به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده ناجا امروز در همایش ملی پلیس پیشگیری ناجا گفت: برای اینکه ما به موضوع پیشگیری از جرم توجه داشته باشیم ابتدا باید به منابع تولید جرم و شرایط امروز جامعه اشاره داشته باشیم. ما امروز شاهد گسترش تروریسم و دست های پشت پرده قدرت های جهانی هستیم.
وی با اشاره به معضل مواد مخدر در دنیای امروز اظهار کرد: بر اساس آمار جهانی مصرف مواد مخدر مزمن و پیش رونده است. وقتی گفته می شود مزمن و پیش رونده به این معنا است که استکبار جهانی پشت پرده توزیع مواد مخدر در جهان است.
وی با اشاره به فضای مجازی و تبعات استفاده از آن در جامعه خاطرنشان کرد: نگاه ما به فضای مجازی به عنوان تسهیل در ارتباطات است اما امروزه این فضا بستر مناسبی برای توسعه جرایم هم شده است و اظهار نظرهای اخیر در خصوص ساماندهی شبکههای اجتماعی باعث شده است تا جوانان تصور کنند که دولت به دنبال محدود کردن آنهاست ولی باید توجه داشت که محدودسازی با ایمنسازی متفاوت است و محدودسازی به هیچ وجه به معنی محکوم سازی نیست.
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه کاهش اقتدار حکومت ها یکی دیگر از مواردی است که باعث گسترش جرم در جهان شده است، افزود: حکومت ها آزادی عملی را که در گذشته برای ایجاد امنیت در جامعه داشتند امروزه دیگر ندارند و دیگر اراده ای برای برگرداندن امنیت به جامعه ندارند.
فرمانده ناجا با اشاره به مدرنیسم به عنوان یکی دیگر از عومل گسترش جرم در جامعه تصریح کرد: امروزه مدرنیسم مترادف با روش زندگی غربی است یعنی جهان غرب تلاش می کند زندگی بشری را به سمت گفتمان سازی با فرهنگ غربی سوق دهد. متاسفانه یکسانسازی فرهنگی در دستور کار کشورهای غرب قرار گرفته است و غربیها با هجوم رسانهای خود به دنبال مقهور کردن افکار عمومی ملتها و رواج هنجارهای غربی در تمام دنیا هستند که این مسئله خود باعث بروز جرم میشود.
وی با اشاره به نگاه فمنیستی به عنوان یکی دیگر از موارد ترویج جرم در جامعه خاطرنشان کرد: نگاه جنسیتی به زنان در جامعه غرب موجب شده است که سن ازدواج کاهش یافته و روابط نامشروع افزایش یابد که نتیجه آن نیز توسعه تک والدی در جامعه غرب است.در واقع امروز نگاه فمنیستی باعث ایجاد کانونهای حمایت از زنان در اقصی نقاط دنیا شده است و این موضوع موجبات افزایش هزینههای ازدواج را به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه رویکرد دوگانه کشورهای سلطه گر در مقوله جرم و جنایت عجیب و غریب است تصریح کرد: اگرداعشیها بغداد را تسخیر کنند از نگاه غربی جای اشکالی وجود ندارد ولی اگر همین گروه یکی از شهروندان آنها را بکشد این کشورها آنها را مشمول مجازات میدانند البته شاید کشته شدن شهروندان غربی به دست تروریستها یک فضاسازی رسانهای باشد و ما به دیده ظن شک به آنها نگاه میکنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که کشورهای غربی از اسرائیل به عنوان جنایتکارترین کشورهای دنیا از مرتجعترین کشورهایی که هیچگاه انتخاباتی مردمی برگزار نکرده است حمایت میکنند که این موضوع نشان از رفتار دوگانه غربیها دارد.
وی بر لزوم افزایش آگاهی در جامعه تاکید کرد و افزود: جامعه امروز ما نسبت به دو دهه گذشته بسیار آگاه هستند.
سردار احمدی مقدم تصریح کرد: گفتمان سازی، جلب مشارکت مردم و اقناع سازی می بایست در ناجا نهادینه شود و همچنین پلیس باید به عنوان یک مصلح اجتماعی باشد و لازمه آن وجود یک سازمان پاک و مصون ساز است.
وی ادامه داد: محدودسازی با محروم سازی متفاوت است و باید با گفتمان سازی مردم را نسبت به فضای مجازی آگاه کرد.
وی ادامه داد: توجه به نیروهای امنیتی و انتظامی به ویژه پلیس نمی تواند مانند گذشته ناظر بر معلول ها و برخورد مقابله ای با مجرم باشد بلکه باید ناظر بر پیشگیری و کاهش هزینه ها باشد یعنی حتی در سخت ترین لایه نیروی انتظامی که یگان ویژه قرار دارد هم نمی تواند اینگونه وظیفه مقابله داشته باشد.
سردار احمدی مقدم خاطرنشان کرد: پلیسی موفق است که در شرایط بین المللی و منطقه ای و داخلی از عناصر ضروری برخوردار باشد که اولین آن قدرت پیش بینی است. در واقع راهبرد امروز ما در نیروی انتظامی پیش بینی حداکثری برای احتمالات حداقلی است.
وی ادامه داد: عناصر بعدی نیروی انتظامی قدرت گفتمان سازی است که ما باید بتوانیم گفتمان را در جامعه تولید کنیم،
وی با بیان اینکه قدرت همراه سازی و توانمندسازی یکی از برنامه های مهم نیروی انتظامی است، خاطرنشان کرد: مردم باید به نیروی انتظامی اعتماد داشته باشند و بدانند که این دستگاه خیر و صلاح آنها را می خواهد و ناجا نیز باید به صورت یک مصلح اجتماعی به مردم نگاه کند.
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه قدرت حمایت از جامعه باید در ناجا فراهم شود، افزود: امروز پیشتازی آسان است ولی عمل کردن بر آن سخت می باشد.
وی با بیان اینکه اعتمادسازی، به روز بودن، پیشتاز بودن و مبارزه با فساد و تقویت عناصر درونی نیروی انتظامی از جمله عوامل مهم ناجا است، افزود: اگر عناصر معنوی در درون نیروی انتظامی تقویت نشود آن سازمان نمی تواند مورد اعتماد باشد.
وی با اشاره به مصون سازی به عنوان یکی دیگر از اقدامات مهم ناجا افزود: بسترهای جرم در حال وقوع و پیدایش است به گونه ای که میان نوسان اقتصادی و جرم در جامعه ارتباط مستقیمی وجود دارد یعنی با افزایش قیمت ها جرایم افزایش و با کاهش آن جرایم کاهش می یابد. در این شرایط اگر حوزه ها به وظایف خود عمل نکنند شرایط جامعه بدتر می شود .
وی ادامه داد: مصون سازی به این معنا است که هر دستگاهی بتواند وظایف خود را انجام دهد که پلیس پیشگیری یکی از آنهاست، بنابراین ما باید ظرفیت بالایی را ایجاد کنیم و حتی ناجا هم می تواند با حضور مردم در میدان توان خود را مضاعف کند.
وی بر لزوم افزایش جمعیت تاکید کرد و افزود: متاسفانه در گذشته به نحوی فضاسازی شده بود که عالمان نیز در ابراز نظرات خود پیرامون لزوم افزایش جمعیت در فشار بودند ولی خوشبختانه امروز فضاسازی و گفتمان تحدید گسترش یافته است و لزوم افزایش جمعیت برای بسیاری روشن شده است چرا که یکی از عواقب غیراخلاقی و جنسی، قناعت از منع ازدواج و پیرشدن جمعیت است.
احمدی مقدم با تاکید بر لزوم نگاه علتگرایانه در برخورد با جرائم گفت: باید توجه داشت که نگاه علتگرایانه نسبت به رویکرد معلولگرایانه در برابر جرائم اولویت دارد. ولی این به معنای آن نیست که نباید با مجرمان برخورد کرد. بلکه باید رویکرد ما ناظر بر پیشگیری و کاهش هزینهها باشد.
احمدیمقدم ادامه داد: کسانی که شبکههای اجتماعی و فضای اینترنت را طراحی میکنند ما را خواسته یا ناخواسته به دنبال خود میکشند اما اگر میدان بازی را ما تعریف کنیم میتوانیم مدعی باشیم که پیشتازیم و پیشتازی نیازمند قدرت ابتکار و تاسیس است.
وی با اشاره به شواهد پشتیازی ایران در برخی از عرصهها گفت: ما امروز شاهدیم که به دلیل پیشتازی ایران ابرقدرتها هر چند با گردنکلفتی ولی دست گدایی به سمت ما دراز میکنند تا ما آنها را در امنیت در منطقه یاری کنیم.
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه مسئولسازی را یکی دیگر از عنصرهای موفقیت در هر جامعهای برشمرد و با اشاره به عدم همکاری برخی دستگاهها در مبارزه با اعتیاد و جمعآوری معتادان گفت: ما معتقدیم که معتاد مجرم نیست و یک بیمار است، لذا شهرداریها باید همانطور که دستفروشها، بیخانمانها و کارتنخوابها را جمعآوری میکنند، باید مفسدان را نیز جمع کنند.
وی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات در قوانین از قوه قضائیه خواست تا با سرعت و قاطعیت فضایی را مهیا کنند تا علاوه بر برخورد با مجرمان آنها به مسیر زندگی خود بازگردند.
احمدیمقدم در پایان پلیس افتخاری را یک ابزار قدرتمند در اختیار پلیس دانست و خاطرنشان کرد: من معتقدم که با استفاده از حضور مردم در میدان، توان نیروی انتظامی دو برابر توان فعلی افزایش مییابد.
پایان پیام/
نظر شما