حجتالاسلام یحیی جهانگیری سهروردی پژوهشگر و مبلغ بینالمللی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم عنوان کرد: وقتی صحبت از حق میشود مردم مسائل زندگی را به حقالله و حقالناس تقسیم میکنند و مطرح کردن بحث الهیاتی در حقالناس باعث شده است که مردم در بحث حقالناس کوتاهی کنند.
کارشناس نهاد رهبری در دانشگاههای قم با بیان این که تقسیم حقالناس و حقالله است که مشکلات دینداری مردم را پدید آورده است تصریح کرد: حقالناس همان حقالله و حقالله همان حقالناس است و هیچ تقسیمی برای حقالله و حقالناس وجود ندارد.
این پژوهشگر و مبلغ بینالمللی خاطرنشان ساخت: خداوند در قرآن توجه زیادی به حق داشته است از جمله میگوید که حق را بگویید و یا این که طرف حق را بگیرید و نیز حق میآید و باطل میرود ولی مردم توجه کمی به این مقوله دارند.
حجتالاسلام جهانگیری سهروردی گفت: افراد جامعه فکر میکنند که فقط از دیوار مردم بالا رفتن و یا جیب شخصی را زدن حقالناس است در صورتی که بسیاری از مسائل به ظاهر کوچک هستند که حقالناس است ولی مردم نمیدانند که حق است و به آن اهمیت نمیدهند.
وی با اشاره به این که یکی از حقوق مهم انسانها "حق بصر یا حق دیدن" است ابراز داشت: در هانوفل آلمان وقتی مردم از مترو وارد خیابان میشوند، شهرداری رنگ ساختمانهایی که در این خیابانها واقع است را روشن انتخاب کرده است تا مردم زمانی که از جای تاریک به جای روشن میروند انرژی بگیرند.
این پژوهشگر و مبلغ بینالمللی با بیان این که شهرداری باید حقوق شهروندان از جمله حق چشم را رعایت کند ادامه داد: در اینجا حق چشم شهروند این است که وقتی از مترو خارج میشود انرژی بگیرد.
حجتالاسلام جهانگیری سهروردی بیان کرد: از آنجا که اولویت اصلی قوه قضاییه پیشگیری از جرم است خیلی از مسائل کوچک ممکن است سبب شود که جرمی اتفاق نیفتد، به عنوان مثال گاهی رنگ و یا دکوراسیون شهر سبب میشود که جرمی افزایش یا کاهش یابد.
کارشناس نهاد رهبری در دانشگاههای قم تصریح کرد: اگر معتقد باشیم که "حق دیدن" حقالناس است دیگر مردم آزاد نیستند هر طور که دوست دارند لباس بپوشند، این که میگویند حجاب حقالله یا حقالناس است به فرموده آیتالله جوادی آملی حجاب یک حق است که باید برای آن احترام قائل شد.
وی با بیان این که بحث زمان یکی از موارد مهم حقالناس است ابراز داشت: به فرموده امام علی (ع) بهای عمر انسان بهشت است که این روایت اهمیت زمان را نشان میدهد، در صورتی که در جامعه، افراد به راحتی زمان مردم را میگیرند و لذا میبینیم که برکاتی نازل نمیشود.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: در حوزه ترافیک زمانی که چراغ قرمز یا سبز است به زمان و حقوق مردم توجه نمیکنیم، شاید آمبولانسی هست که باید به بیمارستان برسد و یا اگر ماشین فردی مشکل فنی داشته باشد و با ماشین دیگر تصادف کند اگر دیه هم بدهد باز هم حقالناس را رعایت نکرده است.
حجتالاسلام جهانگیری سهروردی تصریح کرد: وقتی شرکتهای خودروسازی ماشینهایی به بازار عرضه میکنند که با استانداردهای جهانی فاصله دارد در اینجا حق مردم ضایع شده است.
وی بیان کرد: این که در مساجد این جمله گفته میشود که گوشی همراه خود را خاموش کنید خلاف اسلام است و این جمله پیامدهای منفی دارد، این بدان معناست که خالق و مخلوق دو گونه جدا هستند و وقتی با خالق هستید مخلوق را ترک کنید، در صورتی که ممکن است تماسگیرنده طلبکار باشد و طبق اسلام، فرد برای دادن بدهی باید نماز خود را قطع کند.
این پژوهشگر و مبلغ بینالمللی تصریح کرد: برای این که سبک زندگی اسلامی که مقام معظم رهبری (مد ظله) فرمودند در جامعه رواج یابد، پیشنهاد جدی این است که کتاب "رساله حقوق امام سجاد (ع)" به زبان ساده و جوانپسند بین مردم توزیع شود.
حجتالاسلام جهانگیری سهروردی با اشاره به این که خداوند ما را در مقابل حقوق دیگر مسئول قرار داده است گفت: امام سجاد (ع) در این رساله، سلسله حقوقی را برشمرده است که اگر افراد با آن آشنا شوند و به آن پایبند باشند، بسیاری از مشکلات رفتاری که در جامعه وجود دارد کم میشود و مردم حقالناس را بیشتر رعایت میکنند.
پایان پیام/
نظر شما