به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر محمد یوسف نیری، استاد زبان و ادبیات دانشگاه شیراز امروز (11مهر) در آیین گشایش دهه فرهنگ در شیراز با اشاره به اینکه مباحث شگفت انگیزی امروز جامعه بشری در کلام مولانا نهفته است، گفت: فرهنگی که مولانا، حافظ و سعدی ساختند زیرساختی پولادین دارد که در کلام و اشعار آنها کاملا هویدا و مشخص است.
وی با اشاره به اینکه مولانا فرهنگ بشری را از بحران های موجود زمان نجات بخشید، ادامه داد: جامعه بشری پیکر و شئون معنوی دارد و ما در کنار جغرافیا و مرز های خاکی یک جغرافیای ملکوتی هم داریم که باید شناخت زیرا نگاهدارنده جغرافیای خاکی است.
این استاد زبان و ادبیات فارسی مثلث متساوی الاضلاع غدیر خم، عاشورا و سلسله الذهب را به عنوان مرز حقیقی فرهنگ ایران دانست و تاکید کرد: وحدت ایران در این سه ضلع نورانی ترسیم می شود و اساس فرهنگ ما همین سه ضلع است که هر کدام نقش عظیمی را ایفا می کند.
نیری خاطرنشان کرد: مولانا فرهنگی را ترسیم کرد که در آن ظاهر و باطن جمع می شوند و موید یکدیگر هستند که این یک مرتبه بلند تفکر دینی است.
وی افزود: کار بزرگی که در فرهنگ ما باید انجام شود این است که فلسفه ها، عرفان، متون دینی و علمی ما برای نوجوانان به زبان ساده بیان شود تا هم آشنایی صورت گیرد و نیز در برابر چنین میراث بلندی بی تفاوت نباشند.
نیری اظهار داشت: جامعه بشری امروز با یک جنگ کلامی و فلسفی رو به رو است که باید اساس علوم انسانی را با علوم اسلامی درآمیخت و با آن مقابله کرد که بزرگان ما در اصلاح این زیر ساخت، بسیار کوشیده اند.
این استاد زبان و ادبیات فارسی با تاکید بر اینکه کار بزرگ مولانا این بود که در بحران امروز مشکل تعریف انسان را حل کرد، یادآور شد: هنر بزرگ دیگر مولانا این بود که شهود و عقلانیت را با آیات نورانی قرآن کریم و حدیث پیوند داد و امروز باید تعریف انسان کامل در قالب کار های هنری، نمایشی و کتاب ها با استفاده از سیره پیامبر اسلام (ص) به عنوان الگو و اسوه انسان کامل تبیین شود.
خاطرنشان می شود: آئین افتتاحیه دهه فرهنگ تحت عنوان «از روشنای عشق تا تجلی ولایت» با حضور مسئولان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در تالار حافظ شیراز برگزار شد و با اجرای پرده خوانی، آئین شمع افرزی، اجرای برنامه های هنری، افتتاح «گذر هنر» و بازدید از محصولات هنری همراه بود.
پایان پیام/
نظر شما