به گزارش خبرگزاری شبستان از کردستان و به نقل از روابط عمومی استانداری این استان، عبدالمحمد زاهدی، در دیدار با اعضای هیئت مدیره قلعه نوره ضمن تاکید بر توسعه گردشگری روستایی، اظهار کرد: با توجه به شرایط بحرانی کم آبی و خشکی باغ قلعه و همچنین وضعیت مقبره آیتالله مردوخ که در محوطه قلعه قرار دارد، لازم است ساخت مهمانسرا در آنجا متوقف و بودجه موجود به مرمت، آبرسانی و نگهداری قلعه اختصاص یابد.
وی، با اشاره به اینکه اینگونه بناها اگر بلا استفاده باشد از بین خواهد رفت، افزود: میتوان این بنا را جهت بهرهبرداری و نگهداری و تبدیل به موزه و کتابخانه در اختیار یک تشکل و یا دهیاری قرار داد.
زاهدی، شوراها و دهیاریها را به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، بهترین عامل دانست و گفت: دهیاری به دنبال کسب درآمد نیست و با توجه به منابعی که در اختیار دارد میتواند برای نگهداری قلعه هزینه کند.
استاندار کردستان، در ادامه خواستار تشکیل هیاتی متشکل از نمایندگان استانداری، میراث فرهنگی، بنیاد مسکن، سازمان فنی و حرفهای و کارشناس امور آب جهت تهیه گزارش برآور هزینه و اولویتبندی مشکلات قلعه از جمله مرمت و آبرسانی شد.
زاهدی، با تاکید بر اینکه باید اقدامات هرچه سریعتر انجام شود، خاطرنشان کرد: باید با این هدف که (آگر از آنجا بهره برداری نشود ازبین میرود) کارها انجام شود.
وی، با یادآوری این مطلب که گردشگران حرفهای از طریق اینترنت مقصد خود را انتخاب میکنند، گفت: باید به منظور جذب گردشگر، برای نوره سایت تعریف شده و حتی با تورهای گردشگری مذاکره شود.
گفتنی است، روستای نوره از روستاهای هدف گردشگری کردستان بوده و قلعه 100 ساله آن که به سبک ساسانی ساخته شده و 4 هکتار مساحت دارد در سال 76 ثبت ملی شده و در سال 86 به تملک میراث فرهنگی درآمده است.
نظر شما