طلاب چه دروس و کتبی می خوانند؟

خبرگزاری شبستان: حوزه های علمیه دارای سه فصل از دروس خارج (فقه و اصول) می باشند به این صورت که فصل اول شامل پایه های یک تا شش، فصل دوم پایه های 7 تا 9 و فصل سوم شامل پایه دهم و پایان نامه می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدسبحان نمازی از فعالان فرهنگی و قرآنی حوزه علمیه تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: در حال حاضر جذب افراد به حوزه از مقطع سیکل به بالا می باشد.

 

وی ادامه داد: داوطلبان در کنکور ورودی که معمولا در فصل بهار برگزار می شود، شرکت کرده و پس از کسب امتیاز لازم به چند مدرسه برای مصاحبه معرفی می شوند.

 

این فعال فرهنگی با تاکید بر اینکه اساسی ترین سوالات در مصاحبه ها مربوط به مباحث اعتقادی و اخلاقی است، گفت: در این مصاحبه از طلبه سوال می شود که آیا پذیرش سختی های طلبگی و روحانی شدن را در خود احساس می کند یا خیر؟

 

وی افزود: گروه مصاحبه کننده در مدارس مختلف متفاوت است که عموما شامل مدیر، معاونان و برخی از اساتید می باشند و البته در مدارس معدودی تولیت نیز جزء مصاحبه کننده ها می باشد.

 

حجت الاسلام والمسلمین نمازی خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه دارای سه فصل از دروس خارج (فقه و اصول) می باشند به این صورت که فصل اول شامل پایه های یک تا شش، فصل دوم پایه های 7 تا 9 و فصل سوم شامل پایه دهم و پایان نامه می باشد.

 

فعال قرآنی – تربیتی حوزه تهران با تاکید بر اینکه کسانی که سطوح را گذراندند می توانند وارد درس خارج شوند، گفت: در این مرحله کتاب یا منبع مشخصی برای تدریس وجود ندارد.

 

وی در ادامه به تفکیک دروس تمام پایه ها را نام برد:

پایه یک – نحو، صرف، تجوید و آموزش احکام

پایه 2- نحو و صرف پیشرفته، منطق و عقاید

پایه 3- مراتب تخصصی نحو و صرف به علاوه فصاحت، بلاغت و عقاید

پایه 4- شرح لمعه و فصول الموجر (مختصر)

پایه 5- ادامه لمعه به علاوه قسمت اول اصول مظفر، همچنین دایره المعارف آیت الله خرازی.

پایه 6- قسمت آخر لمعه، قسمت آخر اصول مظفر و بحثی درباره حکومت اسلامی

پایه 7- رسایل و مکاسب که در واقع درس خارج از اینجا آغاز می شود.

پایه 8- ادامه رسایل و مکاسب شیخ انصاری

پایه 9- اتمام رسایل و مکاسب

در پایه دهم اگر مطلبی یا بحثی از رسال و مکاسب مانده، خوانده می شود و سپس طلبه باید پایان نامه خود را آغاز نماید.

 

حجت الاسلام والمسلمین نمازی افزود: هدف وجه تسمیه درس خارج این است که در اینجا کتاب مشخصی تدریس نمی شود هرچند مرسوم است کفایه آخوند خراسانی یا 40 حدیث امام خمینی (ره) ارایه شود.

 

وی افزود: مهمترین کتب مورد تحصیل طلاب بدین شرح است؛ سیوطی در نحو، مقمی الدیب ابن هشام در ادبیات، شرح لمعه شهید ثانی در احکام، مکاسب شیخ انصاری در فقه، اصول الموجز آیت الله سبحانی در اصول، کفایه آخوند خراسانی باز هم در اصول و همچنین رسایل شیخ مرتضی انصاری (ره) می باشد.

 

این فعال فرهنگی – تربیتی در پایان خاطرنشان کرد: در روش جدید حوزه های علمیه عموما طلبه ای که سطح 6 را تمام کرده اجازه پوشیدن لباس مقدس روحانیت را پیدا می کند.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 407255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha