تمام ارزش ها و هنجارهای جامعه، میراث فرهنگی هستند

معاون پژوهشی موسسه عالی مولانا، تمام ارزش ها و هنجارهای جامعه را میراث فرهنگی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، دکتر فرزاد مافی، معاون پژوهشی موسسه عالی مولانا، امروز ( 2 خرداد) در همایش " آبیک شهری از حجر تا قجر" که در سالن آمفی تئاتر شهید آوینی برگزار شد، گفت: اگرچه آثار باستانی و بناهای شاخص باستانی جزو میراث فرهنگی هستند ولی تمام ارزش ها هنجارهای جامعه نیز میراث فرهنگی هستند که پاسداشت آنها از سوی تمام آحاد جامعه ارزشمند و غیرقابل انکار است.

 

وی با اشاره به اهمیت بررسی باستان شناسی شهرستان آبیک افزود: متاسفانه این شهرستان از لحاظ مطالعات باستان شناسی مغفول مانده و مورد بی مهری قرار گرفته است.

 

مافی با بیان اینکه در بررسی فاز اول باستان شناسی، 89 گسترده باستانی در شهرستان شناسایی شد، تصریح کرد: از دوره سنگ تا دوره متاخر اسلامی، آثار شاخصی را کشف کردیم که از اهمیت والایی برخوردار است.

 

معاون پژوهشی موسسه عالی مولانا ادامه داد: به گستره های فرهنگی مختلفی در این بررسی دست یافته ایم و این در حالی است که به گستره های تاریخی نیز دست یافته ایم که عموما اشکانی و ساسانی است.

 

وی بر همکاری و همت مسئولان شهرستان آبیک برای بررسی فصول مختلف باستان شناسی تاکید کرد و گفت: با تحقق این امر، دست سودجویان و کاوشگران غارتگر غیرقانونی از کشف و سرقت آثار باستانی شهرستان آبیک کوتاه می شود.

 

مافی یادآور شد: رشته صنایع دستی را در آینده نزدیک به رشته های موسسه عالی مولانا می افزاییم که با وجود این رشته و رشته باستان شناسی، فرصت خوبی برای شهرستان فراهم می شود که وظیفه مسئولان برای کمک به بررسی و شناسایی باستان شناسی آبیک را مضاعف می کند.


رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک نیز در این همایش، مقبره شیخ المجاهدین، امامزاده علی شکرناب، امامزاده سبزپوش، امامزاده سکینه خاتون، امامزاده علی التقی و علی التقی را از جاذبه های مهم گردشگری آبیک برشمرد.

 

عباس میرزایی تصریح کرد: چلک بافی، جاجیم بافی و گلیم بافی از صنایع دستی فعال در شهرستان آبیک محسوب می شوند.

 

وی بخش کوهپایه ای و کوهستانی را جزو میراث طبیعی شهرستان آبیک عنوان کرد و گفت: روستای زیاران به عنوان روستای نمونه گردشگری به ثبت رسیده و روستای توداران نیز در آینده نزدیک به عنوان منطقه نمونه گردشگری شهرستان به ثبت می رسد.

 

کارشناس باستان شناسی اداره میرث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبیک نیز در این همایش گفت: متاسفانه باستان شناسی شهرستان آبیک از لحاظ کارشناسی مغفول مانده که باتوجه به توانمندی ها و پتانسیل های موجود، بررسی باستان شناسی شهرستان لازم و ضروری است.

 

ملکی به تپه واقع در روستای قشلاق اشاره کرد و افزود: این تپه با ارتفاع 5/4 متر مربوط به دوره هزار ششم تا چهارم پیش از میلاد است که از آثار استثنایی باستانی محسوب می شود.

 

وی اضافه کرد: برخی از ظروف سفالی کشف شده از این تپه، کاربرد آیینی و مذهبی داشته و به دلیل قداست مورد تجارت قرار نگرفته است.

 

ملکی خاطرنشان کرد: باتوجه به ارتفاع استثنایی و وسعت زیاد تپه روستای قشلاق و طبق کاوش ها، پیش بینی می کنیم یک سازه معماری عظیمی در تپه مدفون باشد که مرکزیت دینی و آیینی را در منطقه دشت قزوین داشته است.

 

وی یادآور شد، اگر در حوزه باستان شناسی و یافته های باستان شناسی قزوین این مسئله اثبات شود، شهرستان آبیک از نتایج علمی تپه مذکور بهره های فراوانی می برد.

 

پایان پیام/

کد خبر 40543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha