درخواست ایوبی برای تغییر نگرش به مباحث مالیاتی سینما/ سینماگران می‌توانند فرهنگسازی کنند

خبرگزاری شبستان: منوچهر محمدی گفت: ما می‌توانیم در استحکام بخشی به پایه‌های مبانی بحث اصلی مالیات در کشور فرهنگ‌سازی کنیم و می‌توان یک رابطه دو طرفه را برقرار کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست هم اندیشی اهالی فرهنگ و هنر با «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصاد و دارایی شامگاه گذشته 7 مهرماه با حضور «علی مرادخانی» معاون هنری وزارت ارشاد، «حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی، «همایون امیرزاده» مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی ارشاد، «لادن حیدری» مدیرکل دفتر حقوقی وزارت ارشاد، «مرتضی کاظمی» مشاور اقتصادی وزیر ارشاد، «نادر قدیانی» رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، «محمود آموزگار» دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، «علی نیکوسخن» رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان تهران، «علی مغانی» رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی، «حمیدرضا نوربخش» مدیر خانه موسیقی، «مجید ملانوروزی» مدیر مرکز تجسمی وزارت ارشاد و جمعی از هنرمندان در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.

 

درخواست ایوبی برای تغییر نگرش به مباحث مالیاتی اهالی سینما

«حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی در این نشست در سخنانی کوتاه گفت: روز نخستی که به وزارت ارشاد آمدیم تلقی اهالی فرهنگ و هنر این بود که با دست پر آمده ایم، اما امروز دیگر ناامید شده اند چرا که بودجه ها به حداقل رسیده است و خواستار اینند که حداقل اگر پولی به آنها نمی‌دهیم از آنها پول نیز نگیریم. البته ما امروز احساس می کنیم که رویکرد مدیران و مأموران سازمان مالیاتی تغییر کرده است آنها دیگر به این نتیجه رسیده است که کالای فرهنگی و هنری هنوز جاری و اقتصادی نشده است.

 

وی خاطرنشان کرد: البته برخی مأموران مالیاتی نیز می گویند چون این موسسه فرهنگی به عنوان یک شرکت به ثبت رسیده مانند سایر شرکت ها و کالاها باید مالیات پرداخت کند اما این درحالی است که در کالا در سینما اقتصادی نیست امروزه سینماگران و تهیه کنندگان در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند. این درحالی است که در عرصه فرهنگ و هنر بدون سروصدا کارآفرینی انجام می‌شود؛ گاه برای تولید یک فیلم فاخر به مدت 5 سال چندصد نفر درگیر هستند بنابراین درخواست اصلی من این است که این نگاه به فرهنگ تغییر کند و با کاهش مالیات و رفع بروکراسی‌های پیچیده اداری سازمان مالیاتی به کمک عرصه فرهنگ بشتابیم.

 

محمدی: سینماگران می‌توانند در استحکام‌بخشی به مبانی مالیات فرهنگسازی کنند

دیگر سخنران سینمایی ها، «منوچهر محمدی» بود. وی گفت: من 15 سال است با وزارت ارشاد سروکار دارم در روزهای نخست هرچه تلاش می‌کردیم درباره اقتصاد سینما حرف بزنیم، گویی با موجوداتی دیگر از کرات دیگر روبرو بودیم. اما در ادامه خانه سینما و گروه سینماگران توانست، حداکثر تعامل لازم را با مجلس، دولت، بخش حقوقی و ... داشته باشد و بیشترین دستاورد را نه تنها برای سینما بلکه سایر حوزه‌های دیگر فراهم کند.

 

وی با بیان اینکه نگاه سازمان مالیاتی به حوزه فرهنگ نباید به مانند سایر مودیان باشد، اظهار کرد: ما می‌توانیم در استحکام بخشی به پایه‌های مبانی بحث اصلی مالیات در کشور فرهنگ‌سازی کنیم و می‌توان یک رابطه دو طرفه را برقرار کرد. باید بگویم ما قانون مصوب مجلس که سال 81 به تصویب رسیده را شفاف می‌دانیم. از ذیل این قانون اما بخشنامه‌ها؛ آیین‌نامه‌ها و مصوبات بعدی بوجود آمده که یا دچار ابهام هستند یا موج عدم درک همکاران شما در حوزه‌های مالیاتی شده است.

 

تهیه کننده فیلم «مهمان داریم» و «طلا و مس»، درد اهالی سینما را از عدم درک درست از فعالیت‌های اقتصادی حوزه فرهنگ دانست و گفت: به نظر من قانونی که مجلس در سال 81 مصوب کرده کفایت می‌کند. اگر کارگروهی تعیین شود که مجموعه بخش نامه‌هایی که از سال 81 تاکنون در زمینه مالیات فرهنگ منتشر شده را همسان‌سازی کند تا حوزه‌های مالیاتی دچار تناقض نشوند و یک آیین‌نامه اجرایی ساده و همه شمول تدوین شود مشکل حل خواهد شد و ما در جهت شفافیت اقتصادی به وظایف قانونی که همان نوشتن اظهارنامه و دادن دفاتر است اقدام خواهیم کرد.

 

ایرج راد: در حوزه تئاتر به جای گرفتن مالیات بودجه‌ای نیز پرداخت کنیم

«ایرج راد» بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر نیز که به نمایندگی از فعالان حوزه تئاتر در نشست حضور داشت، در سخنانی گفت: به نظر من در حوزه تئاتر به جای اینکه تصمیم به گرفتن مالیات داشته باشیم بودجه‌ای نیز پرداخت کنیم. تئاتر در حال حاضر در کشور ما دولتی است و بخش خصوصی عملا حضور ندارد. مقدار بودجه‌ای که برای یک سال تئاتر در نظرگرفته شده 5 میلیارد تومان است اگر مالیات را از آن کم کنیم چه چیز دیگری می‌ماند. طبق مصوبه موجود برای یک هنرمند درجه یک که سی سال کار کرده و سی الی 40 کار اجرایی شاخص و موثر داشته برای مدت تمرین 5 ماه و 30 اجرا مبلغی حدود 5 میلیون و 300 هزار تومان درنظر گرفته می‌شود که در طول دو سال به او پرداخت می‌شود. اگر این را تقسیم بر تعداد ماه ها کنیم چه مقدار باقی می ماند که آن هنرمند بخواهد اظهارنامه مالیاتی نیز بنویسد.

 

وی تاکید کرد: این مشکلی است که هنرمندان تئاتر با تمام توانمندی‌هایی که در عرصه تأثرگذار فرهنگ دارند با آن روبرو هستند. به نظر می‌رسد دولت باید فکری برای اشتغال زایی 1400 دانشجوی فارغ التحصیل سالانه این رشته داشته باشد چرا که همه امروز بیکار هستند.

 

خلیلی:‌ ضرایب مالیاتی متناسب با حوزه فرهنگ و هنر نیست

«رمضانعلی حیدری خلیلی» مشاور راهبردی سازمان سینمایی، نیز در این نشست با اشاره به تعامل خوب بین سازمان سینمایی و سازمان مالیاتی کشور گفت: با وجود رفع برخی مشکلات اما همچنان مواردی دیگر باقیمانده است. برای نمونه اخیراً در تاریخ دوم مهرماه به موجب ماده 59 بودجه 93 به خانه هنرمندان شهر تهران ابلاغ شده که تا 20 مهرماه هنرمندان موظف هستند پیش ثبت نام داشته باشند. این در حالی است که ما تصور نمی‌کردیم این پیش ثبت نام مشمول بخشی که معاف از مالیات نیز هستند بشود، بنابراین خواهشم این است که اجرای این ماده در حوزه فرهنگ و هنر متوقف شود و با تشکیل کارگروهی مشترک چاره‌ای اندیشیده شود.

 

وی ضرایب مالیاتی را که هر ساله از طرف کمیسیون حوزه مالیاتی تعیین می‌شود، متناسب با حوزه فرهنگ و هنر ندانست و گفت: بسیاری از مشکلات ما در حوزه ضرایب مالیاتی است که لازم است در آن تجدید نظر شود. موضوع دیگر فهرست فعالیت معاف از مالیات بوده که در حال بازنگری و اصلاح است. فعالیت‌هایی که ماهیت حقوقی دارند از معافیت برخوردار شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 406321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha