به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، رضا برجی، مستندساز 14 جنگ بین المللی امروز (2مهر) همزمان با هفته دفاع مقدس در همایش «جنگ در قاب خبر و دوربین» با بیان اینکه مقام معظم رهبری تعبیر زیبای شبیخون فرهنگی را برای جنگ نرم دشمن به کار بردند، گفت: صهیونیست ها اولین روزنامه خود را در سال 1773 یا 1774 منتشر کردند و این درحالی است که ایران اولین روزنامه خود را به اسم کاغذ خبر در حدود یک صد سال پیش منتشر کرد و میتوان گفت ما به لحاظ تجربی 200 سال عقب تر از کسانی هستیم که با ما سر جنگ دارند و باید توجه کنیم.
این عکاس خبری دوران دفاع مقدس ادامه داد: در دوران هشت سال دفاع مقدس اتفاقاتی افتاد که اگر این اتفاقات خوب منعکس و منتقل می شد، می توانست مدینه فاضله ای را که در شلمچه شکل گرفته بود و در مساحت 50 متر بیشتر نبود اما خلوص و عصاره شیعه ناب را در همین 50 کیلومتر می شد جستجو کرد و یافت.
مستند "روایت فتح" پربیننده ترین برنامه دوران جنگ تحمیلی بود
مستندساز 14 جنگ بین المللی با اشاره به اینکه در زمان جنگ چهار برنامه از 2 کانال ایران پخش می شد، تاکید کرد: مستند "روایت فتح" که شهید سید مرتضی آوینی ساخت آن را به عهده داشت، پربیننده ترین برنامه دوران جنگ تحمیلی بود.
سازنده مستند "سال های گلوله و زنبق" خاطرنشان کرد: شهید آوینی به نگاهی در مستند رسیده بود که بر مخاطب تاثیرگذار ترین بود و به تعبیری مدیریت چشم مخاطب را به خوبی می دانست که این نتایج ساخت مستند "روایت فتح" بود.
برجی با اشاره به دلایل استقبال مخاطبان از مستند "روایت فتح" افزود: شهید آوینی 10 روز قبل از اجری هر عملیات عکاسان و تصویربرداران را به گردان ها می فرستاد تا در گردان ها و بین رزمندگان حضور داشته باشند تا دوربین در عملیات عضو غریبه نباشد.
این خبرنگار ادامه داد: در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران سوژه ها به گونه ای بود که از عامه و اقشار مختلف مردم در جنگ حضور داشتند و دوربین به عنوان یک شاهد اتفاق حضور داشت و یک موجود بیگانه و اضافه نبود.
فرمان تشکیل بسیج از تدبیر های حضرت امام خمینی (ره) بود
عکاس مستند " روایت فتح " با بیان اینکه فرمان تشکیل بسیج از تدبیر های حضرت امام خمینی (ره) بود، خاطرنشان کرد: اگر حضرت امام (ره) یک سال قبل از آغاز جنگ فرمان تشکیل بسیج را نمی داد، اتفاقاتی که در بستان، خرمشهر و خوزستان می افتاد، در شهر های بزرگ ایران نیز تکرار می شد و عراق در تهران جشن می گرفت زیرا تبلیغات و تحلیل گران آنها اذعان داشتند که ظرف یک هفته به تهران می رسند.
برجی با تاکید بر اینکه نیرویی به نام بسیج جلو ارتش عراق را گرفت، یادآور شد: این از درایت امام (ره) بود که می دانست این انقلاب با این اهداف، نگاه و روش مورد حمله قرار می گیرد.
ما به تعداد آدم هایی که رفتند جنگ قصه جنگ داریم
سازنده مستند "در امتداد غدیر" با انتقاد از اینکه برخی از فیلمسازان که از کمی قصه های جنگ سخن می گویند، خاطرنشان کرد: ما به تعداد آدم هایی که رفتند جنگ، به تعداد مادران شهداء، به تعداد خواهرانی که منتظر بودند برادرانشان از جنگ برگردند، به تعداد رفقایی که منتظر رفیقشان بودند، قصه جنگ داریم.
وی با یاداوری اینکه افرادی که کار مستندسازی جنگ را انجام می دادند در آن زمان امکانات زیادی نداشتند، گفت: مخاطب و انتظارش از رسانه را باید شناخت و باید عکسی گرفته شود که سئوال برای بیننده ایجاد نکند و بدانید که شهادت کسی را انتخاب نمی کند و این شما هستید که شهادت را انتخاب می کنید.
خاطرنشان می شود، خاطرنشان می شود، همایش "جنگ در قاب خبر و دوربین" همراه با یادمان شهدای رسانه فارس با همکاری سازمان بسیج رسانه فارس، حوزه هنری و نمایندگی انجمن روابط عمومی ایران در فارس در سالن اجتماعات مخابرات استان در شیراز برگزار شد.
گفتنی است، رضا برجی متولد اسفند ۱۳۴۳همدان است که از 19 سالگی عکاسی را در جبهه ها آغاز کرد و از اواخر سال ۱۳۶۵ به گروه "روایت فتح" پیوست.
این جانباز ۴۵ درصد رکورددار حضور در 14 جنگ بین المللی است که شرکت در 15 نمایشگاه انفرادی و نمایشگاه های جمعی عکس 11 کشور جهان، عضویت در هیئت داوران جشنواره های فیلم مستند و مسابقات عکاسی ایران و جهان، نگارش مقالاتی در زمینه فرهنگ، رسانه و سینما، نوشتن چند کتاب از جمله "سه گزارش"، "تونل گیلاس"، "پدر - پسر - خون"، ساخت 12 سریال تلویزیونی و 44 فیلم مستند بلند و کوتاه از جمله "سواحل اشک و زیتون"، "سال های گلوله و زنبق"، "مادران سربرنیتسا" و "در امتداد غدیر" را در سوابق فعالیت ارزنده خود دارد.
پایان پیام/
نظر شما