گردشگری می تواند موتور محرک کشور برای خروج از رکود اقتصادی باشد

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری: در حالیکه کشور با یک رکود چند ساله در بخش اقتصادی مواجه بوده است، گردشگری می تواند موتور محرک کشور برای خروج از رکود اقتصادی باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: در زمانی که رشد اقتصادی جهان در مواجه با بحرانی بسیار شکننده است، براساس آمارها و تحقیقات سازمان جهانی گردشگری رشد بخش گردشگری با اطمینان ادامه دارد به گونه ای که این صنعت که به سومین صنعت درآمدزایی جهانی تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه صنعت گردشگری به سومین صنعت درآمدزای جهانی تبدیل شده است، اذعان داشت: صنعت گردشگری با نرخ رشد 4 تا 5 درصد انتظار می رود در آینده نزدیک به مهم ترین شاخص اقتصادی حداقل 60 کشور جهان تبدیل شود.

 

سلطانی فر خاطرنشان کرد: در سال 2012 گردشگری با 5 درصد تولید ناخالص جهان 986 میلیون شغل به طور مستقیم و 255 میلیون شغل به صورت غیرمستقیم معادل 8 درصد از مشاغل دنیا را ایجاد کرده است.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: جالب است بدانید این میزان 6 برابر اشتغال تولیدشده در صنعت خودروسازی، 5 برابر در صنایع وابسته به مواد شیمیایی، 4 درصد اشتغال در بحث صنعت نفت و در دهه آینده 10 درصد از کل اشتغال موجود در جهان خواهد بود.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه گردشگری اقتصادی سخت مبتنی بر میراث فرهنگی، تاریخ و تمدن، زیستگون و طبیعت است، بیان داشت: این صنعت برای طیف وسیعی از جامعه میزبان مشاغل پایدار را ایجاد کرده است.

سلطانی فر تاکید کرد: سفر و گردشگری را هرچه بنامیم، چه صنعت، اقتصاد ، فرهنگ و یا سیاست برای رهایی از اقتصاد تک محصولی و گسترش فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی حائز اهمیت است زیرا این اهمیت در توسعه اسناد کلان کشور و استانی نیز مشهود است.

وی با بیان اینکه امروز صنعت گردشگری نیاز به توجه جدی دارد، تصریح کرد: ملاحظاتی از جنس ملی و منطقه ای می تواند کشور را به جایگاهی در شأن  فرهنگ و تمدن ما برساند.

معاون رییس جمهور، گردشگری را یکی از مهم ترین و ارزان ترین منابع کسب درآمد ارزی عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به این مقصود راهکارهای اصولی و عملی ضرورت دارد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،  گفت: گردشگری یک علم و دانش جهانی است و تولید محصولات گردشگری راهکار برای جذب گردشگر مطرح شده، بدون شک مشکلاتی چون مشخص نشدن سهم بخش خصوصی، کمبود فضاهای اقامتی، ضعف سیستم حمل و نقل و ضعف گردشگری داخلی از کمبودهای موجود برای جذب گردشگران جدید است.

سلطانی فر ادامه داد: مهم ترین مشکل نگاه گردشگری جهانی به ایران است، آنها بر این باورند که در ایران عدم ثبات سیاسی و امنیتی و احساس مخاطره برای گردشگران جهانی وجود دارد که البته رسانه های غرب در تامین چنین نگاهی غیرواقعی نقش بسزایی دارند.

وی اظهارداشت: تبلیغات و اطلاع رسانی از یک طرف و بهبود وضع امکانات گردشگری کشور به همراه بهبود عملکرد دفاتر خدمات مسافرتی از طرف دیگر می تواند زمینه مساعد را برای جذب گردشگران جدید فراهم کند.
 

سلطانی فر با بیان اینکه امروز رقابت جهانی بر سر تصاحب بازارهای صنعت گردشگری است، گفت: باید از فرصت ها و ظرفیت های ملی بیش از منابع خارجی و نفتی بهره بگیریم تا نرخ های شکننده اجتماعی از جمله نرخ تورم، بیکاری  رکود را به تدریج و جوری ترمیم و اصلاح کند که اثر آن برای مدت های طولانی باقی بماند.

معاون رییس جمهوری، صنعت گردشگری را از حوزه هایی عنوان کرد که می تواند به توسعه پایدار کمک کند و افزود: فرهنگ سازی یکی از اهداف عمده ما در گردشگری است.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عدم فرهنگ سازی در سفر را یکی از ضعف های بخش گردشگری برشمرد و گفت: باید ظرفیت بالقوه موجود در بخش گردشگری را با استفاده از ابزارهای مختلف و مشارکت بخش خصوصی به فعل برسانیم که یکی از این ظرفیت ها، همسایگان ما و جهان اسالام است.

سلطانی فر بیان داشت: تعداد گردشگران بین المللی به ثبت رسیده در سال 2012 حدود یک میلیارد نفر در سال 2013 از مرز یک میلیارد و 180 میلیون نفر گذشت که در این بازار بزرگ سهم کشورهای اسلامی قابل توجه است.

معاون رییس جمهوری، توجه به گردشگری اسلامی و حلال را امری ضروری دانست و گفت: کشورهای اسلامی می توانند با استفاده از ویزای مشترک نسبت به گسترش صنعت توریسم و گردشگری در جهان اسلامی برنامه ریزی کنند.

وی با اشاره به اهمیت مهمان نوازی در بین مسلمین به ویژه در میان ایرانیان، خاطرنشان کرد: علاوه بر مهمان نوازی اسلامی توسط نهادها و دستگاه های اجرایی باید به احترام و تکریم نیازهای روحی و معنوی گردشگران توجه کنیم.

سلطانی فر ادامه داد: دولت متولی رسمی و قانونی حقوق گردشگران داخلی و خارجی است اما رعایت حقوق گردشگران وظیفه همه آحاد جامعه و نهادهاست.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره زیرساخت های گردشگری خاطرنشان کرد: با استقرار دولت یازدهم همه شاهد هستیم که ثبات و آرامش به بخش های مختلف بازگشته و شاخص های اقتصادی هم رشد خود هر چند اندک را در معرض دید قرار داده اند و علائم رشد مثبت در حال مشاهده است.

 

وی با بیان اینکه از احداث هتل ها و مناطق گردشگری از محل منابع صندوق توسعه ملی حمایت می شود، گفت: جوامع محلی به عنوان مقصد اصلی اول گردشگران در کانون برنامه ریزی ها قرار گرفته و باید این گونه عمل شود و خرده فرهنگ های رایج و محیط زیست در برنامه ریزی ها و طرح ها مورد توجه قرار گیرد.

سلطانی فر یادآور شد: وجود جاذبه های کم نظیر طبیعی، منحصربه فرد مذهبی و زیارتی، جاذبه های مختلف در بخش توریسم سلامت، امکان رشد و توسعه در این بخش با فراهم کردن زمینه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی بیش از الان وجود دارد.

وی افزود: در شرایطی که یک رکود چند ساله کمرشکن در اقتصاد را پشت سر گذاشته این، بخش گردشگری می تواند موتور محرک خروج کشور از رکود اقتصادی باشد.

معاون رییس جمهوری با اشاره به افق گردشگری در سال 1404 خاطرنشان کرد: در این سند چشم انداز باید در سال 1404 میزبان 20 میلیون گردشگر با 25 تا 30 میلیارد دلار درآمد باشیم که با فراهم کردن تسهیلات بانکی برای بخش خصوصی و زیرساخت های لازم باید این شرایط فراهم شود و این درحالی است که در حال حاضر میزبان چهارونیم میلیون گردشگر با حدود 6 میلیارد دلار درآمد هستیم.

سلطانی فر تاکید کرد: برای اینکه به وضعیت مطلوب در 1404 برسیم باید یک عزم و اراده عمومی در همه دستگاه های اجرایی ایجاد شود و مجلس نیز با حمایت و پشتیبانی خود ما را در این راه یاری رساند.



در ادامه مراسم از نفرات برگزیده جشنواره گردشگری و برگزیدگان صنعت گردشگری تجلیل شد.

همچنین از تمبر یادبود روز جهانی گردشگری رونمایی شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 405428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha