بشر حافی چگونه مؤمن شد؟

خبرگزاری شبستان: امام جواد (ع) در اوج سخاوت و کرم بودند و به همین خاطر پدر بزرگوارشان امام رضا (ع) مرتب مردم را برای برآوردن نیازهایشان به سوی امام جواد (ع) فرا می خواندند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم عزاداری امام محمد تقی (ع) با حضور حضرت آیت الله جلالی خمینی، طلاب و جمع کثیری از مردم متدین دیشب دوم مهر در مسجد احمدیه تهران برگزار شد.

 

در این مراسم، حضرت آیت الله جلالی خمینی به ایراد سخن پرداخت و گفت: امام جواد (ع) در کنار امام زمان (عج) در زمره جوان ترین ائمه ای بودند که قبل از سن بلوغ به امامت رسیدند. وی ادامه داد: امام جواد (ع) همچنین جوان ترین امامی بودند که در سن 25 سالگی به شهادت رسیدند.

 

استاد اخلاق حوزه تهران در ادامه حدیثی را از امام جواد (ع) قرائت کردند: مومن باید سه خصلت داشته باشد؛ یک- توفیق از خدا 2- واعظی از درون داشته باشد و 3 – نصیحت پذیر باشد. وی در ادامه با بیان اینکه بعضی از افراد در تمام امور زندگی شان از جمله تربیت فرزند، تحصیل علم، معاشرت و غیره توفیق دارند، گفت: در مقابل برخی افراد نیز توفیق دارند اما توفیق من الشیطان یعنی در همه امور شکست خورده اند و از خدا فاصله گرفته اند.

 

آیت الله جلالی خمینی ادامه داد: یکی از توصیه های امام جواد (ع) وجود واعظ در درون آدم است، این واعظ همان وجدان می باشد. تولیت حوزه علمیه جلالی خمینی با اشاره به اینکه واعظ بیرونی نیز اثرات خود را دارد، خاطرنشان کرد: مهمترین از این واعظ، واعظ درونی است که مدام در پی هر اشتباه و خطایی به آدم تذکر می دهد.

 

وی در ادامه در همین ارتباط ماجرایی را نقل کرد: امام موسی بن جعفر (ع) از کنار منزلی رد می شدند که صدای فسق و فجور می آمدند لذا از خادم خانه پرسید صاحب این منزل برده است یا آزاد است؟ خادم گفت صاحب این منزل آزاد است، امام فرمودند حتما او آزاد است که چنین فسق و فجوری دارد، وقتی خادم به منزل بازگشت بشر از او پرسید چرا این قدر دیر آمدی که خادم ماجرا را شرح داد، بشر که از این سخن امام بسیار دگرگون شده بود به سرعت و با پای پیاده به سوی امام دوید و در همان جا متحول شده و دست از فسادهای قبلی خود برداشت.

 

استاد سطوح عالی حوزه تهران با بیان اینکه بشر در نتیجه موعظه و تذکر توبه کرد، اظهار داشت: همه ما باید اهتمام جدی به تذکر و موعظه داشته باشیم لذا البته باید این امر را از خانواده خود شروع کنیم.

 

آیت الله جلالی خمینی با تاکید بر اینکه موعظه اثرات سازنده ای در روح و وجود آدمی دارد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از توصیه های امام جواد (ع) نصیحت پذیری است.

 

وی افزود: متاسفانه برخی از انسان ها با این توجیه که عصر ما عصر علم و فناوری است لذا نیازی به دین و معنویت نیست، خاطرنشان کرد: انسان ها همیشه به موعظه و نصیحت نیاز دارند لذا قرآن مجید می فرماید فبشر عباد الذین یستمعون القول و یتبعون احسنا یعنی بندگان خدا انواع سخن ها را می شنوند و بهترین آنان را تبعیت می کنند.

 

سخنران این مجلس در بخش دیگری از سخنانش به تشریح شخصیت امام محمد تقی پرداخت و تصریح کرد: امام جواد (ع) در اوج سخاوت و کرم بودند و به همین خاطر پدر بزرگوارشان امام رضا (ع) مرتب مردم را برای برآوردن نیازهایشان به سوی امام جواد (ع) فرا می خواندند.

 

آیت الله جلالی خمینی یکی از علت های ترغیب معتصم عباسی به شهادت امام جواد (ع) را حسادت یکی از علما خواند و گفت: دزدی را نزد معتصم بردند، معتصم دستور داد تمام علما از جمله قاضی القضات را برای صدور حکم این دزد جمع کنند، در همین ارتباط امام جواد (ع) نیز دعوت شد. معتصم عباسی (خلیفه وقت) از هر یک از علمای حضار حکم آن دزد را پرسید اما از پاسخ هیچ یک از آن افراد راضی نبود لذا خطاب به امام جواد (ع) فرمود حکم شما چیست و حضرت جوابی دادند که دهان تمام حضار را بست و همین زمینه ای شد برای حسادت برخی از علمای حاضر در آن جلسه. یکی از علمای حاضر در آن جلسه بعدها به معتصم گفت مردم با شنیدن ماجرای حکم امام جواد (ع) می گویند ایشان ولی الله است و معتصم باطل است؛ سرانجام این سخن چینی ها و حسادت ها معتصم خلیفه عباسی را تحریک کرد تا امام را به شهادت برساند.

 

آیت الله جلالی خمینی در پایان خاطرنشان کرد: سرانجام امام محمد تقی (ع) توسط همسرشان (ام الفضل) مسموم شده و در آخر ماه ذی القعده به شهادت رسیدند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 405039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha