عید قربان عامل وحدت امت اسلامی است

خبرگزاری شبستان: عیدهای ما در اسلام معمولا نشانه یک موفقیت برای فرد و جامعه در یک زمینه خاص است به این معنا که پس از اینکه مسلمانان توفیق یک فعالیت مورد عنایت الهی را پیدا می کنند پس از آن یک عید قرار دارد.

حجت الاسلام محمود رجبی، قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیان جایگاه عید سعید قربان گفت: عید قربان یکی از اعیاد اسلامی است که همه مسلمانان مانند عید فطر به عنوان یک عید بزرگ اسلامی به آن معتقد هستند. عیدهای ما در اسلام معمولا نشانه یک موفقیت برای فرد و جامعه در یک زمینه خاص است به این معنا که پس از اینکه مسلمانان توفیق یک فعالیت مورد عنایت الهی را پیدا می کنند پس از آن یک عید قرار دارد.

 

وی افزود: در پایان ماه مبارک رمضان که انسان در آن توفیق روزه داری و صیام را دارد، عید فطر قرار داده شده است و در عید قربان نیز چون پایان مراسم حج است جامعه اسلامی و کسانی که به حج مشرف می شوند توفیق انجام یک عمل عبادی – سیاسی و اجتماعی – فرهنگی را پیدا می کنند و در پایان آن روز دهم ذی الحجه را به عنوان عید بزرگ می شمارند یعنی چون خود را به خدا نزدیک تر می بینند و تقرب به الله برای آنها حاصل می شود، جشن می گیرند.

 

قائم مقام موسسه پژوهشی آموزشی امام خمینی (ره) در ادامه تصریح کرد: انسان معمولا زمانی که موفقیتی کسب می کند آن را بزرگ شمرده و در ازای آن شادی می کند همچنان که ما 22 بهمن را نیز در کشور خود به عنوان یک عید می دانیم چرا که روزی است که ملت ما توانست نظام طاغوتی را ساقط کرده و انقلاب خود را به ثمر برساند، بنابراین از یک منظر روز موفقیت و پیروزی است و باید با چنین نگاه و دیدی به عید نگریست. نکته دیگر اینکه این روز نشانه وحدت و یکپارچگی مسلمین است که مردم از هر فرقه و مذهبی که باشند یکپارچه این روز را گرامی می دارند و نفس این عمل موجب وحدت می شود هرچه که مظاهر واحد و یکپارچه در یک جامعه وجود داشته باشد وحدت و انسجام آن جامعه بیشتر خواهد شد و عید قربان از این منظر یک سمبل و نماد برای وحدت امت اسلامی است.

 

وی افزود: علاوه بر این عید قربان می تواند این نکته را به امت اسلامی منتقل کند که این امت با این عظمت اگر بخواهد می تواند در سایر زمینه ها و جنبه ها نیز متحد باشد و در سایه این اتحاد و یکپارچگی شکوه و اقتدار خود را به جهانیان نشان دهد، بنابراین این فرصت زمینه ای برای نشان دادن اقتدار امت اسلامی به سایر امت ها است و می تواند الهام بخش این باشد که امت اسلامی به رغم همه مسایلی که احیانا در آن اختلاف نظر علمی و دینی دارند اما می توانند بر مسایل مشترک تاکید بیشتری داشته و از این طریق در برابر دشمنان خود ید واحده ای باشند.

 

این مفسر قرآن یادآور شد: این روز فرصتی است که مسلمانان متوجه این امر مهم باشند که باید مسایل اختلافی را در مجامع علمی طرح و حل کرد اما در صحنه بین الملل و بخصوص در مقابل دشمنان اسلام باید یکپارچه و یاور یکدیگر بود. این نکته مهمی است که ما مسلمانان امروز بسیار بدان نیاز داریم و می تواند در مقابل استکبار جهانی که به شکل های مختلف علیه امت اسلام توطئه می کند الهام بخش ما باشد برای اینکه در برابر آن با اقتدار و به صورت واحد در کنار هم باشیم.

 

حجت الاسلام رجبی خاطرنشان کرد: طبعا اگر نویدی که از این عید می توان گرفت را تقویت، ترویج و تبلیغ کنیم و امت اسلامی به اهمیت وحدت و یکپارچگی خود پی ببرد، استکبار نمی تواند یک روز به بهانه مبارزه با داعش، یک روز به بهانه طالبان و دسیسه هایی از این قبیل به دنبال آسیب و صدمه به امت اسلامی باشد. در عین حال عیدهای ما معمولا نشانی از عبادت و توجه به خدا را در خود دارند و در همین راستا در عید قربان برای زایران خانه خدا واجب و برای غیر آنها قربانی کردن مستحب است، این بدان معنا است که هم خود را از پلیدی و زشتی ها نجات دهند و نفس سرکش خود را مهار نمایند و همه آرزوهای منفی خود را در راه خدا قربانی کنند و هم با این عمل عبادی رسیدگی به محرومان و بینوایان را مدنظر داشته باشند. پیامبر اکرم (ص) در حدیثی فرمودند از این قربانی به بینوایان بچشانید بنابراین پیام دیگری که عید قربان می تواند داشته باشد آن است که جامعه اسلامی به فکر نیازمندان بوده و نیازهای آنها را تامین کند، این وظیفه حکومت اسلامی است و عید قربان نیز به نوعی نوید همین امر را با خود به همراه دارد.

 

وی تصریح کرد: اگر امروز قربانی می کنیم باید به یاد داشته باشیم که این توجه به نیازمندان نباید تنها در یک روز خلاصه شود بلکه باید بهانه ای باشد که در طول سال نیز از محرومان و بینوایان غافل نشویم.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 407258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha