حج و مقابله با جریان‌های تکفیری/نمی شود طواف کرد و آدم کشت!

خبرگزاری شبستان: کسانی که داعش امروزه به آن‌ها کافر می‌گوید و سر آن‌ها را می‌برد، در کنار دیگر زائران خانه خدا حج به جا می‌آورند و از مذاهب مختلفی مانند شیعه، سنی، شافعی، حنفی حنبلی و مالکی هستند.

حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، درگفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان بیان کرد: وقتی به محتوا و حقیقت حج و اهدافی که در انجام این فریضه الهی نهفته است توجه کنیم، می بینیم جدای از اهداف عبادی و معنوی، اهداف سیاسی نیز برای حج در نظر گرفته شده است.

 

 وی ادامه داد: حج این فریضه الهی، جهان اسلام را به سوی وحدت، یکپارچگی و اتحاد علیه دشمنان پیش می برد.

 

حجت الاسلام علیزاده عنوان کرد: شاید ما در هیچ کجا و در هیچ مناسکی این را نداشته باشیم که افراد از قومیت ها و نژادهای گوناگون و حتی افرادی که با هم اختلاف سلیقه دارند در مکه، منی، عرفات و مشعر دور هم جمع شوند و بدون هیچگونه مشکلی مناسک حج را در کنار هم برگزار کنند در حالیکه همین ها بیرون از مکه گاه  مشکلات بسیاری را برای همدیگر به وجود می آورند.

 

رئیس پژوهشکده حج تصریح کرد: شاید مهمترین مشکلی که جهان اسلام امروزه از آن رنج می برد مسئله قطعه قطعه شدن و وجود اختلافات شدید بین مذاهب اسلامی در گوشه و کنار جهان اسلام است و همین مسئله ریشه در سیاست های غرب و دولت های بزرگ دارد و آنها برای اینکه از همراهی و همدلی مسلمانان جلوگیری کنند تا آنها نتوانند یک قدرت واحده را تشکیل دهند به این تفرقه ها دامن می زند.

 

وی با بیان اینکه دشمنان مسلمانان پروژه ای را تحت عنوان اسلام علیه اسلام دامن زده اند، افزود: باید به این مسئله دقت کافی داشته باشیم که حج یک آزمایش برای یکپارچگی و همراهی مسمانان است وعلیرغم اینکه دشمنان می گویند، مذاهب اسلامی اختلافات اساسی و ماهوی دارند، بایستی در ایام حج به آنها نشان دهیم که مشترکات مان به مراتب بیشتر از اختلافات مان است.

 

حجت الاسلام علیزاده ابراز کرد: دشمنان اسلام در زمان برگزاری حج می بینند، خدای مسلمانان یکی است و همه هماهنگ به سوی خانه خدا محرم می شوند و از آنجا به عرفات، مشعر و منی می روند و تمام این اعمال را دوش به دوش هم با آراء و افکار مختلف و از مجامع مختلف انجام می دهند.

 

وی تصریح کرد: اگر جهان اسلام یک لحظه به خود بیاید و تمامی مسلمانان که در این گردهمایی عظیم به عنوان نماینده کشورهای جهان از 57 کشور جهان در این مراسم شرکت می کنند به این واقعیت توجه کنند که می توانند همین گونه که در حج کنار هم هستند، همین وضعیت را در مقابل دشمنان مشترک داشته باشند و به کمک هم با دشمنان مسلمانان مقابله کنند، عملا موفق می شوند.

 

رییس پژوهشکده حج و زیارت در پاسخ به این سوال که حج چه کمکی به مسلمانان در زمینه سازی برای مقابله با جریان های تکفیری می کند، گفت: این واقعیت را باید از حج یاد بگیریم که حج نشان می دهد هرکسی اهل قبله است پذیرفته شده است. کسانی که داعش امروزه به آنها کافر می گوید و سرآنها را می برد، در کنار دیگر زائران خانه خدا حج به جا می آورند و از مذاهب مختلفی مانند شیعه، سنی، شافعی، حنفی حنبلی و مالکی هستند.

 

حجت الاسلام علیزاده عنوان کرد: حج به حدی عظمت دارد که مسلمانان از هر جریان و شاخه ای بدون هیچ تفاوتی دور خانه خدا می چرخند و آنچه  ملاک است اینکه همه اهل قبله اند و کسی که اینگونه باشد خونش، جانش، مالش و ناموسش محترم است و کسی نباید به آنها تعرض کند.

 

رئیس پژوهشکده حج ابراز کرد: مسلمانان باید هشیار باشند و بدانند کسانی که در حج دوشادوش آنها شرکت می کنند و با تمام اخلاص برای زیارت خانه خدا می آیند، هیچ تفاوتی با برادرانشان ندارند و تنها این گروه های تکفیری انحرافی هستند که برادران خود را به عنوان کافر معرفی می کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: مسلمانان در حج با توجه به کشتارهایی که تکفیری ها کرده اند، باید همگی یکصدا کسانی که اهل قبله را تکفیر می کنند، از جهان اسلام خارج کنند و با تمام وجود با آنها به مقابله بپردازند.

پایان پیام/

 

کد خبر 406434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha