زینب تقی لو تبار، منتخب سومین جشنواره علمی پژوهشی منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان اظهار کرد: خانواده، نخستین کانون رشد و آرامش بشری است که مراقبت از آن مسئولیتی سنگین به شمار آمده وموجب نجات از رنج وعذاب دنیوی واخروی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه قرآن وروایات برای خانواده اهمیت ویژه ای قائل شده واحکام وآداب فراوانی برای رشد وبالندگی آن مقرر کرده اند که افزون بر رعایت آنها برای رفاه وآسایش و رشد و تعالی خانواده می شود، ادامه داد: باید از خدای سبحان نیز نجات و آسایش خانواده را خواست.
این منتخب با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی اولویت و تقدم خانواده یک اصل به حساب می آید و روایات فراوانی بر آن دلالت دارند، افزود: اگرچه نیکی به خانواده، همواره مطلوب است، روز جمعه احسان به خانواده اهمیت ویژه ای دارد تا زمینه توجه به جایگاه روز جمعه ومعنویت گرایی از این طریق برای خانواده فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: پایداری خانواده در طول تاریخ حاکی از انگیزه هایی برای حفظ روابط و پیوند میان اعضای آن است.
این پژوهشگر با یادآوری اینکه تحلیل این پیوند در خانواده های مختلف با ساختارهای گوناگون، نمایانگر چند انگیزه محدود است، گفت: برخی روان شناسان معاصر، آدمی را دارای چند انگیزه اصلی و بنیادی می دانند.
به گفته تقی لو تبار، برخی دو غریزه «صیانت ذات وغریزه جنسی» را بر می شمارند و برخی چهار غریزه «صیانت ذات، تغذیه، میل جنسی و میل اجتماعی» مورد تاکید قرار داده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه میل جنسی در تشکیل خانواده انگیزه موثر و اصلی است، ادامه داد: ما در روابط و پایداری آن نقش انگیزه را نخواهد داشت و اگر عوامل دیگر به کمک آن نیایند، به تنهایی عامل کافی نخواهد بود زیرا منظور از تحکیم روابط، تداوم آن تا پایان همزیستی است در حالی که روابط در بسیاری از خانواده ها در این دوران قوی تر وپایدارتر است و بر عکس در بسیاری از خانواده های جوان که میل جنسی شدید تری حاکم است، به لحاظ آن که این میل در خارج از خانواده پاسخ داده می شود سستی بیشتری مشاهده می شود.
وی با تاکید بر اینکه میل جنسی در تحکیم روابط اعضای خانواده نقش انگیزشی نداشته، بلکه عامل تقویت کننده است و به طراوت محیط و بالا بردن آستانه تحمل کمک می کند، تصریح کرد: این مقوله نقش بسیار مهمی در خانواده دارد و همسران می توانند برای یک زندگی پایدار کمک بگیرند.
تقی لو تبار ادامه داد: انسان تشنه محبت ومهربانی است ومحبت به دیگران انگیزه بسیاری از تلاش ها و زحمت های زندگی می باشد.
وی یکی از اصول لازم در هر خانواده ای را وجود فضایی آرام و محبت آمیز عنوان کرد و گفت: زن و شوهر باید بکوشند تا آرامش در خانواده حاکم باشد و روز به روز عواطف ومحبتشان به هم بیشتر شود زیرا نیرومند ترین عامل دوام ورشد خانواده، عاطفه ومحبت اعضای آن به یکدیگر است.
این پژوهشگر منتخب با بیان اینکه اولین عامل خوشبختی در خانواده دقت در انتخاب همسر است، افزود: ازدواج یک امر بسیار مهم و سرنوشت ساز است که کامیابی یا شکست در آن در زندگی آینده تاثیر بسزایی دارد.
وی یکی دیگر از عوامل استحکام خانواده را تفاهم اخلاقی عنوان کرد و افزود: چون زن وشوهر باید یک عمر با هم زندگی کنند اگر خوش اخلاق باشند زندگی آنها شیرین و دلپذیر خواهد بود و با تفاهم اخلاقی مشکلات زندگی را حل و فصل خواهند کرد و بر عکس اگر هر دو یا یکی از آن ها بد اخلاق باشند زندگی بر هر دو نفر سخت و دشوار خواهد شد.
به گفته تقی لو تبار، اخلاق نیک یکی از بهترین عوامل خوشبختی محسوب می شود که شامل راست گویی، امانتداری، گذشت، خوشزبانی، خیر خواهی، بردباری، باادبی، پاکیزگی، نجابت و عفت می باشد که برای هر انسانی یک مزیت واقعی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه تامین نیازهای عاطفی، یکی از اهداف مهم روابط زن و شوهر می باشد و پس از ازدواج تجلی می یابد، گفت: ارضای نیاز های عاطفی و آرامش حاصل از آن می تواند حلال بسیاری از مشکلات حتی مسائلی که بیرون از چهار چوب خانواده هستند باشد.
منتخب سومین جشنواره رضوی در استان زنجان ادامه داد: ساده زیستی و زهد یکی از فضائل اخلاقی است که مورد تشویق و ترغیب آیات قرآن و روایات اهل بیت (علیه السلام)است.
به گفته وی، زینت وآراستگی متناسب با شئون انسانی از گزینه های مورد تاکید آموزه های دینی است و شایسته است مسلمانان با حفظ این شئون به آن توجه کنند.
این پژوهشگر تصریح کرد: متأسفانه دیده می شود در برخی از زنان و مردان، عکس این سفارش عمل می کنند و لباس پاکیزه وظاهر آراسته را فقط برای مهمانی ها و محیط بیرون از خانه قرار می دهند و بی رنگ ورو ترین لباس ها را در برابر همسر به تن می کنند.
پایان پیام/
نظر شما