رشد ترانزیت کالا از مرز مهران / آغاز تردد زوار عتبات عالیات

خبرگزاری شبستان: مرز مهران به عنوان یکی از امن ترین مرزهای کشور در زمینه تردد زوار عتبات عالیات و ترانزیت کالا به کشور عراق به شمار می رود.

خبرگزاری شبستان- ایلام: مرزهای یک کشور، یکی از ظرفیت ها و توانمندی های آن کشور در زمینه توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال و ارتقای سطح معیشتی مردم مناطق مرزی به شمار می رود.

 

مرز مهران يكي از مناطق استرتژيك كشور در مراودات اقتصادي و توريستي با عراق است و موقعيت ويژه و استثنايي شهرستان مهران در دسترسي سريع و آسان به اماكن زيارتي كشور عراق، بازارچه مرزي و گمرك مهران، عبور مسير ترانزيتي كالا از مرز مهران به عراق و از آنجا به ديگر كشورها و برخورداري از جاذبه هاي اكوتوريستي از ویژگی های مهم این مرز به شمار می رود.

 

ﺷﻬﺮ ﻣﻬﺮان ﻣﺮﮐﺰ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻣﻬﺮان در ۱۰۰ ﮐﻴﻠﻮﻣﺘﺮﯼ ﺟﻨﻮب ﻏﺮبی شهر اﯾﻼم و در ﻣﺴـﻴﺮ اﯾﻼم – دهلران واﻗﻊ ﺷﺪﻩ و از ﻏﺮب ﺑﺎ ﻋﺮاق هم‌مرز اﺳﺖ، اﯾﻦ ﺷﻬﺮ در ﻓﺎﺻﻠﻪ ۱۵۷ ﮐﻴﻠﻮﻣﺘﺮﯼ ﺑﻐـﺪاد و ۲۹۰ کیلومتری کربلا قرار دارد.

 

محمد رضا مروارید، استاندار ایلام، با اشاره به موقعیت و نقش مرز مهران در راستای توسعه استان، گفت: مرز مهران در سه بخش عمده استفاده از مرز و قابلیت‌های مرزی در زمینه های مختلف حمل و نقل، توسعه صادرات و واردات و همچنین در بخش تردد زوار به عتبات عالیات دارای موقعیت ویژه ای است.

 

وی، با بیان اینکه در صورت ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در مرز مهران، مزیت ها و توانمندی های مرز بین المللی مهران در بخش های دیگر نیز افزایش خواهد یافت، افزود: زیرساخت های بسیار خوبی در مرز مهران وجود دارد و تلاش می شود که با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و فعال کردن شرکت‌های بین‌المللی، مسیر رشد و پیشرفت استان را هموار کرد.

استاندار ایلام، با بیان اینکه توسعه استان در گسترش مناسبات مرزی نیازمند داشتن برنامه و هدف است، یادآور شد: برای توسعه مبادلات مرزی باید بازارچه‌های مرزی، مناطق ویژه اقصادی در داخل گسترش یابند و قابلیت و ظرفیت‌های استان‌های همجوار در کشور عراق شناسایی تا مورد بهره برداری قرار گیرند.

 

مروارید، ابراز کرد: باید مولفه‌ها، قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و مشوق‌های سرمایه‌گذاری در خروجی مهران در کل کشور اطلاع‌رسانی شود تا سرمایه‌گذاران با آگاهی و احساس امنیت، زمینه سرمایه‌گذاری در استان را فراهم کنند.

 

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام، گفت: خروجی بین‌المللی و تجاری مهران به واسطه نزدیکی به کشور عراق و وجود مشترکات فرهنگی، مذهبی و دینی بین مردم استان‌های مجاور مرز دو کشور ایران اسلامی و عراق اکنون یکی از امن‌ترین خروجی‌های کشور جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

 

حسین کلانتری، یادآور شد: مرز مهران در 90 کیلومتری جنوب استان ایلام از سال 82 به روی مردم دو کشور ایران اسلامی و عراق بازگشایی شد و اکنون با استقبال زوار و تجار دو کشور به عنوان یکی مهم‌ترین کانون‌های تردد زوار و صادرات کالای ایرانی به کشور عراق شناخته شده است.

 

وی، با اشاره به اینکه خروجی بین‌المللی مهران یکی از مهم‌ترین کانون‌های تردد زوار و صدور کالای ایرانی به کشور عراق است، افزود: تردد زوار در ماه‌های گذشته به دلیل شرایط نامطلوب امنیتی در کشور عراق متوقف شده بود که با استقرار ثبات و امنیت در عراق بار دیگر تردد زوار به کشور عراق از طریق مرز مهران در چند روز اخیر آغاز شد.

 

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام، تصریح کرد: پس از چهار ماه وقفه در تردد زوار از مرز بین‌المللی مهران، کار تردد زائران عتبات عالیات، با تلاش همه دستگاه های مرتبط در چند روز اخیر آغاز شده است و افراد در قالب کاروان های زیارتی می توانند به عتبات عالیات سفر کنند.

 

کلانتری، در پایان خاطرنشان کرد: باید از تمام ظرفیت های استان در راستای رونق و توسعه زیرساخت های مرز بین المللی مهران با توجه به استقبال گسترده زوار و تجار از این مرز، استفاده کرد و زمینه های توسعه اقتصادی منطقه نیز فراهم شود.

 

مدیرکل گمرکات استان ایلام نیز در این خصوص از رشد 568 درصدی ارزش ریالی ترانزیت کالا در مرز بین المللی مهران در شش ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: در این مدت 10 هزار و 781 تن کالا از طریق این مرز بین المللی به خارج از کشور عراق، ترکیه و آذربایجان ترانزیت شده است.

خلیل حیدری، با اشاره به اینکه ارزش ریالی این مزیان صادرات بیش از 46 میلیون دلار بوده است، افزود: کالاهای ترانزیتی از گمرکات استان ایلام شامل کولر گازی‏، سیلندر گاز، تلویزیون، یخچال، مرغ منجمد و هیتر بوده است.

 

وی، یادآور شد: مرز مهران با توجه به اینکه یکی از امن ترین مرزهای کشور با عراق است همواره مورد توجه بازرگانان، تجار و زوار عتبات عالیت قرار گرفته است و این امر یک مزیت مهم برای استان ایلام و مرز مهران به شمار می رود.

 

مدیرکل گمرکات استان ایلام، در پایان خاطرنشان کرد: مرز بین المللی مهران مزیت و قابلیت ارزنده ای برای مردم استان است که با شناساندن آن و آسان سازی رویه های صادراتی می توان از آن در راستای توسعه پایدار اقتصادی ایلام و کشور بهره گرفت.

 

خروجی مهران از فعالترین مرزهای رسمی ایران است که نزدیکی به شهرهای مذهبی کشور عراق این مرز را به یکی از مهم‌ترین کانون‌های آمد و شد زائران و صدور کالا به کشور عراق تبدیل کرده است.

 

این در حالی است که پیگیری ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در مزر مهران در دستور کار مسئولان استان قرار گرفته است و  با توجه به توانمندی ها و قابلیت های موجود در این مرز، انجام و تحقق این امر، یکی از انتظارات به حق مردم این منطقه و استان ایلام به شمار می رود که در این صورت زمینه رشد و توسعه اقتصادی فراهم خواهد شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 406229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha