راهبردهای اسلام به روایت متفکر شیعی عربستان

خبرگزاری شبستان: امروز اسلام خود را به عنوان تمدن جایگزین جهانی معرفی کرده و تمدن غرب را به رویارویی و مبارزه دعوت می‌‏ کند و این‌ به برکت ارزش ‏‌ها، اصول، قوانین و تفکر انسانی والا است.

به گزارش خبرگزاری شبستان کتاب «راهبردهای اسلام؛ از حفظ هویت تمدنی ملت‌ها تا پایبندی به ساختار اسلام» نوشته علامه عبدالهادی فضلی(ره)، متفکر برجسته شیعی عربستان با ترجمه علیرضا اشرفی نسب از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.

 

بنا بر این گزارش انسان از نعمت‏ ها و ثروت‏ های زمینی که خداوند به تسخیرش درآورده استفاده می‏کند، به ویژه بعد از پیشرفت علمی و فکری وسیع امروزی، که بسیاری از آرزوهای گذشته‌اش هم به حقیقت پیوسته است. همه این‌ها به برکت انفجار اطلاعات و تکنولوژی وسیعی است که امروزه جوامع انسانی آن را مشاهده می‌کنند. با همه این‌ها هنوز بعضی آرزوهای انسان محقق نشده است. آرزوهایی که نظام‏ های فکری مختلف در طول تاریخ به دنبال آن بودند و شاید مهمترین‌شان‏ رسیدن انسان به مرحله اجرای عدالت و سعادت اجتماعی بود. مرحله‏ای که همان جوامع انسانی با پیشرفت فراوان‏شان در زمینه حقوق بشر و آزادی فکری به آن نرسیدند، چه برسد به دیگر جوامع.

 

همین مسأله بود که ملت‏ ها را به سوی سازماندهی نظام‏ های فکری‌ جایگزین کشاند تا آنچه را که نظام‏های تمدنی غرب از تحققش عاجز بود‌ند را به ثمر برسانند. چرا که اصول و ارزش‏های نظام غرب،‏ خود عامل بسیاری از بحران‏های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بود‌. آن‌ها نتوانستند عدالت اجتماعی را در جوامع‏شان پیاده کنند و همچنان نظام طبقاتی شدید در کشورهایشان نمایان است؛ مشکلی که به توزیع نامتوازن ثروت در کشورشان، ارتباط دارد.

 

این گزارش می افزاید: امروزه اسلام خود را به عنوان تمدن جایگزین جهانی معرفی می‌کند و تمدن غرب را به رویارویی و مبارزه دعوت می‏ کند و این‌ به برکت ارزش ‏ها، اصول، قوانین و تفکر انسانی والایش است. همین است که تفکر سیاسی غرب را ناچار به مبارزه با آن می‌کند، به خصوص بعد از فروپاشی قطب نظام سوسیالیستی شرق جهان، اتحاد جماهیر شوروی سابق. به عقیده غربی‌ها امکان همزیستی این دو تمدن در کنار یکدیگر وجود ندارد و هیچ راهی جز رویارویی و تقابل متصور نیست و این مسأله امری مسلّم و حتمی است.

 

بنا به گزارش روابط عمومی دفتر نشر معارف، این‌ مطالب چکیده مباحثی است که علامه عبدالهادی فضلی در این کتاب به آن‌ها می‌پردازد. فصل اول کتاب به توضیح بعضی مفاهیم کلیدی اختصاص دارد که در اثنای بحث استفاده می‏شود مانند: راهبرد، نظام، فرهنگ و تمدن. فصل دوم دیدگاه غرب پیرامون تعدّد تمدن‏‌ها را بررسی می‌کند. البته او با بیان بعضی از شواهد برتری نظریه اسلام در باب تعدّد تمدن‏ها را نشان می‌دهد و بیان می‌کند که قوانین و حقوق اسلامی با این مسأله هیچ مشکلی ندارد. آن هم در دوره‏ای که جهان در تحولی بزرگ به سوی تک ساختاری و تمدن واحد پیش می‌رود. فصل سوم و پایانی پیرامون دیدگاه عملی اسلام درباره تعدد راهبردها است، با اشاره به مکانیسم اسلام در همزیستی با تمدن‏ها و فرهنگ‏هایی که اسلام وارد آن‌ها شد و بحثش را با بُت‏پرستی و جاهلیت در شبه جزیره عربستان آغاز می‌کند.

 

شایان ذکر است چاپ اول کتاب «راهبردهای اسلام» در 48 صفحه و بهای 2500 تومان به جامعه فرهنگی و علمی عرضه خواهد شد. دفتر نشر معارف پیش از این کتاب «قیام امام حسین(ع) در پرتو نص و سند» را از این متفکر برجسته شیعی منتشر کرده بود.

پایان پیام/

 

کد خبر 407090

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha