برگی از دفتر حماسه/تورقی در رزم کرمانیان و نبردهای پیروز

خبرگزاری شبستان: فرمانده گفت: «آنهایی که خندیدند برای تنبیه از صف بیرون» عده ای بیرون آمدند. پرسید: دیگر کسی نخندید؟ کسی تکان نخورد.گفت اگر کسی خندیده باشد و از صف بیرون نیاید جبهه اش مال من!

خبرگزاری شبستان-استان کرمان؛ ساعت يك بامداد روز پنجم مهر 1360 رزمندگان اسلام، عملياتي را با رمز «نصر من‌الله و فتح قريب» آغاز كردند كه پس از2روز به بار نشست و فرمان امام خميني(ره) مبني بر ضرورت شكست حصر آبادن با موفقيت اجرا شد.


سومین کتاب از تاریخ نامه دفاع مقدس استان کرمان با عنوان «نبردهای پیروز» که به لحاظ زمانی وقایع شهریور تا بهمن سال 1360را در بر می‌گیرد؛ نقش لشکر 41 ثارالله به فرماندهی سردار حاج قاسم سلیمانی در شکست حصر آبادان و آزادسازی بستان را روایت می کند.


این کتاب از بخش‌های مختلفی همچون استان کرمان در نبرد ثامن‌الائمه، با گردان شهید بهشتی از کرمان تا آبادان، استان کرمان در نبرد بزرگ شرق کارون، به سوی نبرد طریق‌القدس و حماسة سابله تشکیل شده‌است.

 

سالروز عملیات ثامن الائمه و شکست حصر آبادان، بهانه ای برای معرفی بیش از پیش این اثر شد؛ عباس میرزایی از نویسندگان برجسته دفاع مقدس استان کرمان در مقدمه این اثر آورده است:


گردان های شهید رجایی و باهنر در عملیات ثامن الائمه(علیه السلام)


دومین گروه سازمان یافته از رزمندگان استان کرمان به فرماندهی محمدمهدی کازرونی در «دوم شهریور» سال 1360 وارد اهواز شد؛ این گروه یکصد و هشتاد و هشت نفری نهایتاً با صلاحدید فرماندهان ستاد عملیات جنوب به آبادان رفت و از آنجا به جزیره مینو اعزام شد و در خطوط پدافندی جزیره استقرار یافت.


چند روز بعد، 426 رزمنده از سراسر استان در پادگان قدس آموزش دیده بودند(دوره 14بسیج) به فرماندهی منصور همایون فر در حالی که علی اکبر محمدحسینی، ایشان را به عنوان جانشین همراهی می کرد به سوی جبهه های جنوب حرکت کردند و در «22شهریور» به اهواز رسیدند.


حضور این افراد در کمتر از دو هفته مانده به عملیات شکست حصر آبادان، این امکان را بوجود آورد که مسئولان ستاد عملیات جنوب از آنها در عملیات پیش رو استفاده کنند.


به این ترتیب رزمندگان کرمانی که در قالب گردان شهید رجایی و شهید باهنر سازماندهی شده بودند به آبادان اعزام شدند و ساعت یک بامداد پنجم مهر ماه 1360 در عملیات شکست حصر آبادان شرکت کردند.


ضمن اینکه گروهی از رزمندگان گردان کازرونی که همزمان با آغاز عملیات در جزیره مینو حضور داشتند نیز فرصت حضور در عملیات را یافتند.


رزم کرمانیان در ثامن‌الائمه و طریق‌القدس سرآغاز تولد ثارالله(لشکر 41ثارالله)


همچنین سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی در یادداشتی در صفحات نخستین این کتاب آورده است: رزم کرمانیان در ثامن‌الائمه و طریق‌القدس سرآغاز تولد ثارالله و موجب اعتبار و اعتمادی شد که پس از آن سپاه کرمانیان در تمامی نبردها همواره خط‌شکن خطوط دشمن شد و ستاره کرمان در آسمان امام خمینی رحمه الله علیه از چنان درخشندگی خیره‌کننده و پرجاذبه‌ای برخوردار شد که هزاران مشتاق خمینی رحمة الله علیه را به خود جذب کرد که بعدها لشکر و طوفانی سهمگین را به نام ثارالله پدید آورد تا خرمن دشمن را بر باد دهند.


در این کتاب جدای از روایت روزهای نبرد، خاطرات جالبی نیز چاشنی کار شده است؛ احمد آبادی جو، رزمنده مستقر در جزیره مینو در بیان خاطره ای که در این کتاب عیناً به چاپ رسیده است، چنین نقل می کند:


امدادهای غیبی


شاید این یک امداد غیبی بود؛ سفره انداخته بودیم ناهار بخوریم، ده تا پانزده نفر دور سفره نشسته بودیم. ناگهان صدای نگهبان به هوا رفت: «قایق عراقی ها...عراقی ها...»دوان دوان به سوی سنگرهای نگهبانی دویدیم.


چیزی روی آب اروند به این سو می آمد... دو تا بشکه که به هم وصل شده بودند به ساحل رسید. خبری از عراقی ها نبود. برگشتیم. دیدیم در غیاب ما خمپاره ای وسط سفره خورده و اثری از غذا، سفره، و سکویی که دورش نشسته بودیم نیست.


تعبد و اخلاص رزمندگان کرمانی


علی قوام آبادی، رزمنده عضو گردان نیز در خاطره ای می گوید: آن روز وقتی بچه ها از لجن زار بیرون آمدند همین که چشمشان به هم افتاد بعضی با صدای بلند خندیدند.از تماشای چهره از لجن سیاه شده یکیدیگر خندیدند.


سیدابراهیم فیاض(فرمانده پادگان آموزشی گلستان) گفت: «آنهایی که خندیدند برای تنبیه از صف بیرون» عده ای بیرون آمدند. پرسید: دیگر کسی نخندید؟ کسی تکان نخورد.گفت اگر کسی خندیده باشد و از صف بیرون نیایید جبهه اش مال من.


با شنیدن این سخن چند نفر دیگر بیرون آمدند. کم کم تعداد گروهی که باید تنبیه می شدند بیشتر شد. یکی از بچه ها پرسید من تبسم کردم تکلیف من چیست؟ دیگری گفت: لب های من کمی باز شد چه کار کنم؟


و من پرسیدم منظور شما قهقهه است یا لبخند؟ فیاض وقتی این حسیاسیت را دید گریه اش گرفت.


گفتنی است، این کتاب حاصل مصاحبه عباس میرزایی، نویسنده نبردهای پیروز، با بیش از 110 نفر از رزمندگان شرکت کننده در عملیات ثامن الائمه(علیه السلام) و نزدیک به 140 مصاحبه با رزمندگان حاضر در عملیات طریق القدس است.


فرماندهی لشکر 41 ثارالله در این نبردها را سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس به عهده داشته و به همین دلیل بخشی از روایت این کتاب مربوط به خاطراتی است که از زبان وی بیان شده است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 405403

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha