به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر سید ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور امروز(9 مهر) در همایش توسعه پایدار روستایی که در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد اظهار کرد: با برنامه ریزی و تدوین طرحهای اشتغال زا جهت ارتقاء درآمد اقتصادی روستایی باید به نوعی از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای جلوگیری از مهاجرت حل موانع اقتصادی در روستاست گفت: ما باید قدرت شنیداری مسئولان امر را افزایش و قدرت گفتاری مردم را نیز تقویت کنیم تا بتوانیم در رفع موانع روستایی موفق باشیم.
رضوی به چشم انداز 20 ساله کشور تا سال 1404 اشاره کرد و افزود: باید برنامه ریزیها جهت توسعه کشور به گونهایی تدوین شود که به نرخ رشد اقتصادی 12 درصد و نرخ بهره بیش از چهار درصد برسیم آیا می توانیم با روند کنونی چنین رشدی داشته باشیم و در سال 1404 از کشورهای نمونه جهان باشیم؟
این مقام مسئول جمعیت روستایی کشور را 28/6 درصد جمعیت کشور دانست و بیان کرد: 6 درصد شهرهای کشور زیر 20 هزار نفر جمعیت و 10 درصد هم در حاشیه شهرها هستند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه تصریح کرد: طبق آمار نیمی از جمعیت کشور وضعیت اقتصادی نامطلوبی دارند.
وی با بیان اینکه استان گیلان استان ثروتمندی از لحاظ منابع و امکانات است متذکر شد: چرا این استان با وجود امکانات طبیعی بسیار زیبا جزء استانهای فقیر کشور است.
رضوی ادامه داد: طبق آمار گرفته شده از سال 53 تاکنون، جمعیت روستایی در حال کاهش است و روستاییان برای ارتقاء اقتصاد خانواده به شهر مهاجرت میکنند.
این مقام مسئول اذعان کرد: در حال حاضر درآمد روستاییان کمتر از هزینههای روزمرهشان است و باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود تا درآمد روستاییان افزایش و هزینهها کاهش یابد.
نداشتن تشکل مردم نهاد از مشکلات روستائیان
وی یکی از مشکلات روستانشینان را نداشتن تشکلهای مردم نهاد دانست و گفت: روستاییان باید در زمینه حل مشکلات خود سمنهایی را تشکیل داده تا مشکلات آنها را پیگیری کند چرا که روستاییان در زمینه حل مشکلات نسبت به شهرنشینان مظلوم واقع شدهاند.
رضوی با بیان اینکه مشارکت مردم با رهبری معمار کبیر انقلاب، نقش ارزندهای در پیروزی انقلاب ایفا کرده اذعان کرد: نرخ مشارکت سیاسی مردم روستا نسبت به نرخ شهرها بیشتر است که این نشان آن است که هوشمندی سیاسی مردم روستا نسبت به شهر بیشتر است در مقابل اگر روستانشینان را نیز در نرخ اقتصادی مشارکت دهیم مطمنا از شهرها نرخ مشارکتشان بیشترخواهد بود.
وی به تدوین طرح روستایی اشاره کرد و افزود: هر دهستان 2 هزار خانوار دارد که اگر هزار خانوار در ارائه طرح شرکت کنند میتوانند در توسعه روستا بسیار موثر باشند.
رضوی در ادامه گفت: در اجرای طرحها اگر از خانوارهای روستایی 60 هزار تومان در ماه گرفته شود در ماه 60 میلیون تومان خواهد شد و 3 برابر این اعتبار را دولت به صورت وام چهاردرصد به روستاییان جهت اجرای طرح اشتغال میدهد که این امر در رشد توسعه پایدار بسیار حائز اهمیت است.
وی به سه مشکل روستایی اشاره کرد و افزود: در آمد و اقتصاد، تبعیض شهری و روستایی و نبود حمایت معنوی و فکری از جمله مشکلات مهم روستانشینان است.
پایان پیام /
نظر شما