تمرکز بر مرد بار آوردن زنان!/دالان ورود به زندگی را مخوف نکنیم

خبرگزاری شبستان: با توجه به اینکه ازدواج سنگ بنای تشکیل خانواده است، مراسم ازدواج به نوعی دالان ورود به زندگی است که هر چقدر این مراسمات و ورودی های زندگی خدایی تر باشند، زندگی هم نورانی تر می شود.

خبرگزاری شبستان: به مناسبت فرا رسیدن سالروز ازدواج آسمانی حضرت امیرالمومنین (ع) و حضرت صدیقه (س) با محمدجعفر غفرانی، استاد دانشگاه تهران و نفیسه فیاض بخش، استاد دانشگاه آزاد تهران) در خصوص فلسفه ازدواج و نوع نگاه اسلام به این پیوند آسمانی و نحوه تربیت خلیفه الرحمن در سایه آن به گفتگو پرداخته ایم که مشروح آن از نظرتان می گذرد:

 

محمدجعفر غفرانی، استاد دانشگاه تهران درباره فلسفه ازدواج در نگاه اسلام گفت: در آیه 49 سوره ذاریات خداوند می فرماید که من همه موجودات را زوج آفریدم و غیر از خود ذات اقدس الهی که فرد، احد؛ واحد و صمد است همه مخلوقات زوج هستند و زوج به این معنا که واحد هر مخلوقی زوج است و هر نر و ماده ای و هر دختر و پسری نیمی از یک نوع هستند و انسان از یک زن و مرد به وجود می آید و آفریده ها برای اینکه نیمی از استعدادها و نیازهای خود را شکوفا و برآورده کنند، نیازمند ازدواج هستند، پس ازدواج یک نیاز ذاتی و طبیعی است.

 

وی تاکید کرد: بنابراین واجب ترین تکلیف هر مخلوق مادی، ازدواج است و یک واجب عقلی، شرعی و طبیعی است. گیاهان و جانوران و سایر موجودات به وقت خود ازدواج می کنند و متاسفانه این عامل در انسان ها به دلیل اینکه خودشناسی در سیستم آموزشی ما نیست حال یا به عمد یا سهو، افراد نیاز خودشان به ازدواج را به موقع تشخیص نمی دهند و این واجب طبیعی، عقلی و شرعی را به موقع انجام نمی دهند در صورتی که بدون ازدواج امکان تعالی و تکامل انسان ها وجود ندارد. همچنین، تقرب انسان به ذات اقدس الهی ممکن نیست از این رو، پیامبر اسلام (ص) فرموده اند: "ازدواج کنید تا نیمی از دین تان تامین شود و بدون ازدواج نیمی از تدین انسان ها نقص دارد.

 

غفرانی درباره اینکه چه ازدواجی باعث ایجاد  سبک اثرگذار برای تربیت خلیفه الرحمن شده و زمینه ساز آرامشی که قرآن از آن نام برده، می شود، تصریح کرد: اگر ما می خواهیم ازدواج ما اسلامی باشد زن بایستی زن بودنش را در وجود و درون خود یافته باشد و بتواند بیت بسازد چراکه از بیت است که اهل البیت به وجود می آیند. بیت همان طور که می دانیم قبله گاه مسلمین است و اولین سازه ای بوده که به دستور خداوند در زمین ساخته شده است و محل بیتوته، عشق ورزی و شب زنده داری با خداوند است. آنچنان که

در آیه 35 سوره نور آمده است:"خداوند نور است" و در آیه 33 می فرماید" این نور تمام نبوت، امامت،  ولایت و صداقت است" و تمام نورهای حقیقی هستی در بیوت تجلی دارد. بیوت خانه هایی معطر به ذکر و تسبیح هستند، در این بیوت نور خدا، نبوت، ولایت، امامت، صداقت و طهارت تجلی می کند.

 

استاد دانشگاه تهران در توضیح این مسئله که بیت چیست، عنوان کرد: برخلاف آنچه رسانه ها آن را دائما تبلیغ می کنند محصول آن، تربیت فرزند نیست. براساس آیه 37 سوره نور از این بیت مرد بیرون می آید مردانی که برای کار و عبادت، جهاد و زندگی شان نیاز به تذکر ندارند و خودساخته، متعهد و متدین در بیت شده اند و مسئول بیت یک خلیفه الله و فرزند نیست بلکه  مرد و رجال است.

 

وی تاکید کرد: سربازان امیرالمومنین (ع) با اینکه همه مرد و مومن بودند اما امیر المومنین به آنها فرمودند شما هنوز مرد نشده اید و به در گفتند که دیوار بشنود و پیام ایشان به زن ها بود که شما در خانه متاسفانه به جای مردپروری با بچه ها سرگرم شده اید پس لازمه یک ازدواج موفق این است که زن ها نقش خود را فهمیده باشند و نقش آن را به عنوان زوج درست ایفا کنند.

 

غفرانی ادامه داد: متاسفانه تمام رسانه ها  در حال سوق دادن زنان به سمت نقش مادری هستند بلکه از نقش مادری در قرآن تجلیل نشده است خداوند آدم را خلق و مقام زن بودن زن را جعل کرده است. تلاش سیستم آموزشی صهیونیستی این است که زنان مردواره شوند و یکپارچه آقا شوند تا نتوانند آن آرامش را به مرد بدهند و مردان را از این بداخلاقی ها، دنیازدگی، ثروت و شهوت متحول کرده و نگاهشان را آسمانی کنند. زن باید توانسته باشد هنر زن بودن خود را پیدا کند تا این ازدواج را کانون عشق ورزی به معنویت تبدیل کند .

