کوششی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: سواد در سالمندان توانایی هایی ایجاد می کند که حتی در سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی سالمندان تأثیرگذار است به طوری که تحصیلات بالا قدرت چیدگی در مسایل را در سالمندان افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه در برخی از استان ها میزان باسوادی 5٪ است، افزود: میزان بی سوادی در برخی سالمندان باعث می شود آسیب پذیرتر بوده و شرایط سخت تری داشته باشند، از این رو نیاز به توجه بیشتری هست.
کوششی با بیان اینکه سالمندان از لحاظ سواد در آینده شرایط بهتری خواهند داشت، اظهار کرد: در نسل های آتی تفاوت جنسیتی در مقوله سواد سالمندان کمتر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در برهه ای از زمان سالانه یک میلیون مهاجر از روستاها داشتیم که جوانان والدین خود را ترک کردند به طوری که از حدود میانگین 5/5 فرزند برای سالمندان 3/1 دختر و 2/1 پسر در دسترس آنها هستند.
وی با اشاره به تغییرات هرم سنی در کشور و افزایش روند جمعیت سالمندی تصریح کرد: ما از لحاظ ارایه حمایت های غیررسمی روانی وضعیت خوبی نداریم و باید خود را آماده جمعیت سالمند آینده ای نه چندان دور کنیم.
وی با اشاره به برنامه های سالمندی گفت: امیدواریم این برنامه مانند برنامه های دیگر دستخوش بی توجهی نشود چرا که یکی از بندهای 4گانه سیاست های کمی نظام مربوط به تکریم سالمندان است.
پایان پیام/
نظر شما