به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی اصغر فانی، در نهمین همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانه های آموزشی که صبح امروز در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی برگزار شد، گفت: سند تحول نظام آموزش و پرورش به عنوان سند بالادستی راهنمای عمل در وزارت آموزش و پرورش است.
وی افزود: زیرنظام های این سند برنامه درسی ملی، منابع انسانی، مدیریت و رهبری آموزشی، منابع مالی فضا و تجهیزات آموزشی، پژوهش و ارزشیابی است که در سند تحول بنیادین پیش بینی شده است اما زیرنظام برنامه درسی ملی بیش از سایر زیرنظام ها فعالیت سازمان پژوهش را تحت تأثیر قرار می دهد.
فانی ادامه داد: در اجرای سیاست چندتألیفی در قالب برنامه درسی ملی تمرکززدایی در تالیف کتاب درسی گام هایی حتی اندک را برای سال آینده خواهیم داشت.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر استفاده بیشتر از معلمان در تالیف کتاب های درسی تصریح کرد: معلمانی که عمر خود را در پایه و رشته های درسی گذرانده اند باید از تجربیاتی که در میدان عمل و کف کلاس دارند می توانند در نیازسنجی آموزشی، انتخاب محتوای مناسب با سنین دانش آموزان، توان و سلایق دانش آموزان می تواند در تالیف کتاب ها کمک کند.
وی افزود: تقویت این حرکت باور معلمان را برای ورود به تالیف کتاب درسی را تقویت و موجب غنای محتوای آموزشی می شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کتاب های درسی باید منطبق بر سبک زندگی ایرانی اسلامی، تقویت مهارت زندگی باشد.
وی با بیان اینکه دانش آموزان برای ورود به زندگی باید آموختن برای زیستن و آموختن برای با دیگران زیستن را فرا گیرند، بیان کرد: این خواسته در سال های آینده بیش از پیش به آن توجه می شود.
به گفته وی، متناسب سازی محتوا و حجم برنامه ها با ساعات هفتگی و توان یادگیری با توجه به سن دانش آموزان باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال آینده پایه سوم دوره اول متوسطه نهم را داریم، اظهار کرد: دیگر پایه اول متوسطه را نخواهیم داشت و برای سال 95-96 دانش آموزان پایه نهم طبق نظام 6-3-3 وارد سال اول متوسطه دوم می شوند.
فانی افزود: متوسطه دوم یک دوره تخصصی یا یک دوره عمومی است سوالی است که باید به آن پاسخ دهیم و جهت گیری آموزش و پرورش دنیا به سمت عمومی کردن دوره متوسطه است، آیا این سیاست مورد تأیید ما هم هست؟ این سوال مهمی است که باید سریعا به آن پاسخ دهیم در غیر این صورت طی 2 سال آینده غافلگیر خواهیم شد.
وی ادامه داد: باید مطالعات لازم برای پاسخگویی به این سوال صورت گیرد چرا که به فضای آموزشی، نیروی انسانی، تغییر آیین نامه ها و بخش های آموزشی را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برای دوره متوسطه دوم باید قایل به تنوع رشته ها باشیم، دروس عمومی در این تنوع باید هدف گذاری خاص شود.
فانی تصریح کرد: فناوری آموزشی نه به جای معلم بلکه در کنار معلم برای کمک به معلم و فهم بالاتر و بهتر دانش آموزان است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سال های اخیر در بخش ویرایش و رسم الخط کتاب درسی اقدامات خوبی صورت گرفته است اما باید توجه بیشتری به آن شود، اظهار کرد: ویرایش در کتاب درسی و رسم الخط های نامتوازن در مجموعه کتاب های درسی را شاهد بودیم که این برای آموزش و پرورش خیلی قابل پذیرش نیست.
وی افزود: باید کتاب ها رسم الخط متوازن داشته باشند.
به گفته وی، صحافی کتاب درسی مورد تاکید آموزش و پرورش کتاب درسی مناسب مورد تاکید آموزش و پرورش است که ورق ورق شدن کتاب ها در طول سال قابل پذیرش نیست.
وی با بیان اینکه رییس جمهور در آغاز سال تحصیلی گذشته مواردی را ذکر کرده اند، اظهار کرد: این موارد همچون تقویت کتابخوانی، تشویق برای نقد سازنده در کتاب ها وارد شده است.
پایان پیام/
نظر شما