به گزارش خبرگزاري شبستان از زاهدان، غلامرضا مالكي معاون برنامه ريزي استاندار سيستان و بلوچستان امروز(6 مهرماه) در نشست خبري با اصحاب رسانه بيان داشت: سرشماري چراغ و راهنمايي برنامه ريزي كشور است.
وي با بيان اينكه ابزار و بستر سرشماري كشاورزي در استان آماده است، افزود: همزمان با سراسر كشور سرشماري كشاورزي از 5 مهر آغاز شده و تا 18 آبان ادامه خواهد داشت.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار استان بيان داشت: سابقه سرشماري كشاورزي به سال 52 برمي گردد كه در اين سرشماري روستاها مدنظر قرار گرفت ولي در سرشماري سال 93، سرشماري شهري لحاظ شده است.
مالكي بيان داشت: تمام دستگاه و موسسات دولتي و خصوصي درگير سرشماري كشاورزي هستند و تمامي سيستم هاي اجراي موظف هستند تا تمام امكانات و نيروي انساني خود در اختيار طرح قرار دهند.
وي افزود: در سرشماري كشاورزي سال 93، وزارت جهاد كشاورزي دخالت دارد و مستقيماً در ارتباط مديران اجرايي در شهرستان ها هستند همچنين سيستم ها مكانيزه انجام خواهند شد كه اين عمل كاهش هزينه را به دنبال دارد.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار استان ادامه داد: 460 نفر به صورت مستقيم و غير مستقيم در امر سرشماري كشاورزي دخيل هستند كه در اين باره از افرادي كه بومي منطقه هستند و زبان و گويش محلي را مي دانند و شناخته شده هستند، استفاده مي شود.
مالكي با بيان اينكه در طرح سرشماري كشاورزي به دنبال فقرزدايي و افزايش توان اقتصادي روستائيان هستيم، گفت: تعداد دام، مساحت اراضي كشاورزي، مساحت اراضي كشاورزي آبي، مساحت اراضي زراعي، مساحت باغات، ميزان توليد گندم و جو، تعداد گاو و گوساله، گلخانه، پرورش ماهي و زنبور در فرم سرشماري كشاورزي آمده است.
وي افزود: در گذشته نه چندان دور 38 درصد فعاليت ها در استان به بخش كشاورزي اختصاص داشت اما اكنون اين رقم به 25 درصد كاهش يافته است.
مالكي در خاتمه گفت: بخش كشاورزي استان به سمت پيري مي رود و كساني كه در اين بخش فعاليت دارند بالاي 50 سال سن دارند.
پايان پيام/
نظر شما