توانمندی های گلستان در راه توسعه نیازمند مساعدت مسئولان است

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گلستان با بیان اینکه تنها یک درصد از سرمایه های داخلی استان در اختیار بخش توسعه تجارت است، گفت: برای استفاده از قابلیت ها و توانمندی های استان گلستان تا رسیدن به توسعه مطلوب، همکاری و مساعدت مسئولان مورد نیاز است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی مرگدری معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گلستان، عصر دیروز (8 مهر) در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان گلستان، که در استانداری گلستان برگزار شد اظهارداشت: برای استفاده از قابلیت ها و توانمندی های استان گلستان تا رسیدن به توسعه مطلوب، همکاری و مساعدت مسئولان مورد نیاز است.

 

وی افزود: در استان گلستان، طی مدت یک سال گذشته با نگاهی به سند چشم انداز و طرح آمایش استان که در گذشته تهیه شده بود و نگاهی که به سند پایه ای توسعه استان داشتیم، تصمیم گرفتیم یک سری اتفاقات و اقدامات را به انجام برسانیم.

 

مرگدری ضمن تشکر از مسئولانی که طی سالیان گذشته در سطح استان زحمات زیادی کشیده اند، تصریح کرد: وقتی در سال گذشته به یک جمع بندی رسیدیم که تنها یک درصد از سرمایه های داخلی استان در اختیار بخش توسعه تجارت است عرق سردی بر پیشانی ما نشست که قطعا زیبنده استان و قابلیت هایی که در استان ما وجود دارد نبود.

 

وی در ادامه گفت: از فعالیت هایی که کار گروه توسعه زحمت کشیده اند و به انجام رسانده اند، بررسی تفاهم نامه ها و توافق نامه های صورت گرفته بوده است که ما با هر یک از کشورهای ترکمنستان و قزاقستان حدود 13 الی 14 توافقنامه داشته ایم که با مرور آنها متوجه شدیم که خیلی از آنها تکراری است.

 

مرگدی اظهار داشت: عزیزان ما اقداماتی در این زمینه ها انجام دادند، بخشی از مشکلات مربوط به مسائل و مشکلات استانی بود که برنامه ریزی های لازم انجام گرفته است و آثارش در سال 93 و سال 94 دیده می شود و بخش دیگری نیز باید توسط عزیزان در وزرات امور خارجه پیگیری شود.

 

وی اذعان داشت: در این بررسی ها، مساله مهمی که به آن دست پیدا کردیم، میزان نیازها و میزان قابلیت های استان بود که در راه توسعه استان شناخت این مسائل بسیار مثبت و قابل استفاده است.

 

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری گلستان خاطرنشان کرد: استان گلستان در زمینه صنعت طیور قابلیت بسیار بالایی دارد و در همه زمینه های جوجه، مرغ و تخم مرغ و زمینه های خوراک دام وطیور در حد صادرات دارای قابلیت و توانمندی های خوبی است و تا پایان سال 93 مرغ استان گلستان به استاندارد مورد نیاز خواهد رسید.

 

مرگدی همچنین گفت: استان گلستان در بحث تولید سبزیجات و صیفی جات نیز دارای توانمندی های زیادی است که لازم به یک باز مهندسی داریم و در بخشی، نیاز به کانتینرهای یخچال دار هست که بخشی را ما همت و تلاش می کنیم و بخش دیگری را سازمان صنعت معدن و تجار کشور مساعدت کند.

 

وی ادامه داد: در بحث فراورده های لبنی با رویکردهای خیلی جدی روبرو هستیم که با توسعه و صادرات آن به کشورهای همجوار شمالی تحول خوبی در این زمینه در استان شاهد خواهیم بود.

 

مرگدری اظهار داشت: در نشست هایی که با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان داشتیم در زمینه های خدمات دانشگاهی و علمی درخواست هایی داشتند که ما نتوانستیم در حال حاضر در این زمینه اقدامی داشته باشیم و الان هم زمان را مناسب نمی بینیم.

 

معاون برنامه ریزی واشتغال استانداری گلستان تاکید کرد: وقتی که فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی مورد نظر ما است، هر کس باید به سهم خود در این جهت قدم بردارد، لذا در جهت توسعه، ارتباط و روابط با کشورهای پیرامون لازم است و ما هم با توجه به این مساله تصمیم گرفتیم که روابط را تشدید کنیم.

 

مرگدری در ادامه خاطرنشان کرد: ما در حوزه پیرامونی حتی می توانیم در حوزه نفت و گاز هم کار کنیم ضمن اینکه استان ما یکی از بزرگترین ذخایر نفت و گاز کشور را دارد، اما همه ما اعتقاد بر این داریم که محصولات استراتژیک را برای کشور محفوظ نگهداریم و استفاده از تولیدات و منابع دیگر مقرون به صرفه تر است.

 

وی افزود: بر اساس مطالعات و آخرین گزارشات واصله، ما یک منطقه بسیار بزرگی را در منطقه مراوه تپه داریم که می توانیم نیاز 5 استان شمالی کشور را با استفاده از آن تامین کنیم و در فصول سرما نگرانی نداشته باشیم.

 

مرگدری در ادامه تصریح کرد: ما در منطقه اینچه برون با سه موضوع مواجه هستیم که یکی جاده ای است که از ترکمنستان است و اصلا وضعیت جاده ای خوبی ندارد، دوم مسئله گمرک مرزی ماست که نیازمند کمک و مساعدت هایی است و دیگری طرح جامع راه آهن اینچه برون و منطقه ویژه اینچه برون است که نیاز به اقدامات ویژه ای دارد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 406540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha