استان نیز بيان كرد: گازرساني به 144 روستاي استان در سال 93 انجام شده و كلنگ زني طرح گازرساني به 75 روستاي ديگر نيز در دهه فجر شروع و پيش بيني مي شود تا پايان سال 95، 91 درصد روستائيان از نعمت گاز بهره مند شوند و بقيه 9 درصد نيز از ساير سوخت ها استفاده كنند.
مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري خراسان شمالي در مورد كارهاي انحام شده در بحث راه روستايي عنوان كرد: در سال 92، 25 كيلومتر راه روستايي در استان آسفالت شد ولي در 6 ماهه اول امسال اين رقم به 300 درصد رشد پيدا كرد و 85 كيلومتر آسفالت شد.
قرباني در مورد به بهره برداري رسيدن خانه هاي بهداشت در سطح روستاهاي استان بيان كرد: در صورت بهره برداري از اين 13 خانه بهداشت كه با همكاري كميته امداد امام(ره) و علوم پزشكي و استانداري در دهه فجر صورت می گیرد؛ 100 درصد جمعيت روستايي از خانه بهداشت بهره مند خواهند شد.
وي همچنین با اشاره به اینکه در يك سال گذشته 5 ميليارد و 219 ميليون تومان اعتبارات اشتغالزايي توسط صندوق مهر امام رضا(علیه السلام) به روستاييان پرداخت شده كه اين طرح از سال 93 تا پايان 97 در سطح روستاهاي استان پياده مي شود، افزود: در راستاي سهولت ارائه تسهيلات اشتغالزايي در 134 روستا به عنوان پايلوت صندوق روستايي تشكيل شده كه به زودي شروع به كار خواهند كرد.
وي در مقايسه شاخص هاي كشوري با شاخص هاي استاني در حوزه روستاها اظهار داشت: از لحاظ بهره وري از آب شرب ميانگين كشوري 5/77 درصد و استاني5/71 درصد، درصد پوشش طرح هادي كشوري 37 درصد و استاني 34 درصد، تهيه طرح هادي كشوري 76 درصد و استاني 78 درصد و همچنین كتابخانه هاي عمومي كشوري 14 درصد و استاني 9 درصد است.
مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري خراسان شمالي ادامه داد: از لحاظ بهره مندي از گاز روستايي ميانگين كشوري 57 درصد و استاني 67 درصد، بهره مندي از پوشش بيمه روستايي و عشايري كشوري 37 درصد و استاني 56 درصد است كه رتبه اول كشوري را در اين زمينه استان دارد.
پایان پیام/
نظر شما