برگزاری همایش و آغاز طرح سرشماری عمومی کشاورزی در علی آباد کتول

خبرگزاری شبستان: سرشماری عمومی کشاورزی در شهرستان علی آباد کتول از ساعت 9 صبح امروز (5 مهر) پس از برگزاری همایش سرشماری کشاورزی و نواختن زنگ سرشماری در مدارس این شهرستان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آباد کتول، احمد تجری، فرماندار شهرستان علی آباد کتول در این همایش ضمن تاکید بر لزوم دستیابی به سرشماری دقیق، گفت: سرشماری کشاورزی لازمه رسیدن به توسعه در بخش کشاورزی است و لازم است مردم ما به اهمیت این مسئله به خوبی واقف باشند.

 

وی افزود: سرشماری عمومی کشاورزی هر 10 سال یک بار اجرا می شود که آخرین بار در سال 1382 به انجام رسیده است.

 

فرماندار علی آباد کتول گفت: آمار پایه و اساس همه برنامه ریزی هاست و هرچه آمار و اطلاعات به دست آمده دقیق تر و صحیح تر باشد، به همان اندازه برنامه ریزی های انجام شده دقیق تر و موفق تر خواهد بود.

 

تجری با بیان اینکه آمار و اطلاعات اخذ شده از کشاورزان محرمانه است، تاکید کرد: کشاورزان و بهره برداران حوزه کشاورزی جامعه هدف سرشماری عمومی کشاورزی هستند و لازم است با خیالی آسوده اطلاعات و آمار دقیق را به ماموران سرشماری ارائه دهند.

 

وی اذعان داشت: با توجه به اینکه بخش عمده درآمد شهرستان علی آباد کتول از کشاورزی است لذا به دست آوردن آمار و اطلاعات دقیق از بخش کشاورز ی شهرستان، کمک زیادی در اصلاح و برنامه ریزی زیرساخت های بخش کشاورزی و اختصاص و جذب اعتبارات مورد نیاز خواهد کرد.

 

تجری یادآور شد: رسیدن به توسعه و شکوفایی کشاورزی در شهرستان و منطقه نیاز به همکاری کشاورزان و بهره برداران را دارد و دهیاران و شوراهای اسلامی لازم است در این زمینه به این قشر زحمتکش اطلاع رسانی و توجیحات کامل را داشته باشند.

 

بیش از 70 درصد از شاغلین علی آباد کتول در حوزه کشاورزی فعالیت دارند

علی مقصودلو، کارشناس مسئول جهادکشاورزی در سرشماری عمومی کشاورزی استان گلستان نیز با بیان اینکه بیش از 70 درصد از شاغلین شهرستان علی آباد کتول در حوزه کشاورزی است، گفت: با توجه به اشتغال مردم شهرستان که بیش از 70 درصد به کشاورزی وابسته است اگر دقیق تر بنگریم، بسیاری از مشاغل دیگر از تولید تا مصرف به حوزه کشاورزی مرتبط است لذا باید گفت؛ بین 85 تا 90 درصد اشتغال شهرستان علی آباد کتول در بخش کشاورزی است.

 

وی افزود: اهمیت این بخش در این است که آمارگیران تلاش کنند آمار منظم و دقیق داشته باشند تا برنامه ریزی دقیق و منظمی را داشته باشیم.

 

مقصودلو تصریح کرد: اخذ آمار دقیق و منظم موجب تخصیص منابع برای افزایش تولیدات، افزایش اشتغال پایدار و در نتیجه افزایش درآمد استان خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه نتایج سرشماری کشاورزی بر سه پایه استوار است، اذعان داشت: نخستین نتیجه برنامه ریزی است که هرچه آمار و اطلاعات اخذ شده دقیق تر باشد برنامه ریزی دقیق تری انجام می گیرد که عاید مردم منطقه خواهد شد.

 

مقصودلو گفت: نتیجه دیگر سرشماری این است که سرشماری چارچوبی برای طرح های نمونه ای کشور در 10 سال آینده است و با توجه به اینکه سرشماری هرساله نیست و هر10 سال یک بار انجام می شود لذا باید آمار دقیق و منظم باشد.

 

وی، محور سوم نتیجه سرشماری را ارئه اطلاعات برای سازمان های بین المللی خواند و اظهار داشت: نتیجه این سرشماری ها به سازمان های بین المللی همچون سازمان فائو ارسال خواهد شد که لازم است در اخد این آمار دقت و صحت لازم  انجام شود.

 

گفتنی است، پس از اجرای این همایش زنگ سرشماری کشاورزی در مدارس این شهر و به صورت متمرکر در دبستان نبوت شهر مزرعه کتول نواخته شد و پس از آن اجرای سرشماری در این شهرستان آغاز شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 405394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha