كانون هاي مساجد درصدد توليد و نشر محتوای ديني و فرهنگي در فضاي مجازي باشند

خبرگزاري شبستان: سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه ستادعالی کشور، با تاكيد برلزوم توليد و نشر محتوا ديني و فرهنگي در فضاي مجازي توسط كانون هاي مساجد، گفت: نوجوان و جوان ايراني توليد كننده محتوا باشند.

سعید سعادتی، سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري با اشاره به فعاليت 20 میليون گیمر در گيم نت هاي كشور كه بيشتر مراجعين و مخاطبين اين مراكز بين سنين 40-7 سال هستند، عنوان داشت: امروز با توجه به اهميت قضيه ورود به فضاي مجازي و ميزان مراجعه نوجوانان و جوانان و استقبال اين طيف از فضاي مجازي مي طلبد براي جلوگيري از آسيب هاي اين تكنولوژي انديشيد.

 

توليد محتوا و نشر محتوا ديني و فرهنگي در فضاي مجازي ماموريت ستادعالي

وي با بيان اينكه ورود به فضاي مجازي بايد در راستاي دو ماموريت توليد و نشر محتوا ديني و فرهنگي در اين فضا باشد، افزود: محتوا بايد سالم، كارآمد و موثر در تربيت عموم مردم جامعه باشد، براي نوجوانان و جوانان محتوا جذاب و مبتني بر مبناي ديني داشته باشد و به ويژه در بحث مقابله با آسيب هاي اجتماعي و پيشگيري و مقابله با تهاجم فرهنگي دشمن بايد تلاش شود.

 

سعادتی اظهار داشت: نوجوانان و جوانان ايران اسلامي نبايد صرف مصرف كننده باشند و در فضاي مجازي دنبال دانلود باشند بلكه بايد توليد كننده محتوا باشند و در ازاي يك دانلود 10آپلود داشته باشند.

 

وي با ببيان اينكه كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد به عنوان مراكز فراگير با ورود در حوزه رسانه ديجيتال مي توانند بهترين مكان براي توليد محصولات پاك با رويكرد فرهنگي و تربيتي و ترويج فرهنگ ناب اسلامي باشند، افزود: اين كانون ها بايد به صورت يك شبكه ترويج ديني فراگير و كارآمد درسطح كشور در حوزه فرهنگ مطرح شود و بهترين محصولات ديني توليد خود را از طريق اين شبكه به مردم اطلاع رساني و  عرضه كنند.

 

سعادتي، برلزوم و نشر و تبيين محتوي ديني توسط كانون هاي مساجد در سطح كشور تاكيد كرد و گفت: اين مراكز به عنوان مركز مولد رسانه هاي ديجيتال بايد يك مركز توزيع كننده محصولات ايراني اسلامي در اين حوزه باشند.

 

وي با اشاره به اينكه 150مركز خانه ديجيتال طي تفاهم نامه با مركز توسعه فناوري وزارت ارشاد تاكنون در كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد سراسر كشور راه اندازي شد، گفت: بعد از راه اندازي يك سري دوره هاي توجيهي و آموزشي براي مديران اين خانه هاي ديجيتال برگزار شده و همچنين يك دوره آموزشي با حضور فعالان اين حوزه با رويكرد ديني در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد.

 

راه اندازي 30خانه ديجيتال در مساجد كشور/افتتاح 2مركز ديجيتال در خراسان شمالي

سعادتي با اشاره به اينكه امسال طي تفاهم نامه شبكه ملي فرهنگ وزارت ارشاد به شرط تامين اعتبار تا پايان سال 93 يكصد مركز ديجيتال در سراسر كشور راه اندازي مي شود، افزود:30خانه ديجيتال در آينده اي نزديك راه اندازي مي شود كه همزمان با 19مهر سالروز سفر مقام معظم رهبري به خراسان شمالي در اين استان با حضور حجت الاسلام سليماني 2مركز جديد افتتاح مي شود.

 

وي با اشاره به اينكه مساجد از ديرباز داراي كاركردهاي مختلفي بوده و هستند وقتي سيره نبوي را مطالعه مي كنيم مي بينيم كه در گذشته هاي دور و مقاطع تاريخي مختلف مساجد كاركردهاي مختلفي داشتند نقش مساجد در شكل گيري انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: در اوايل انقلاب شاهد بوديم در برهه اي كه تحريم هاي اقتصادي بر كشور احاطه داشت، مساجد به مركز توزيع كالاهاي ضروري معيشتي مردم بدل شدند و در بحث سلامت و بهداشت نيز براي ريشه كني فلج اطفال از مساجد مردم بسيج شدند تا اين عارضه ريشه كن شود و در دوران دفاع مقدس هم مركز آموزش هاي نظامي نيروها و محل اعزام رزمندگان به جبهه ها شدند.

 

سعادتي افزود: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و نام‌گذاری امسال از سوی ایشان به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی، امسال رویکرد معاونت برنامه‌ریزی توسعه ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور، در بحث فرهنگ و اقتصاد یک رویکرد جدی است از اینرو بحث اقتصاد و فرهنگ در شورای طرح و برنامه و شورای معاونین ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور و در کارگروه اقتصاد مقاومتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد عالی کانون های مساجد کشور تشکیل و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 

وي اضافه كرد: در بحث اقتصاد مقاومتي و گفتمان اقتصاد، كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد به عنوان محل و مامن نوجوانان و جوانان و مكان مورد اعتماد خانواده ها، هيئت امنا و ائمه جماعات نقش مهم و ويژه اي در بحث گفتمان سازي و نهادينه كردن اين مهم در سطح جامعه به ويژه خانواده ها دارند.

 

سعادتي با بيان اينكه در بحث اشتغال كانون هاي مساجد مستقيم مسئول نيستند، گفت: ما متولي اصلي نيستيم و نهاد كمكي و تسهيل گر در كنار دولت هستيم و ارتباط دولتمردان را با ظرفيت هاي مردمي در روستا را برقرار مي كنيم و از ظرفيت هاي مردم و نخبگان كارآفرين در اين خصوص بهره مي گيريم.

 

وی بیان داشت: یکی از مسایلی که کانون های مساجد را برای کارآفرینی مجاب می کند، معضل بیکاری است کانون های مساجد با توجه به ظرفیت های درونی و استعدادهای انسانی باید یکی از ماموریت هایشان کارآفرینی برای بچه های مسجد و متدین جامعه باشد.

 

سعادتي اظهار داشت: یکی از ویژگی های کانون های مساجد در بحث کارآفرینی ایجاد کسب و کار و اشتغال سالم و هدفمند و زود بازده آن هم در مسیر تعالی فرهنگ دینی است. بنابراین یکی از رسالت هایی که از سوی ستاد عالی کانون های مساجد دنبال می شود بحث پیگیری کارآفرینی و خودکفایی کانون های فرهنگي و هنري مساجد است.

 

برگزاري دوره آموزشي كارآفريني در فضاي مجازي

وي به برگزاري دوره آموزش مهارت هاي كارآفريني در دانشگاه صنعتي شريف با حضور 330 نفر از فعالان 31 استان کشور اشاره كرد و گفت: در آينده نزديك نيز يك سري دوره هاي آموزشي به صورت مجازي در خصوص كارآفريني برگزار خواهد شد.

 

راه اندازي 100 كانون فرهنگي و هنري در مساجد دانشگاه هاي كشور

 سعادتي با اشاره به فعاليت 87كانون فرهنگي و هنري در دانشگاه هاي سراسر كشور، گفت: طبق برنامه ريزي به شرط تامين اعتبار تا پايان سال93 يكصد كانون دانشگاهي راه اندازي خواهد شد.

 

 وي، درخصوص تشكيل كانون هاي دانشگاهي به عنوان يك پاتوق فرهنگي براي دانشجويان، اظهار داشت: كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد دانشگاهي تقريبا 2سال است كه تاسيس شده و درگام هاي اوليه هستيم و جلسه تخصصي در نهاد دانشگاه ها انجام شده و درصدديم از مسئولين دبيرخانه استانها نيز در اين خصوص جمع بندي انجام شود تا گام هاي بعدي برداشته شود.

 

سعادتي، احياي مسجد دانشگاه و محوريت مسجد دانشگاه در برگزاري برنامه هاي فرهنگي و تربيتي دانشجويان را از اهداف تشكيل اين كانون ها برشمرد و گفت: تبديل اين مركز به محل رجوع ورودي هاي كانون هاي محلات به كانون هاي مساجد دانشگاه ها، برقراري ارتباط با خدا و انجام فرايض ديني، انتقال تجربيات اعضاي كانون هاي محلات به كانون دانشگاه و گام برداشتن در جهت تقويت كانون فرهنگي محلات، احياي نمازجماعت و حضور حداكثري در صفوف نماز در مساجد دانشگاه ها از ديگر اهداف راه اندازي كانون هاي دانشگاهي است.

 

وي با اشاره به راه اندازي كانون كارآفريني به صورت پايلوت در مسجد دانشگاه صنعتي شريف به نام كانون «شهيد احمدي روشن»، خاطرنشان شد: لازم است از زحمات مسئول دبيرخانه كانون هاي مساجد استان تهران براي راه اندازي اين كانون و گام برداشتن در اين مسير، قدرداني كنم.

 

سعادتي با بيان اينكه سطح بالاي علمي اين دانشگاه و اقدامات مناسب و مثمرثمر مركز كارآفريني اين دانشگاه در سطح كشور، از مهمترين اهداف تشكيل اين كانون در دانشگاه صنعتي شريف بوده است، گفت: كارآفريني و توانمندسازي استعدادهاي كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد و ارائه مشاوره جهت ايجاد كارآفريني و ايجاد فضاي كسب و كار در ساير كانون ها از جمله فعاليت هاي اين كانون است.

 

وي با بيان اينكه تعالی فرهنگ روستا، به عنوان خاستگاه شکل گیری جوامع انسانی و خط مقدم دفاع از کیان فرهنگی دینی کشور، امری ضروری است که این مهم در وهله اول برعهده سنگربانان اصلی یعنی مردم روستا و عشایر و در وهله دوم نهادهای مسئول و بویژه دستگاه های فرهنگی است، اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری کشور را موظف به برنامه ریزی و اجرای فعالیت های فرهنگی در روستا نموده تا زمينه ساز حفظ کیان فرهنگی اهالی فرهنگ و هنر روستا و تحقق اهداف فرهنگی نظام و منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در مساجد روستایی باشد.

 

سعادتي با اشاره به راه اندازی دفتر فرهنگ روستا و عشایر به نمایندگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال90، يادآورشد: با توجه به جمعيت 22ميليون نفري روستاها، 18ميليون حاشيه نشين و مناطق محروم و يك ميليون عشاير توسعه همه جانبه اين جمعيت عظيم بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.

 

نامگذاري 15مهر به عنوان روز فرهنگ روستا در تقويم رسمي كشور

وي با اشاره به مصوبه شوراي فرهنگ عمومي براي تصويب 15مهر به عنوان روز فرهنگ روستا در تقويم رسمي كشور براي اولين بار در سال93،اظهار داشت: ما اميدواريم اين روز بهانه اي براي توجه به ظرفيت هاي روستا و جدي گرفتن نخبگان روستا، شود.

 

سعادتي با اشاره به اينكه درآستانه 15مهر، تابستان امسال برای سومین سال متوالی سومین کنگره نخبگان روستايي با حضور700نخبه نفر ازبرگزیدگان فرهنگی هنری روستا و عشایر در رده سنی 20 تا 35 سال در مشهد مقدس برگزار شد، تصريح كرد: ايجاد تعامل بين مسئولين ارشد نظام در حوزه روستا با نخبگان روستايي، آشنايي مديران ارشد نظام از آخرين وضعيت و مسايل فرهنگي روستا و عشاير، آشنايي نخبگان با سياست هاي كلان نظام ويژه نخبگان روستايي، بررسي شيوه هاي انتقال آموزه هاي ديني به مردم روستا، بحث اقتصاد مقاومتي و پويايي اقتصاد در روستا مهمترين اهداف اين كنگره بوده است.

 

وي يادآورشد: همچنين در زمان برگزاري اين كنگره نمايشگاه توانمندي ها و دستاوردهاي نخبگان روستايي و عشايري 31استان كشور با ارائه آثار متنوع در حوزه هاي ادبي، فرهنگي و هنري برپا شد.

 

راه اندازي كانون هاي مساجد در روستاهاي داراي جمعيت بالاي 1000نفر

سعادتي با بيان اينكه از 62هزار روستاي كشور نزديك به 5هزار روستا از جمعيت بالاي يكهزار نفر برخوردار هستند، اظهار داشت: طبق تكليف برنامه پنج ساله پنجم توسعه، اولويت ستاد عالي كشور در تاسيس كانون اين كانون ها است و اولويت دوم تشكيل كانون ها در روستا هاي مرزي و مناطق محروم است.

 

وي در بخش ديگر سخنانش درخصوص ارزيابي شوراي منطقه 5، با بيان اينكه يكي از سياست هايي كه ما در ستادعالي دنبال مي كنيم توجه به ظرفيت ها، استعدادها، خرده فرهنگ ها، آسيب ها، چالش ها و اولويت هاي استان ها است، تصريح كرد: براي دستيابي به مسير درست و دقيق در حوزه برنامه ريزي فعاليت هاي ستادعالي كشور، در كنار اصول، مباني و آرمان ها حتما بايد واقعيت ها را هم ببينيم امروز واقعيت جامعه ما مي طلبد كه نگاه ما در برنامه ريزي علاوه بر جامعيت و يك نگاه كلان به مباحث استاني و چالش هاي بومي و ظرفيت هاي منطقه اي هم باشد.

 

سعادتي با اشاره به بهره گيري از ظرفيت شبكه عظيم كانون هاي فرهنگي و هنري مساجد جهت اجراي برنامه هاي ستادعالي كشور، بيان داشت: در بحث برنامه ريزي و سياست گذاري تصميم گيري و تصميم سازي بايد از ابتكارات ايده ها، خلاقيت ها، نوآوري ها و توان فكري كارشناسان و همكاران خودمان در دبيرخانه استان ها، فعالان و نخبگان كانون هاي مساجد، ائمه جماعت و اساتيد حوزه و دانشگاه در مسير رشد، تعالي و كيفي سازي اين كانون ها استفاده شود.

 

وي با بيان اينكه نشست هاي منطقه اي به عنوان يك شوراي مشورتي و يك شوراي راهبردي در اين مسئله نقش بسزايي را ايفا مي كنند، خاطرنشان شد: در جلسه شوراي منطقه 5 با حضور استان هاي خراسان رضوي-شمالي-جنوبي و گلستان به ميزباني مازندران پيرامون 2 محور (چگونگي ساماندهي، شبكه سازي كانون هاي روستايي در سه مرحله شهرستاني، استاني و ستادي، چگونگي استفاده از فضاي مجازي و رسانه هاي ديجيتال در نشر معارف و فرهنگ ديني و بررسي چالش و آسيب هاي كانون ها در مقابله با فضاي مجازي و ارائه راهكارهاي برون رفت) بحث و بررسي شد.

 

سعادتي اضافه كرد: لازم بود اعضاي محترم منطقه5 از سياست ها و مواضع ستادعالي در اين دو محور مطلع شوند و ستادعالي هم در جهت عملياتي نمودن اين دو محور و همچنين برنامه ريزي عملياتي در اين خصوص از ظرفيت هاي فكري، مشورتي و كارشناسي و تجربيات استان ها برخوردار شود.

 

ارتباط  ستادعالي با دبيرخانه هاي استاني به مثابه ارتباط بين كابين و ارشه كشتي

وي با اشاره به اينكه ارتباط  ستادعالي كانون هاي مساجد كشور با دبيرخانه هاي استاني به مثابه ارتباط بين كابين و ارشه در يك كشتي غول پيما است، گفت: كابين كشتي به عنوان يك اتاق فرمان و هدايت كننده بايد ارشه كشتي را رصد كند با ارشه درارتباط باشد و يك شناخت دقيق از ظرفيت ها، پتانسيل ها و امكانات ارشه داشته باشد.

 

سعادتي افزود: از طرفي افرادي كه در ارشه كشتي هستند بايد ضمن اينكه يك ديده بان هوشمند و رصد بانان زبده هستند ضمن اينكه بايد واقعيت ها و اطلاعات اخبار مسايل پيراموني و محيطي را به كابين به صورت دقيق برساند بايد به صورت يكدست و يكپارچه با هدايت گري ها نظارت و حمايت كابين مسير حركت خود را تنظيم كنند اين يعني تعامل سازنده، دوطرفه و كارشناسي شده بين ستادعالي و صف؛ ستاد در جايگاه تولي گري و صف به معناي نهاد اقدام كننده و درگير با ميدان كارزار فرهنگي.

 

پايان پيام/

 

 

کد خبر 405354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha