به گزارش خبرگزاری شبستان از بندرعباس، گل محمد بامری امروز (2 خرداد) در نشست خبری در بندرعباس با اشاره به نامگذاری سال ها توسط مقام معظم رهبری اظهارداشت: تعبیر جهاد اقتصادی که مقام معظم رهبری به عنوان راهبرد اصلی کشور در سال جاری به کار برده اند، مشتق شده از دو مفهوم جهاد و اقتصاد است.
وی افزود: همه آگاه هستیم که جهاد از واجبات مهم اسلامی است و اقتصاد نیز نقش مهمی در زندگی مردم دارد و این موضوع بیانگر اهمیت مسائل اقتصادی در اندیشه معظم له است که بایستی با دقت و ظرافت برنامه ریزی و تلاش کرد و رسانه ها می توانند با رصد کردن مسائل اقتصادی و تحولات به وجود آمده در جهت تحقق اهداف کمک کنند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار از رسانه ها خواست فعالیت های صورت گرفته دولت در زمینه طرح تحول اقتصادی، هدفمندی یارانه ها، ساخت مسکن مهر، اشتغال زایی، رشد شاخص های سرمایه گذاری، تولید، صنعت، کشاورزی، خدمات و صادرات غیر نفتی را برای مردم بیان کنند.
بامری همچنین به موضوع وفاق و همدلی برای پیشبرد اهداف عالیه نظام اشاره کرد و بیان داشت: تاریخ انقلاب و دفاع مقدس، سازندگی و قانون هدفمندی یارانه ها، نمونه های فراوانی از این وفاق همگانی را توأم با وحدت آفرینی رسانه ها سراغ دارد.
وی اضافه کرد: قانون هدفمند کردن یارانه ها که کل نظام و همة نخبگان کشور بر آن توافق دارند، فرصتی پیش روی رسانه ها قرار داده است تا جلوه ای درخشان از این وحدت ملی را این بار در بخش اقتصادی، تجلی ببخشند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: به طور قطع و یقین حفظ این وحدت، مستلزم پرهیز از سیاست زدگی در حوزه اقتصاد، تمرکز بر مشترکات و پرهیز از نقاط افتراق به ویژه در حوزه های راهبردی، اجتناب از بخشی نگری منطقه ای و موضوعی، دوری جستن از ادبیات پرخاش در نقد مجریان و بکارگیری ادبیات تفاهمی برای دستیابی به راه حل های مشترک است.
وی اذعان کرد: از سویی راهبرد رسانه ای جهاد اقتصادی، خاص رسانه های نخبه پسند و دانشگاهی نیست بلکه جامعه هدف این راهبرد، توده مردم است؛ چرا که وقتی رهبر معظم انقلاب از تعبیر «جهاد» برای تحول آفرینی اقتصادی یاد می کنند؛ این تحول را از یک موضوع دانشگاهی و نخبگی وارد فاز مردمی کرده و به آن صبغه عمومی داده اند لذا همه نشریات، تخصصی و عمومی در این جهاد سهیم هستند و جهاد آنها انفاق آگاهی های اقتصادی به فراخور نیاز و درک مخاطبان هر یک از این رسانه هاست.
معاون استاندار هرمزگان در ادامه بر ارتقا جایگاه اقتصادی مردم و نقش آنان در معادلات اقتصادی در جریان طرح هدفمند سازی یارانه ها تاکید کرد و گفت: از آغاز برنامه پنجم توسعه به این سو و به خصوص با اجرای طرح ملی و عظیم هدفمندسازی یارانه ها، جایگاه اقتصاد مردمی ارتقا یافته و نقش مردم در معادلات اقتصادی کشور، افزایشی چشمگیر پیدا کرده است، همین تحول، می تواند الهام بخش راهبرد جدید رسانه ای کشور و استان هرمزگان در حوزه اقتصاد باشد تا اقتصاد را از انحصار مخاطب خاص رها کند و به میان مردم ببرد.
بامری افزود: رسانه ها باید منادی خیزش و همراهی توده های مردم برای اصلاح ساختار اقتصادی باشند، هرچند مردم به خوبی نشان داده اند که با هر طرح اقتصادی که منجر به بهبود وضعیت اقتصادی آنان و جهت گیری های عدالت خواهانه هم راه باشد موافقند و سختی ها را به جان و دل می خرند.
وی تصریح کرد: رسانه ها می توانند تبلور این خواست و اراده ملی برای تحول اقتصادی باشند و برای این منظور از زبان، ادبیات، صفحات و تصاویر متناسب با سلیقه عمومی استفاده کنند.
بامری اضافه کرد: دیگر آن که هر جهادی همانند جهاد نظامی، نیازمند دیده بانی و رصد دقیق است و علاوه بر آن به طرح و نقشه راه نیاز دارد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار تاکیدکرد: رسانه ها با درک این دو ضرورت، تحولات اقتصادی را رصد و افقی از آینده اقتصادی ترسیم کنند تا با مطالعه آن، مزایای نسبی اقتصاد را دقیق تر بشناسیم.
وی افزود: اهالی رسانه با گفتمان سازی و بسترسازی فرهنگی، راه های صحیح و مطلوب تولید ثروت را ترویج کنند و کارآفرینی، نوآوری و اشتغالزایی را مورد تشویق قرار دهند.
معاون استاندار گفت: افزایش سطح تعامل دستگاه های اجرایی، قانون گذاری، قضایی، مردمی، غیرانتفاعی و خصوصی کشور برای تحقق آرمان جهاد اقتصادی، در چارچوب یک راهبرد منسجم رسانه ای قابل پیگیری است و برای این منظور، صفحات اقتصادی روزنامه ها و خبرگزاری ها باید از زیر سایه سنگین سیاست بیرون بیایند و ادبیات اقتصادی را از رخنه اغراض جناحی، دور و پاکیزه نگاه دارند.
بامری افزود: بدیهی است که ایجاد تفاهم و آشتی جویی میان سیاستمداران به ویژه در حوزه اهداف کلان اقتصادی از مهمترین اهداف راهبرد رسانه ای جهاد اقتصادی است.
وی با بیان اینکه مسأله مهم دیگری که نباید از آن غفلت کرد، عملیات روانی و تبلیغات نظام سلطه جهانی برای ناکارآمد جلوه دادن حرکت های اقتصادی در کشور است، یادآور شد: این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران حتی مطابق استاندارد های جهانی و شاخص بندی سازمان های وابسته به نظام سلطه نیز در سال های اخیر پیشرفت های قابل ملاحظه ای در بخش اقتصاد داشته است.
معاون استاندار هرمزگان ادامه داد: ایران اسلامی در عرصه هایی دیگری همچون بهداشت نیز، زیرساخت های درمانی، توسعه انسانی و دسترسی به آموزش به رتبه های درخشان جهانی دست یافته است و دشمن به دلیل ناتوانی در مقابله با واقعیات اقتصادی ایران به سراغ اذهان عمومی می رود و تلاش می کند وضعیت اقتصادی کشور را بحرانی نشان دهد.
بامری تأکید کرد: نمونه این سیاست رسانه های بیگانه را می توان در خط تبلیغی سال گذشتة آنها با محوریت تحریم های اقتصادی مشاهده کرد، برنامه های دنباله دار و سریالی رسانه های خارجی مدام بر این نکته تأکید داشتند که تحریم های اقتصادی، مشکلات بزرگی برای ایران به وجود آورده است، البته شک نیست که تحریم ها برای ما بدون مشکل نبوده اند؛ اما هر تحریمی مطابق نظریات اقتصاد بین الملل، در کنار هزینه هایش، فرصت ها و مزایایی را به دنبال دارد.
وی تاکید کرد: به همین دلیل از رسانه های داخلی به ویژه رسانه های هرمزگان انتظار می رود تا با اطلاع رسانی شفاف و به هنگام، عملیات روانی رسانه های نظام سلطه را خنثی و بی اثر کنند.
وی در پایان پیشنهاد کرد: با همفکری و مشورت مدیران رسانه ای استان، کارگروهی عملیاتی برای تدوین راهبرد رسانه ای جهاد اقتصادی تشکیل شود تا در قالب این کارگروه از یک سو برای رویکردهای محتوایی بخش های اقتصادی رسانه ها طرح ها و پیشنهادهایی ارائه و از سوی دیگر با توجه به افزایش هزینه های انتشار مطبوعات، برای ساماندهی و تقویت حوزة اقتصاد رسانه در سال جاری طراحی و برنامه ریزی داشت.
پایان پیام/
نظر شما