 

وی تاکید کرد: زن باید مانند شارژر تلفن به مرد روحیه دهد اگر زنها بتوانند مردان را با مدیریت نامحسوس خودشان هدایت کنند، مردان به درستی اقتصاد، سیاست و اجتماع را در دست می گیرند. در دستان هنرمند زن لباس خلافت برای خلیفه خدا دوخته می شود پس تا زنان ما از زن بودن و کرامت و قداست خود باخبر نشوند ازدواج های ما چنین فرآیندهای زیبایی را به دست نمی آورد. آنچنان که پیامبر (ص) فرموده اند"جهاد زن همسرداری است". در اسلام و در سایر کشورهای دنیا زن نسبت به فرزندان کمترین مسئولیتی هم ندارد. شیر دادن و تربیت فرزند جزو مسئولیت های واجب یک زن نیست و همسرداری مهمترین وظیفه اوست.

 

این گزارش می افزاید: نفیسه فیاض بخش، استاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران نیز درباره فلسفه ازدواج بیان کرد: در سبک زندگی اسلامی سفارش های زیادی از ائمه معصومین (ع) درباره ازدواج وجود دارد که در اکثر قریب به اتفاق آنها می بینیم که این بزرگواران روی ایمان و اخلاق خیلی تاکید کرده اند و آن را جزو گزینه های اصلی برای ازدواج موفق معرفی کرده اند. خانواده های ایرانی باید تلاششان را بکنند به فرزندان خود بیاموزند در زمان ازدواج افرادی واقعا مومن آن هم نه به ظاهر را انتخاب کنند.

 

وی تاکید کرد: در روایات والدین را نکوهش کرده اند نسبت به اینکه مواردی غیر از ایمان و اخلاق را بخواهند به عنوان گزینه هایی برای تاخیر در ازدواج در نظر بگیرند. در روایتی آمده است که فردی که از شیعیان هم بوده خدمت امام معصوم نامه نوشت که فرزندانم ازدواج نکرده اند و خواستگارهایی که دارند سطح معیارشان به ما نمی خورد و امام معصوم (ع) در پاسخ فرموده بودند: "اگر این معیارهایی که تو از خود ساخته ای بخواهد در جامعه شیوع بیابد زنا درجامعه زیاد می شود و این خیلی خطرناک است" .

 

فیاض بخش عنوان کرد: نکته دیگری که برای ازدواج آسمانی و اسلامی مهم است، سبک ازدواج است که به هر میزان آداب و رسوم جاهلی یعنی آداب و رسومی که از اسلام شکل نگرفته کمرنگ تر شود، ازدواج زیاد می شود و شان خلیفه الرحمان احیا می شود. با توجه به اینکه ازدواج سنگ بنای تشکیل خانواده است، مراسم ازدواج به نوعی دالان ورود به زندگی است که هر چقدر این مراسمات و ورودی های زندگی خدایی تر باشند، زندگی هم نورانی تر می شود.

 

این استاد دانشگاه ابراز کرد: در ازدواج به سبک زندگی ایرانی و اسلامی می توان ابتکاراتی به خرج داد تا بساط گناه در ازدواج نباشد و در عین حال ازدواج شاد باشد برای این کار می توان از افرادی که بذله گویی کرده و لطیفه های زیبایی را تعریف می کنند، دعوت کرد. ما مراسم عروسی حضرت زهرا (س) را در صدر اسلام داریم که در عین دور بودن از گناه و وجود شادی در آن، اشعاری در آن خوانده شده که تاکنون ماندگار شده اند. از این رو، رسانه ها می توانند الگوهای جالب و بدون گناه و مفرح اسلامی را به مردم معرفی کنند و با ترویج و فرهنگسازی در این زمینه بساط گناه در جامعه برچیده شود.

 

 

فیاض بخش در پاسخ به این سوال که چه ازدواجی باعث ایجاد  سبک اثرگذار برای تربیت خلیفه الرحمن شده و زمینه ساز آرامشی که قرآن از آن نام برده می شود، اظهار کرد: در انتخاب همسر با توجه به اینکه مادران نقش مهمتری در خانواده و تربیت فرزندان ایفا می کنند باید در انتخاب مادر که بعدها مادربزرگ و سپس یک ستون برای نسلشان می شود، دقت کنند و خودخواهی ها را کنار بگذارند و در عین حال شاخص های مهم را قربانی نکنند.

 

وی خاطرنشان کرد: بیشتر توجه باید به این باشد که افراد تا چه حد حلال خور و مقید به فریضه های دینی هستند و اخلاقیات را تا چه حد رعایت می کنند و فرد باید آینده خود و فرزندانش را با طرفی که انتخاب می کند را ببیند نه حال حاضر و زیبایی های  ظاهری را فقط در نظر بگیرد.  با توجه به اینکه از طرق مختلف تهاجم فرهنگی در جامعه رخنه کرده است ما هم باید تهاجمی عمل کنیم و ازدواج صحیح را در جامعه راه بیندازیم.  در این مسئله باید رسانه ها بیشتر کار کنند و فرهنگ درست در ازدواج آسان و اسلامی را الگو کنند.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 405203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha