مداخلات اجتماعی و روانی پس از بلایا در کاهش آسیب های اجتماعی موثر است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش سازمان هلال احمر کشور، اظهار داشت: مداخلات اجتماعی و روانی پس از بلایا در کاهش آسیب های اجتماعی جامعه موثر و تعیین کننده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، امیر معتمدی، معاون آموزش و پژوهش سازمان هلال احمر کشور، امروز(9 مهر) در آیین افتتاح طرح ملی سحر (ساماندهی حمایت های روانی و اجتماعی پس از بلایا) که با مشارکت استان های ایلام و لرستان برگزار شد، با بیان اینکه کشور ما در حوزه آسیب های بعد از بلایا دارای تجربه های بسیاری است، گفت: توجه به مسائل روانی و اجتماعی پس از بلایا بسیار مهم و با ارزش است و در تمام جهان به آن توجه ویژه می شود.

 

وی با اشاره به اینکه رسیدگی به خانواده بازماندگان از بلایا و جنگ ها بسیار با اهمیت است، افزود: آسیب های روانی زمان بر است و مدت زیادی وقت می برد تا افراد به زندگی عادی و فعالیت روزمره بازگردند بنابراین هدف از برگزاری این دوره برگرداندن سریع افراد به شرایط عادی است.

 

وی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس بسیاری از رزمندگان و حاضران در جنگ، هنوز با خاطرات جنگ و تبعات روحی و روانی آن مواجه هستند، اضافه کرد: در صدر اسلام نیز پیامبر(ص) پس از وقوع جنگ ‌ها به نوعی از خانواده ‌های بازماندگان جنگ دلجویی و به آنها رسیدگی می کردند.

 

معتمدی، با بیان اینکه حمایت روحی و روانی از افراد پس از وقوع حوادث، ریشه دینی دارد، خاطر نشان کرد: ایران کشوری حادثه خیز است و طی سه دهه اخیر حوادث بسیاری همچون جنگ، سیل و زلزله اتفاق افتاده از این رو بحث مداخلات روحی و روانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه مداخلات اجتماعی و روانی پس از بلایا در کاهش آسیب های اجتماعی جامعه موثر و تعیین کننده است، اذعان داشت: مداخلات اجتماعی و روانی به آسیب دیدگان پس از بلایا این امکان را می دهد که افراد آسیب دیده بتوانند به لحاظ روحی و روانی، به جامعه و زندگی عادی باز گردند.

 

معاون آموزش و پژوهش سازمان هلال احمر کشور، تصریح کرد: چنانچه گروه های آموزش دیده و مجرب با ورود آگاهانه و قوی به عرصه و کمک روحی و روانی به آسیب دیدگان بتوانند به وظایف تعریف شده خود عمل کنند، آثار منفی اجتماعی بلایا به حداقل رسیده و مرهم داغدیدگان خواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکه این طرح برای چهارمین بار است که در سطح کشور برگزار می شود، ادامه داد: این طرح بهره مندی از همکاری مجموعه های علمی معتبر، نظام روانشناسی و موسسه علمی هلال احمر برگزار شده که دوره ای با بالاترین استاندارد است که طی آن از حضور اساتید با تجربه بهره مند می شویم.

 

معتمدی، با بیان اینکه این طرح طبق برنامه ریزی های صورت گرفته هر چهارشنبه تا جمعه در یکی از مراکز 10گانه برگزار می شود، عنوان کرد: در طی این دوره ها که تا دو سال تداوم پیدا می کنند  800 جوان برای مداخلات اجتماعی آماده می شوند و افراد توانمند می توانند دوره های پیشرفته را نیز بگذرانند.

 

وی با بیان اینکه مهمترین مساله در اجرای طرح سحر کمک و بازگرداندن افراد حادثه ‌دیده به فعالیت عادی و روزمره است، تاکید کرد: اگر نیروها این طرح را با موفقیت بگذرانند می‌ توانند در دوره ‌های پیشرفته شرکت کنند و اگر طرح را جدی بگیرند، می‌ توانند با آمادگی بهتری در زمان حوادث مختلف حضور پیدا کنند.

 

دکتر علی خدادادی، مدیرکل جمعیت هلال احمر خوزستان، نیز با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای امدادگر، یکی از دستاوردهای دفاع مقدس را حفظ تمامیت ارضی دانست و ابراز کرد: جمعیت هلال احمر در هشت سال دفاع مقدس نقش ارزنده‌ ای ایفا کرد که از جمله این اقدامات می توان به انتقال مجروحان، ارتباط با اسرا و ارائه حمایت‌های معنوی به مجروحان جنگ اشاره کرد.

 

وی با بیان اینکه هلال احمر علاوه بر اهداف متفاوت و فعالیت های گسترده، دارای نقایصی شامل تمرکز فعالیت ها در مرکز جمعیت هلال احمر نیز می باشد، اظهار کرد: افزایش درآمدهای پایدار و توسعه فعالیت های فرابخشی و داشتن نگاه علمی می تواند به افزایش بهره وری و توان جمعیت هلال احمر کمک کند.

 

دکتر خدادادی، با اشاره به اینکه انسان پس از تامین نیازهای فوری و غذایی به مسائل اجتماعی، روحی و فکری نیازمند است، خاطر نشان کرد: برگزاری چنین دوره های آموزشی با توجه به اینکه کشور ما جزو 10کشور بلاخیزطبیعی دنیاست می تواند در پیشگیری از آسیب های اجتماعی موثر واقع شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 406762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha