به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم هم اندیشی نقاشی ایرانی و محیط زیست در آثار استاد فرشچیان اظهار داشت: آثار استاد فرشچیان ما را به تماشای طبیعت از زاویه هنر دعوت کرده و از همه ظرفیت ها برای حفاظت از محیط زیست استفاده می کند.
وی با بیان اینکه تجلیل از استاد فرشچیان باعث افتخار همه ایرانیان است، اظهار داشت: محیط زیست و اهمیت آن از اموری است که در قرن اخیر برای بشر به عنوان یک دانش و یک خطر مطرح شده است.
حداد عادل با بیان اینکه در گذشته خیلی از محیط زیست سخن به میان نمی آمد چرا که محیط زیست در خطر قرار نگرفته بود، خاطرنشان کرد: امروز بشر با محیط زیست نامهربان شده بنابراین خودآگاهی ایجاد شده که یک واقعیتی به نام محیط زیست وجود دارد که باید آن را مراعات کنیم.
وی تصریح کرد: آنچه که مسلم است ما هنوز به اهمیت خطری که از ناحیه مسایل زیست محیطی متوجه کل بشر به ویژه ایران است، آگاه نشده ایم.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم تا حفظ محیط زیست به صورت یک فرهنگ عمومی درآید و جزء واجبات همه مردم محسوب شود و در این راه باید از همه امکانات بهره گرفت.
حدادعادل افزود: هنر در همه ابعاد می تواند در حفظ محیط زیست موثر باشد و امروز سازمان حفاظت محیط زیست به سراغ نقاشی رفته که در آثار استاد فرشچیان آینه طبیعت را مشاهده می کنیم.
وی یادآور شد: هنر سنتی ایران در همه انواعش هنری است نجیب، مهربان با طبیعت و هنری است حاصل دل و جان مردمی که با طبیعت زندگی می کردند و با طبیعت در حال توازن و تعادل بودند.
حدادعادل با بیان اینکه انسان امروز از دایره تعادل با طبیعت خارج شده است، خاطرنشان کرد: انسان به فکر استیلای بر طبیعت برآمده و به این ترتیب در واقع تیشه به ریشه خود زده است.
وی با بیان اینکه هنر ایرانی محصول دورانی است که انسان چون فرزندی در دامن طبیعت زندگی می کرد، تاکید کرد: آثار استاد فرشچیان از جهات مختلف در دوران ما قابل بررسی است که یکی از جنبه های مهم در آثار وی جنبه اعتقادی و مذهبی نقاشی های ایشان است.
حدادعادل با اشاره به تابلوی عصر عاشورا اثر استاد فرشچیان، اظهار داشت: هنرمندی این استاد با ایمان سبب شد که یک تابلویی از نقاشی سنتی ایران در مدت بسیار کوتاهی به نماد عاشورا در سراسر کشور مبدل شود.
وی با بیان اینکه طراحی ضریح امام حسین (ع) از دیگر اقدامات ارزنده استاد فرشچیان محسوب می شود، تاکید کرد: توجه به طبیعت موضوع دیگری است که در آثار استاد فرشچیان به وضوح مشاهده می شود و ایشان با همان اعتقاد دینی داستان ضامن آهو را به تصویر کشیده اند.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: امروز از هنر استاد فرشچیان مدد می گیریم تا پیام دوستی با طبیعت را مخصوصا به نسل جوان که دلی هنرشناس و هنرپذیر دارند، انتقال دهیم.
حدادعادل با بیان اینکه استاد فرشچیان یک سرمایه ملی در مقیاس بین المللی هستند، خاطرنشان کرد: شخصیت ایشان الگویی است برای همه هنرمندان ایران چرا که ایشان به عنوان هنرمندی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نگارگری منزلت و ارج بخشید.
پایان پیام/
نظر شما