108 هزار نفر از والدین دانش‌آموزان خوزستان بی‌ سوادند

خبرگزاری شبستان: رييس سازمان نهضت سوادآموزي كشور، با بیان اینکه در حال حاضر 108 هزار نفر از والدین دانش‌آموزان خوزستان بی‌ سوادند، اظهار داشت: با اجرای طرح باسواد کردن اولیا، می توان سالانه حداقل 50 درصد اولیا را باسواد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دكتر علی باقرزاده، رييس سازمان نهضت سوادآموزي كشور، امروز(8 مهر) در نشست مشترک رؤساي آموزش ‌و پرورش خوزستان، گفت: بی سوادی مساله آموزشی صرف نیست و می تواند فرهنگ، اقتصاد، قوانین و مقرارت اجتماعی، امنیت و کیفیت آموزش و پرورش را نیز دچار اختلال کند.

 

وی با بیان اینکه تحصیلات والدین در پیشرفت دانش آموزان تاثیر گذار است و حتی مرگ و میر آنها از زمان تولد تا یک سالگی با میزان سواد والدین رابطه مستقیمی وجود دارد، افزود: تمام بخش ‌های کشور از بی ‌سوادی خسارت می ‌بینند و در این راستا سرعت توسعه کاهش می یابند.

 

باقرزاده، اشاره به اینکه سند توسعه چشم انداز کشور در افق 1404، تصریح کرد: توسعه بیش از 300 شاخص دارد که یکی از مهمترین ارکان اصلی آن توسعه پایدار و توسعه انسانی است که هر کدام بخش های زیادی را تحت تاثیر قرار می دهد و باید مطابق با آن حرکت کنیم.

 

وی با بیان اینکه شاخص توسعه انسانی به دلیل میانگین سال‌ های تحصیلی پایین، کاهش یافته و باید در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم، ادامه داد: بی‌سوادی در تعریف جهانی یک معضل تلقی و به کسی که خواندن و نوشتن بلد نباشد بی سواد گفته می شود و معیارهای آن در تمام دنیا یکسان است.

 

رييس سازمان نهضت سوادآموزي كشور، با تاکید بر اینکه در سراسر دنیا 781 میلیون بی سواد وجود دارد، اضافه کرد: ما برای آموزش بزرگسالان با وضعیت نگران کننده‌ ای در سطح کشور مواجه هستیم و بر اساس سخنان مقام معظم رهبری، لازمه تحول، ریشه‌ کنی بی‌ سوادی است.

 

وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از کشورهای توسعه ‌یافته به بازآموزی مادام‌العمر باسوادان خود توجه می ‌کنند، به وضعیت سواد خوزستان اشاره کرد و اذعان داشت: یکی از دلایلی که در خوزستان آمار بی سوادی بالاست، مسئله جنگ و شرایط سخت این استان در آن زمان است.

 

باقرزاده، با اشاره به اینکه دولت سالانه برای یک دانشجوی مقطع دکتري 150 میلیون تومان هزینه می‌کند در حالی که هزینه تحصيل یک دانش‌آموز برای دولت 1.5 میلیون تومان و هزینه یک بی‌سواد صفر است، عنوان کرد: همه افراد باید سهمی از آموزش و هزینه‌ های دولت داشته باشند.

 

وی اظهار داشت: مشخصات كامل اوليای بي سواد را به تفكيك مدارس به ادارات كل آموزش و پرورش استان ها ارائه داديم و از فروردين سال جاري تاكنون 27 استان و حدود 200 مدرسه را مورد بازديد قرار داديم و مشخص شد كه كل اطلاعات ارائه شده وزارت در ارتباط با اوليا بي سواد صحت داشتند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر 108 هزار نفر از والدین خانواده‌ های دانش‌آموزان خوزستان بی‌ سوادند، تاکید کرد: خانواده در آموزش یک رکن اساسی بوده و اولویت اصلی ما باسواد شدن اولیای دانش‌آموزان است که با اجرای طرح باسواد کردن اولیا، می توان سالانه حداقل 50 درصد اولیا را باسواد کرد.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، با اشاره به پالايش 42 هزار اوليا بي سواد خوزستان براي ورود به طرح رفع بي سوادي یاد آور شد: سال گذشته سه هزار نفر در آمار كودكاني كه در سن تعليم و تربيت شناسایی و به مدرسه فرستاده شدند و 375 هزار نفر دانش آموز ترك تحصيلي در سال گذشته شناسايي و جذب شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 406476

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha