به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، جلسه 210 دقیقهای بررسی سند تعالی هنر تهران روز شنبه پنجم مهرماه با حضور شهردار تهران ، رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان فرهنگی هنری و جمعی از مدیران و کارشناسان در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.
دکتر قالیباف در ابتدای این جلسه گفت: کار فرهنگی و هنری بسیار متنوع است و حرف قابل توجه برای گفتن زیاد دارد اما در وقت محدود این جلسه نمیتوان به همه مسائل پرداخت. حداقل در جلسه امروز به دنبال پرداختن به گزارش گذشته، تحلیل وضع موجود و آسیبشناسی نیستیم. برای اینکه در مدار جلسه پیش برویم باید به این نکته توجه کنیم که هدف از برگزاری این نشست بررسی تدوین سند هنر تهران با نگاه رو به جلو بر اساس سیاستهای کلان است.
وی افزود: در این جلسه به دنبال شنیدن دیدگاه صاحبنظران هنر در سازمان فرهنگی ، هنری هستیم و من قصد دارم بدانم در شاخهای از هنر همانند ادبیات که رکن رکین کار است ، باید برای رسیدن به کدام افق پیش برویم و ادبیات بر اساس 18 محور اصلی رویکردهای سازمان چگونه باید پیش برود. سپس بر همین اساس به بخش ادبیات کمک کنیم تا در دو سال آینده به هدفی که مد نظر دارد برسد.
شهردار تهران با بیان این که در حوزه کار فرهنگی بحث مدیریت، برنامهریزی و بودجه در یک طرف قرار میگیرد و هنرمند به تنهایی در طرف دیگر ، افزود : بنده معتقدم اگر ما هنرمند را نبینیم ، هر چقدر هم کار بکنیم بیهوده خواهد بود. ما قصد داریم در شهر تهران کار را به هنرمندان واگذار کنیم و این ظرفیت از طریق سازمان میتواند به بخش هنر منتقل شود.
وی با اشاره به توجه مضاعف خود به سازمان فرهنگی هنری گفت: تک تک اعضای هیات مدیره سازمان از بهترین کسانی هستند که بنده شخصا به فرد فرد آن ها به ویژه رئیس سازمان اعتماد دارم. خوشبختانه شهرداری تهران در سالهای اخیر به چنان ظرفیتی دست یافته که میتواند در خانه تک تک مردم را بزند، به هر کوچه برود و یک برنامه اجرا کند. حال این کار میتواند یک برنامه میدانی باشد یا فعالیت فرهنگی هنری که موجب تغییر رفتار شهروندان شود. ما در این زمینه دنبال تغییر رفتار هستیم و البته باید فعالیتهای میدانی را برای پر کردن اوقات فراغت شهروندان حفظ کنیم.
دکتر قالیباف با اشاره به دغدغههای خود در حوزه تغییر رفتار شهروندان گفت: گاه تاثیرگذاری یک قطعه عکس بر من به عنوان یک شهروند بیشتر از دیگر ابزارهای هنری است. وقتی هم هیچکدام از این ها موثر نباشد میبینیم یک قطعه کوچک ادبی به جای 10 ساعت فیلم بر ما تاثیرگذار است . حالا این سئوال مطرح میشود که چرا این فرصت را نباید برای تک تک شهروندانمان ایجاد کنیم.
شهردار تهران با اشاره به گفتوگوی خود با یکی از جوانان دستفروش در مترو افزود : این جوان محجوب به من میگفت که اگر به مواد اولیه دسترسی داشته باشد و فروش آثارش هم تضمین شود، میتواند به کار هنری بپردازد و از یک قطعه چوب بهترین آثار را تولید کند. البته او ترجیح داده بود ترک تحصیل کند و در مترو جوراب بفروشد تا حداقل دیگر برادرها و خواهرهایش بتوانند درس بخوانند. ما در بحث هنرهای تجسمی باید این افراد در نظر بگیریم تا در تهران از چنین امکان و فرصتی برخوردار شوند.
شهاب مرادی: اولویت ما حمایت از هنر و هنرمندان ارزشی است
حجتالاسلام شهاب مرادی هم در این نشست ، تدوین سند تعالی هنر در تهران را بر اساس سند چشمانداز ، برنامههای شهرداری واسناد بالادستی عنوان کرد و افزود: شهردار تهران در حوزه هنر انتظار دارد سازمان فرهنگی هنری مرکز امور هنری شهر باشد . در هنر شاخههای مختلفی هست که در برخی شاخهها هنرمندان و ظرفیتهای هنری خوبی داریم و در برخی شاخهها وضعیت مطلوب نیست.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: با تدبیر شهردار تهران رویکرد علمی در ترکیب جدید هیات مدیره سازمان تقویت شده و این انتظار از سازمان وجود دارد که هنرجویان مستعد را آموزش دهد و از آن ها حمایت کند. ما در هنر به دنبال رویکرد جهادی هستیم و قصد داریم با توجه به هنر و هنرمندان ارزشی از آن ها حمایت کنیم.
در ابتدای جلسه بررسی سند تعالی هنر شهر تهران، دکتر مجید کمالی رئیس مرکز مطالعات فرهنگی سازمان فرهنگی هنری به ارائه گزارشی از روند فعالیت کارگروههای جهادی در سازمان پرداخت و در ادامه محمدمهدی صمیمی ابیانه مدیر آفرینشهای ادبی، حمید نیرومند مدیر هنرهای تجسمی و امور موزهها، شهرام کرمی مدیر امور نمایشی، سیاوش حقیقی دبیر جشنواره فیلم شهر، وحید طوفانی مدیر باغموزه هنرهای ایرانی و بابک ربوخه مدیر امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نظرها و پیشنهادهای خود را ارائه کردند.
ایان پیام/
نظر شما