به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با اکران فیلم سینمایی «پهلوان» زندگی خلبان شهید سیدحسین حسینی، از ترجمه انگلیسی کتاب های«افطار سرخ» و « بالاتر از سپیدار» به ترتیب زندگی و خاطرات شهیدان: محمد طائی و محمد افضلی رونمائی شد.
همچنین در این مراسم کتاب« مرد ناتمام قصه ها»پیرامون زندگی سردار شهید علی یار شول نیز رونمائی شد؛ مجری این فعالیت، اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان است.
سردار محمدرضا حسنی سعدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثاراگران استان در این رابطه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: پیش از این نیز کتاب هایی از شهدای استان از جمله «بزرگمرد کوچک» به انگلیسی ترجمه شده است.
وی با بیان اینکه دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان و خانم قاضی زاده در زمینه ترجمه این کتب با بنیاد شهید همکاری کردند، افزود: این آثار در کانون های زبان کرمان توزیع می شود.
از فراگیری زبان در کانادا تا شهادت با زبان روزه
بر اساس این گزارش، شهید محمد طائی، در سال 1333در کرمان متولد شد؛ از وقتی که خود راشناخت به همراه پدرش در مراسم مذهبی شرکت می کرد وقران را یاد گرفت وقرائت می کرد و به همراه پدر در نماز و مراسم مسجد جامع شرکت می داشت.
وی علاقه زیادی به یادگیری اصول وفروع واحکام دین داشت..محمد در مدرسه کوروش در خیابان زریسف به اشتغال ادامه داد.شهید در دبیرستان های شاپور به مدیریت آقای نکویی که از چهره های فرهنگی استان است ودبیرستان ایرانشهر تحصیل خود را ادامه داد و در سال 51 فارغ التحصیل شد.
بعداز اخذ دیپلم موفق به ادامه تحصیل نمی شود و تصمیم می گیرد دوره سربازی را بگذراند. در سال 52 دوره آموزشی را در پادگان گرگان می گذراند..سپس به عنوان سپاه دانش در شهرستان تربت حیدریه مشغول انجام وظیفه شد. محل کارش درنزدیک مرز افغانستان بود.
سپس در آموزش وپرورش استخدام شد ومدت یک سال به عنوان کتابدار کارکرد پس از اتمام سربازی به مدت یکسال به کارهای مختلف پرداخت. شهید در 15/7/56 راهی قاره آمریکا شد و دوره جدیدی از زندگی را آغاز کرد. او در کانادا مشغول فراگیری زبان شد.
در 22 بهمن 57 وارد ایران شد و چند روزی در تهران در خانه دایی خود بود و سپس به کرمان مراجعت کرد و طبق اظهارات پدر شهید بسیار لاغر و نحیف شده بود. پس از ورود به کرمان وارد سپاه پاسداران شد و در قسمت روابط عمومی مشغول به کار شد.
در زمان جنگ به طرف مهاباد حرکت کرد اولین کاری که در بدو ورود انجام داد برپایی نمازخانه ای در سپاه بود. درتاریخ 13/9/59 به سپاه مهاباد خبر دادند که در یکی از روستاهای اطراف، ضد انقلاب تحرکاتی بوجود آورده و نیرو جهت پاکسازی اعزام شد.
محمد طائی لباس رزم پوشید نوار تیربار به کمر بست و در این عملیات از ناحیه شکم مورد اصابت قرار گرفته بود و پس از تماس های مکرر 4 ساعت بعد از زخمی شدن شهید، چرخبالی را اعزام کردند وشهید را به ارومیه انتقال دادند و پس از رسیدن به ارومیه وانجام معاینات پزشکی مشخص شد که در اثر اصابت تیر خونریزی شدید وضعف به شهادت رسیده است. وی با زبان روزه به فیض شهادت نائل آمد.
اخراج از نیروی هوایی به جرم نمازخواندن
«بالاتر از سپیدار» دربرگیرنده روایاتی از زندگی شهید "محمد افضلی" است. بنا به آنچه که در مقدمه این کتاب آمده است: شهید محمد افضلی پس از دو سال تحصیل در دانشکده خلبانی نیروی هوایی و ساعتها پرواز، پس از یک سال و نیم آموزش و فعالیت پروازی در آمریکا به جرم نماز خواندن و تذکر به دوستانش مبنی بر رعایت حدود شرعی از نیروی هوایی خارج شد.
وی مسیر پرواز را در مبارزه شبانهروزی با خفاشان هراسان رژیم پهلوی هموار کرد و دست آخر در عملیات فتحالمبین در دشت عباس، راه آسمان به سویش گشوده و برای همیشه ماندگار َشد.
شهید «علی یار شول»فرمانده گردان 410خاتم الانبیاءلشگر 41ثارالله(سپاه پاسداران انقلاب اسلامی)
در سال 1337 در خانواده ای عشایری در استان «کرمان» دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدائی را در روستای زادگاه خود گذراند. به دلیل عدم امکانات آموزشی در روستا و دسترسی نداشتن به شهر از ادامه تحصیل محروم ماند و به کمک پدر برای امرار معاش خانواده به تلاش پرداخت.
در سال 55 به خدمت سربازی رفت و از آنجا که خدمت او مصادف با انقلاب بود در تهیه و پخش عکس و اعلامیه های امام کوشش کرد. سرانجام به دستور امام خمینی از پادگان فرار کرد و فعالیت خود را با شهید« احمد شول »بیشتر کرد. پس از پیروزی انقلاب و بعد از تشکیل سپاه پاسداران به عضویت این نهاد درآمد.
پس از 7 سال خدمت صادقانه، جهاد و مبارزه در راه اسلام با شرکت در عملیات کربلای5 شربت شهادت را نوشید و به مولای عاشقان امام حسین(علیه السلام) پیوست.
پیکر مطهرش پس از گذشت 9 سال از تاریخ شهادت، توسط گروه تفحص به دست آمد و در گلزار شهدای «سیرجان» به خاک سپرده شد.
پایان پیام/
نظر شما