به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی امروز (10 مهر) در شورای اداری استان به تعریفی از جامعه سالم دینی پرداخت و اظهار داشت: جامعه سالم دینی، جامعه ای برخوردار از عقلانیت، معنویت، اخلاق و عدالت است که زیربنای آن را دین تشکیل داده است.
وی با اشاره به اینکه در جامعه دینی، مدیریت دینی حرف اول را می زند، افزود: جامعه دینی باید زنده و پویا باشد و متوقف نشود که این مهم در گرو اقداماتی است که مدیران انجام می دهند.
نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر همه اسناد بالادستی کشور تصویب شود، اما مدیران کارآمد نباشند نه این قوانین اجرایی می شود و نه آن برنامه ها محقق می شود، ادامه داد: ما مجاز نیستیم بعد از 35 سال از گذشت این انقلاب، آزمون و خطا داشته باشم چرا که آزمون و خطا مربوط به کشورهای تازه به دوران رسیده است.
وی با تاکید براینکه در حال حاضر جای مباحث مدیریت دانش در جامعه خالی است، گفت: دانش تولید شده سازمانی محصول خلاقیت های نیروهای آن سازمان است.
حجت الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه میلیون ها صفحه در فضای مجازی مربوط به مدیریت دانش وجود دارد، تصریح کرد: آنچه امروز مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال تعیین کرده اند، باید با عزم جدی، عملی شود.
اخلاص، شاخصه مدیریت اسلامی است
وی آینده نگری و دور اندیشی را یکی از مباحث جدی در مدیریت دانست و افزود: باید با دوراندیشی و نگاه به آینده، کارها و مباحث مربوط به کشور اداره شود.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه اگر مدیران بخواهند فقط به جلوی راه خود نگاه کنند، هرگز موفق نخواهند بود، گفت: آنچه به کارهای مدیران ماندگاری می دهد، اخلاص است چرا که اخلاص شاخصه مدیریت اسلامی است که تفاوت مدیریت اسلامی با دیگر مدیریت ها، در اخلاص است.
وی با تبریک پیشاپیش عید سعید قربان گفت: قربانی کردن در این عید به معنای ذبح گوسفند نیست بلکه به معنای نزدیک شدن به خداوند است.
حجت الاسلام رئیسی، خدمتگزاری به مردم را یکی از راههای رسیدن به خداوند دانست و اظهار داشت: امروز وسیله تقرب به خداوند برای همه مدیران همان خدمت بی منت به مردم است.
وی با اشاره به اینکه بهترین شخص عالم هستی رسول مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) است، افزود: امروز بهترین وسیله نزدیکی به پرودگار، انجام واجبات و ترک محرمات، خدمت به مردم و تحقق وظیفه اصلی هر شخص و مسئولی است.
وی با بیان اینکه امروز در جهان، آخرین حرف در مدیریت را مشتری مداری می زند، گفت: در مدیریت اسلامی، دوست داشتن و محبت به مردم مهمترین اصل ذکر شده است.
اصل اعتماد و کنترل در مدیریت اسلامی بایکدیگر منافاتی ندارد
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه تلاش برای رضای خداوند ماندگاری را به همراه دارد، تصریح کرد: برای رسیدن به جامعه سالم و پاک، باید به سراغ اهل بیت(علیهم السلام) برویم و آنها را الگوی زندگی خود قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه رمز موفقیت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در همین "بیاید و بروید" است، افزود: این به معنای آن است که خود در جلو حرکت کرده و بعد از کارکنان و مردم بخواهیم از ما پیروی کرده و پشت سر ما حرکت کنند.
حجت الاسلام رئیسی تاکید کرد: در نگاه اسلامی به مدیریت، اصل بر اعتماد و کنترل است چرا که نمی شود تنها با تکیه بر اعتماد، افرادی را در مدیریت های مختلف قراردهیم بلکه باید علاوه بر اعتمادی که داریم، کنترل نیز به صورت جدی انجام شود.
وی ادامه داد: در سالیان گذشته موارد و اتفاقاتی از جمله مفاسد اقتصادی و اجتماعی وجود داشته است که دلیل اصلی آن همین اعتماد و عدم کنترل از سوی مسئولان بالاتر بوده است.
وی یاداور شد: آنچه می تواند تداوم بخش اعتماد به کارکنان و کارشناسان باشد، کنترل است که این مهم، همیشه باید به عنوان یک اصل مهم نه به عنوان عدم اعتماد، در تمام دستگاهها و نهادها انجام شود.
نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری یکی از موارد مهم در موفقیت مدیران را بررسی وضع موجود با گذشته و مقایسه آن برای موفقیت در آینده دانست و گفت: آنچه باعث موفقیت می شود این است که ببینیم کارهایی که در گذشته انجام شده، خروجی مناسبی داشته است یا خیر؟
مدیران از توسعه فرهنگی غفلت نکنند
وی با بیان اینکه مدیران باید مراقب باشند که در هنگام توسعه اقتصادی، از توسعه فرهنگی غفلت نکنند، گفت: در این راستا باید تلاش شود تا آفت های شهرها و استانهای توسعه یافته در این استان اثر نکند.
حجت الاسلام رئیسی با تاکید بر اینکه در کنار هر توسعه اقتصادی، باید توسعه فرهنگی نیز محقق شود، افزود: پهنای باند اینترنت باید افزایش یابد اما در کنار آن باید آفت هایی که ممکن است در این زمینه وجود داشته باشد کنترل شود و گرنه بهترین اعمال ما که همان نماز است دچار آسیب و مشکل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آمار و ارقام جرائم در خراسان جنوبی، در بین استانهای کشور نسبت به جمعیت این استان، در پایین ترین سطح قرار دارد، متذکر شد: این مهم به دلیل آداب و رسوم و فرهنگ غنی مردم استان محقق شده است.
دادستان کل کشور ادامه داد: متاسفانه شاهدیم که امروزه آداب و رسوم و فرهنگ غنی خراسان جنوبی از طرف دشمنان مورد تهدید قرار می گیرد که آداب و رسوم یک سرمایه دینی و ملی برای استان است که مرزبانان قوه فرهنگ و توسعه، باید مراقب آسیب هایی که ممکن است به فرهنگ استان برسد، باشند.
ارقام سلامت جسمانی در خراسان جنوبی مناسب نیست
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی از ارقام سلامت جسمانی در این استان مناسب نیست، گفت: باید آسیب هایی که باعث این امراض شده است شناسایی و بررسی و برای رفع آن اقدام شود.
حجت الاسلام رئیسی بر تلاش مسئولان در راستای تامین سلامت جسمانی، اخلاقی و روحی و معنوی مردم تاکید کرد و اظهار داشت: بخشی از مشکلات استان مثل کاهش نزولات آسمانی در اختیار مدیران نیست اما بخشی دیگر در اختیار مدیران است که باید با مدیریت درست و متناسب با این اقلیم، راهکارهایی برای برون رفت از این مشکل انتخاب شود.
وی به خشکسالی 15 ساله استان خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: اینگونه خشکسالی های طولانی در گذشته نیز در استان وجود داشته است لذا مدیران باید تدبیری بیندیشند و متناسب با این اقلیم، برای برون رفت استان از این مشکلات، راهکاری انتخاب کنند.
نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در حال حاضر در خراسان جنوبی آمار نسبتا بالایی در زمینه دانشگاهی و تعداد دانشجویان در مقاطع مختلف وجود دارد، گفت: علاوه بر افزایش تعداد دانشجویان، باید برای اشتغال دانشجویان نیز فکری بشود.
پایان پیام/
نظر شما