به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جیرفت، محمد شیرزادی، رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری های واگیر معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، امروز (8 مهر) در نشست منطقه ای جیرفت اظهار داشت: مرزهای استان ها مرزهای سیاسی است و مرز بیماری نیست، زیرا حیوانات و حشرات به عنوان ناقلان بیماری های مشترک انسان و حیوان را نمی شود به راحتی کنترل کرد.
وی افزود: بیماری های مشترک انسان و حیوان در دنیا بیداد می کند و در کشور ما نیز افزایش 55 درصدی ابتلای انسانی تب مالت طی سال های 89 تا 92 به راحتی خطر افزایش این بیماری ها را نشان می دهد که عمدتا در اثر استفاده از لبنیات و فرآورده های دامی ناسالم، کم طلاعی جامعه روستایی و کسانی است که با دام ها زیاد سروکار دارند.
شیرزادی بیان داشت: بخش کشوری در بسیاری موارد به تنهایی قادر به کنترل موارد و بیماری ها نیست و علاوه بر همکاری بین بخشی به اختصاص اعتبارات استانی و توجه استانداران نیاز دارد؛ افزایش این بیماری ها خطرناک است و استانداری ها باید بدانند چه بلایی سر جمعیت حوزه جغرافیایی شان می آید.
رئیس اداره بیماری های زئونوز خاطرنشان کرد: در راستای ارتقا همکاری های بین بخشی و تلاش برای آگاهی بخشی به گروه های در معرض خطر و روستائیان، نیازمند حمایت استانداری ها و همکاری دهیاری ها هستیم.
وی بیان داشت: بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان از حیوانات مهره دار به انسان منتقل می شوند و ممکن است از تماس مستقیم با حیوانات، محیط و مواد غذایی و یا حشرات به عنوان ناقل صورت گیرد به طوی که 60 درصد بیماری های عفونی در انسان از حیوانات و 75 درصد بیماری های نوپدید چون سارس، آنفلوانزا، دنگ،کروناو ابولا از حیوانات منتقل می شوند.
شیرزادی کنترل بیماری در دام و ارتقاء سطح آگاهی جامعه و پیشگیری از انتقال از طریق محیط را از مراحل کنترل بیماری دانست و گفت: کانون های بیماری باید کنترل و راه انتقال به انسان آموزش داده شود که در کانون های بیماری مراقب خود باشند که انتقال صورت نگیرد.
رئیس اداره بیماری های زئونوز (قابل انتقال از حیوان به انسان)، سالک، حیوان گزیدگی و هاری، تب مالت، تب شالیزار، سیاه زخم، تب کریمه کنگو و کیست هیداتید را از بیماری های مشترک انسان و حیوان بومی در ایران اعلام کرد و گفت: تب مالت به عنوان مهمترین بیماری در سال گذشته، 19 هزار مبتلای انسانی داشته و فراوانی ابتلای آن در استان های غربی و شمالغربی بیشتر است.
وی افزود: به دلیل گسترش تب مالت در ایران و افزایش موارد انسانی مبتلا به این بیماری، کشور را به چهار منطقه تقسیم کرده و در نشست های منطقه ای، مشارکت استانداری ها و سایر ارگان ها را طلب کنیم که به صورت جدی اقدامات کنترلی در سطح استان ها انجام دهند.
پایان پیام/
نظر شما