اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر به معناي جلب مشارکت عوام و خاص جامعه است

خبرگزاری شبستان:استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاكيد كرد: مردم در همه جا اعم از خانه، مدرسه، محل کار و غیره بايد در مسئله مبارزه با مواد مخدر مشارکت كنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد مبارزه با مواد مخدر، گودرز فرهمند، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات میدانی نشان می‌دهد حدود 60 درصد نوجوانان و جوانان، وقتشان را در خارج از منزل و جمع دوستانه می‌گذرانند و کنجکاوی و اصرار همسالاني كه درگير اعتياد هستند موجب مصرف مواد مخدر در بين آنان می‌شود.

وی با بیان اینکه جوانان از روی ناآگاهی از عوارض مواد مخدر صنعتی، به سمت اعتياد می‌روند، اظهارکرد: همان يك بار مصرف مواد مخدر خطرات جبران ناپذيري براي فرد به همراه دارد، به عنوان مثال کسانی که حشیش یا شیشه صرف می‌کنند، در اثر یک بار مصرف، جایگاه حواس آنان در مغز جابجا شده و دیگر به جای اول باز نمی‌گردد.

این مددکار اجتماعی تصریح کرد: برای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر باید خانواده‌ها قبل از هر چیزی آموزش‌هاي صحیح را فرا گيرند و مواد مخدر و عوارض آن را درست بشناسند نه آنکه بر پایه یک سری باورهای غلط و تصورات بی پایه و اساس، اعتیاد و معتاد را تعبیر و تفسیر کنند.

فرهمند بی نظمی و مختل کردن نظم عمومی، ضعف بنیاد خانواده، زیرپا گذاشتن مقررات جامعه، افزایش انحرافات از قبیل دزدی و فحشا را از عوارض اعتیاد در عرصه‌های اجتماعی برشمرد و گفت: ضعف شخصیت و عاطفه، عصبی بودن فرد، بی تفاوتی روانی، تزلزل شخصیتی، ضعف اراده، اعتماد به نفس و بی مسوولیتی فردی و خانوادگی از پیامدهای روانی ناشی از اعتیاد است.

وی، پیشگیری را به عنوان یک استراتژی کلان و عمومی از سوی دولت به عنوان مناسب‌ترین راهکار برای مبارزه با مواد مخدر دانست و اظهار داشت: برای این اقدام ضروریست فرصت‌ها و زمینه‌های رجوع به اعتیاد به فرصت‌های شغلی و زمینه‌های تفریحی، هنری و ورزشی تبدیل و سرگرمی‌های مفید و آموزنده بویژه برای قشر نوجوان و جوان در جامعه فراهم شود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر بر اساس اعلام وزیر کشور و دبيركل ستاد جلب مشارکت عوام و خاص جامعه است، تصريح كرد: مردم باید در همه جا اعم از خانه، مدرسه، محل کار و غیره با یک رویکرد اجتماعی در مسئله مبارزه با مواد مخدر مشارکت كنند.

فرهمند، احساس تعلق و مالکیت مردم نسبت به سرنوشت خود را مهمترین مشارکت در این زمینه دانست و افزود: در چنین شرایطی ارتباط‌‌های اجتماعی تقویت شده و اعضای جامعه مصالح اجتماعی را به منافع فردی ترجیح می‌دهند و مردم ديگر فریب تبلیغات نادرست مواد مخدر را نمی‌خورند و کیفیت زندگی اجتماعی ارتقاء می‌یابد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 406299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha