تعزیه رسانه ای مذهبی است که به مخاطب انرژی موثر می بخشد

خبرگزاری شبستان: استاد داوود فتحعلی بیگی بیان کرد: اهمیت به هنر باسابقه تعزیه که در قالب یک رسانه در ترویج فرهنگ عاشورا ظاهر می شود الزامی است چرا که تعزیه می تواند روستا به روستا و شهر به شهر در میان مردم حضور یابد و با مردم ارتباط موثر بگیرد و به انها انرژی و نیرو بدهد.

استاد داوود فتحعلی بیگی، پیشکسوت نمایش های آیینی و کارگردان هنری تعزیه حضرت مسلم به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: اگر عشق و علاقه مردم نبود، بدون شک اثری از تعزیه باقی نمی ماند، چراکه تعزیه یکی از شاخص‌ترین جلوه‌های آیینی عاشورا و هنری برآمده از عواطف پاک شیعیان می باشد.

 

وی ضمن انتقاد به اینکه کسی به فکر تعزیه نیست، گفت: اهمیت به این هنر باسابقه که در قالب یک رسانه در ترویج فرهنگ عاشورا ظاهر می شود الزامی است چرا که تعزیه می تواند روستا به روستا و شهر به شهر در میان مردم حضور یابد و با مردم ارتباط موثر بگیرد و به انها انرژی و نیرو بدهد که هیچ رسانه دیگری توان این کار را ندارد و بسیار جای تاسف دارد در زمانی که انتظار می‌رود توجه بیشتری به این هنر شود، متأسفانه شاهد افول آن هستیم.

 

وی افزود: تعزیه هنری است که در طول حیات خود، اهمیت و کارکرد زیادی در ترویج فرهنگ ایرانی ـ اسلامی و پیام عاشورا داشته است. تعزیه و شبیه خوانی زمانی در بزرگترین تکایای معتبر برگزار می شد ولی امروز متأسفانه به حاشیه شهرها و قبرستان ها کشانده شده است.

 

استاد فتحعلی بیگی اضافه کرد: متاسفانه در نهادهای فرهنگی فقط بر نقاط ضعف تعزیه دست گذاشته می شود و کسی به دنبال حل مشکلات و کمک کردن نیست و این در حالی است که امروز در روستاها تعزیه بسیار باعظمت انجام می گیرد.

 

وی ادامه داد: مکانی برای آموزش شبیه خوانی وجود ندارد تا بخواهیم به صورت علمی برای این هنر اصیل ایرانی و اسلامی تلاش کنیم و حتی یک مدرسه یا کارگاه آموزشی یا حتی یک فیلم ساده آموزشی وجود ندارد و ما هنوز تشکیلاتی نداریم که به طور مستقل و مستمر تعزیه را هدایت کند. اما با این وجود باید گفت هنری که در خدمت ترویج عاشورا باشد با همه بی مهری ها بر روی زمین نمی ماند.

 

وی اشاره کرد: هر گوشه ای از هنر شبیه خوانی ریشه ای عمیق دارد و حتی رنگ ها و علامات مورد استفاده در این هنر همگی دارای فلسفه می باشد.

 

این پژوهشگر هنرهای آیینی اضافه کرد: بیش از دو دهه است که دانشگاه های غرب چشم به تئاتر شرق دارند اما متاسفانه در دانشگاه های تئاتر ما چشم به هنر غرب دوخته شده است و یادی از هنرهای اصیل و دیرینه ایرانی و اسلامی نمی شود.

 

استاد فتحعلی بیگی گفت: متونی با قدمت 300 ساله از سوابق هنری شبیه خوانی به جای مانده است که نیاز است کار علمی و تاریخی و محتوایی بر روی این متون انجام پذیرد.

 

وی در پایان اشاره کرد: پس از سال ها اولین نسخه علمی شبیه خوانی با تلاش چندین ماهه با موضوع شهادت حضرت مسلم به صورت علمی و هنری و دقیق ساخته شده است که امید است با حمایت های بیشتر ساخت نسخه های علمی دیگر در صحنه های کربلا نیز در آینده انجام پذیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 405782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha