بیش از40 نفر در بازرسی بهداشتی دام قربانی استان سمنان فعالیت دارند

خبرگزاری شبستان:مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: 15 اکیپ ثابت و15 اکیپ سیار بازرسی بهداشتی دام قربانی را در روز عید قربان در این استان بر عهده دارند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، محمد سعیدی گفت: در اجرای طرح بازرسی و نظارت بر ذبح دام عید قربان، 46 نفر دامپزشک، بازرس بهداشتی گوشت و ناظرین شرعی حضور دارند.

وی این امر ار در راستای اعمال وظایف قانونی و با اتکابه توان کارشناسی موجود و گستردگی خدمات در اقصی نقاط استان سمنان ذکر کرد وافزود: این طرح جهت پیشگیری از بیماری های مشترک و سلامت دام های قربانی در ایام عید سعید قربان با گستردگی بیشتری نسبت به سالهای گذشته صورت می گیرد.

سعیدی افزود: شهروندان نهایت دقت را در انتخاب و خرید دام سالم برای قربانی کردن به عمل آورند تا بر اثر کشتار احتمالی دام بیمار و آلوده موجب بروز و انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام فراهم نشود.

وی گفت: برای حفظ سلامت مصرف کنندگان و به منظور ارتقای سطح بهداشت عمومی و انجام نظارت بهداشتی، برقراری کشیک در اداره های دامپزشکی شهرستانها و نیز کشتارگاه های استان سمنان در دستور کار قرار دارد.

سعیدی گفت: این اداره با تشکیل 30 اکیپ ثابت و سیار بازرسی بهداشتی و ذبح شرعی لاشه دام و با بسیج کلیه امکانات و تجهیزات اکیپ ها زمینه بازرسی های قبل، حین و بعد از کشتار دام را در روز عیدقربان را فراهم آورده است.

وی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی  بر سلامت دام ها و گوشت استحصالی را یکی از وظایف حاکمیتی دامپزشکی استان سمنان دانست و افزود: در ایام خاص که میزان کشتار مخصوصاً توسط افراد عادی جامعه افزایش می یابد ضرورت تشدید این نظارت ها بیش از پیش احساس می شود.

وی با اشاره به احتمال بروز بیماری های مشترک هنگام ذبح دام توسط افراد عادی و خارج از کشتارگاه اظهار داشت: فرهنگ سازی اولین گام در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماریهای مشترک می باشد.

مدیردامپزشکی استان سمنان افزود: نقش رسانه های محلی مخصوصاً صدا و سیما در پیشبرد اهداف دامپزشکی استان جهت فرهنگ سازی و آشنایی مردم استان با روش های پیشگیری از بیماری های مشترک بسیار مهم و کلیدی است.

سعیدی یکی از مخاطرات کشتار قربانی را توزیع گوشت هر قربانی در سطح وسیع دانست و گفت: در صورت عدم اطمینان سلامت گوشت امکان درگیری تعداد زیادی از شهروندان با بیماری های مشترک و یا مسمومیت های غذایی وجود دارد.

وی متذکر شد: در ایام بازگشت حجاج نیز شاهد تمایل افراد به کشتار دام جلوی کاروان ها و در معابر هستیم  که این امر یکی از اقدامات خطرساز برای بهداشت فرد و جامعه است.

وی بروز بیماری های مشترک را مهمترین خطر ذبح دام در معابر دانست و تصریح کرد: از مردم شریف استان درخواست داریم دام های قربانی خود را فقط در کشتارگاه ذبح کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان ضمن تاکید مجدد بر اصل فرهنگ سازی در راستای پیشگیری از بیماری های مشترک از تمام رسانه های استان اعم از خبرگزاریها، روزنامه ها و صدا وسیما درخواست کرد همچون گذشته مجموعه دامپزشکی استان را در مسیر مبارزه با بیماری های مشترک همراهی کنند.

وی به مردم توصیه کرد: دام مورد نیاز خود در روز عید قربان را از میادین عرضه دام زنده و مکان هایی که تحت نظارت اکیپهای دامپزشکی هستند تهیه کنند و مصرف گوشت نیز پس از بازرسی بهداشتی لاشه توسط اکیپ های دامپزشکی صورت گیرد.

سعیدی با بیان اینکه ارائه این خدمات رایگان است  ادامه داد: همکاران دامپزشکی و روحانیون ناظر شرعی مستقر در ادارات دامپزشکی شهرستانها نیز در روز عیدقربان پاسخگوی سوالات بهداشتی و شرعی شهروندان هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: هم استانی های می توانند به اداره دامپزشکی یا کشتارگاه دام شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند یا با تلفن 3345492 - 0231 یا سامانه اطلاع رسانی 1512 اداره کل دامپزشکی استان و ادارات دامپزشکی محل سکونت خود تماس بگیرند تا اکیپ های سیار به محل مراجعه کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 406743

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha