به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) در دیدار با جمعی از علمای اندونزی با توجه به موضوع وحدت و اتحاد اسلامی گفت: دیدار شما علمای دینی برای من احساس خوشایندی است که گویی سالیان دارازی است از برادایت خود دور بوده وبعد از سالها آنها را در آغوش می گیرد.
وی افزود: اندونزی به عنوان بزرگترین کشور اسلامی است که علی رغم اینکه فاصله بسیار زیادی از زادگاه اسلام خاور میانه دارد اما بزرگترین جمعیت مسلمانان را در خود جای داده است.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: این جمعیت عظیم توانسته در طول تاریخ پیدایش خدمات ارزنده ای برای اسلام چه در داخل مرزهای خود و چه کشورهای همجوار انجام داده است.
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: کشور ما خوشبختانه ازلحاظ اعتقادی ، رفتاری، فرهنگی و مذهبی با برادران مسلمان اندونزی و سایر کشوهرای همجوار رابطه خوبی دارد که این امر مایه الفت و همبستگی قلبی و عملی می شود.
وی اظهار داشت: مسلمانان در سراسر دنیا علی رغم فواصل جغرافیایی و اختلافات رژیم سیاسی وحکومتی واختلافات نژادی و زبانی همه احساس می کنند از یک ریشه عواطف مذهبی است که مردم را به هم پیوند می دهد و باعث می شود در قبال دشمنان ید واحده باشد تا درموقع لزوم علیه دشمنان از اسلام و هویت خود شان دفاع داشته باشند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: هر چقدر مبانی فکری و اعتقادی از یک طرف و عوامل همبستگی اجتماعی از طرفی دیگر بیشتر باشد قدرت مسلمانان درمقابل دشمنان بیشتر خواهد بود و امکان توسعه معارف اسلامی در دنیا بیشتر خواهد شد.
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) یادآور شد: در همین راستا هر قدر افکار و اعتقادات و باروها و ارزشها به هم نزدیک شود و عوامل اختلاف کمتر باشد بر قدرت مادی و معنوی مسلمانان افزوده خواهد شد.
وی خاطر نشان ساخت: آنچه موجب جدایی مسلمانان از یکدیگر می شود به چند عامل مهم از جمله عوامل طبیعی، جغرافیایی، نژادی، زبانی و ..بستگی دارد.
عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: یکی دیگر از اختلافات، اختلافات جزیی و فردی است که در برخی عقاید و افکارها وجود دارد که باعث می شود کما بیش از هم فاصله بگیرند.
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) اذعان داشت: دسته نخست ازاین عوامل به دست همت مسلمانان بوده که با پیشرفت تکنولوژی فاصله های زمانی و مکانی و اختلافات زبانی را تقریبا از بین برده و می توانند با هم ارتباط نزدیکی برقرار کنندو از محتوای فرهنگی و فکری هم مطلع شود.
وی افزود: اینکه گفته شد همت مسلمانان، منظورمسلمانان پیشین بود که مشکل زیادی را حل کرده بود ازجمله وجود کشوراندونزی است که بدینوسیله مسلمانان خاورمیانه به خاور دور سفر کرده بود و پیروان مسلمانان زیادی پیدا کردند وبزرگترین کشور اسلامی را بوجود آوردند.
استاد حوزه علیمه قم ادامه داد: ولی امروز با پیشرفت تکنولوژی این مشکل حل شده و مشکلات زمانی، زبانی و نژادی را برطرف کرده است.
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) ابراز داشت: مهمترین امر درمورد همه مسلمانان کشورهای اسلامی سعی شود زبان قرآن را یک زبان واحد ومشترک بین خود ترویج دهند تا با مبانی دینی کمک بزرگی به اتحاد دینی میان مسلمانان شود.
عضو خبرگان رهبری گفت: دومین عامل اختلاف عمومی بین مسلمانان است که در اثر اختلاف فهم مردم از متون و منابع اسلامی پیش امده و تا حد زیادی امری طبیعی می باشد.
وی با بیان اینکه در زمان پیامبر اکرم(ص) از کلام ایشان به صورتهای مختلفی تفسیرمی شد و مردم برداشتهای مختلفی همراه با اختلاف نظر در فهم کلام ایشان داشتند تصریح کرد: البته این یک امری طبیعی است که در زندگی روزمره وجود دارد و شنوندگان می توانند برداشتهای مختلفی ازاین کلام داشته باشند و درفهم و مراد گوینده اختلاف نظر ایجاد شود.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: طبیعتا یک دین که منابع اصلی آن از 14 قرن پیش است وعوامل مختلفی در نقل رخ داد منابع و تفسیر آنها پیش آمده به طور طبیعی پیروان آن نیز اختلاف فهم هایی دردین خواهند داشت.
مناظره و تبادل نظر بهترین گزینه برای رفع اختلافات و وحدت فکری است
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) افزود: البته تبادل نظر و مناظره دیالوگ کمک می کند به اختلافات و سبب می شود افکاربه هم نزدیک شوند واین توقع که اختلافها از بین برود و یک برداشت از متون بوجود آید امری غیر واقع است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: برای رسیدن به وحدت باید به نوعی تعدد مذاهب را دراسلام بپذیریم ورسمیت دهیم وسعی شود افکار به هم نزدیک و قبول یک مذهب بررد مذهب دیگر نباشد.
وی اذعان کرد: حتی نمونه هایی هم درداخل پیروان یک مذهب هم وجود دارد چه در شیعیان، شافعی و دافعی ها که همه تابع یک امام هستند اما ممکن است فقهای آنها در داخل مذهب خود اختلاف فتوا داشته باشند.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به اینکه حتی درشهرخودمان چند مرجع وجود دارند و با توجه به اینکه همه ازیک منبع استفاده می کنند وپیروان مختلفی دارند گفت: همه این مراجع با استفاده ازیک منبع دربرخی مواقع فتوایی مختلف صادر می کنند و مقلدین مختلفی دارند.
رئیس مؤسسه امام خمینی(ره) اذعان داشت: یکی از اختلافاتی که در بین فرقه های عرفانی مسلمانان وجود دارد مانند مذهب شالیزه، قادریه و ... همه اینها تابع مکاتب متصور اسلامی هستند اما اختلاف نظر داشته و هیچ مشکلی با هم ندارند.
باید مراقب اختلافات از ناحیه شیاطین ودشمنان اسلام در داخل کشورهای اسلامی باشیم
استاد حوزه علمیه قم افزود: نکته سوم اختلافاتی که وجود دارد از ناحیه شیاطین و دشمنان اسلام در داخل کشورهای اسلامی و حتی گاهی به نام خود اسلام بوجود می آید که سابقه تاریخی در ادیان گذشته را داشته و قرآن نیز نسبت به آن تاکید ویژه داشته و دارد.
عضو خبرگان رهبری گفت: ویژگی این دسته از اختلافات عمدی و با وسوسه های شیطانی انجام می شود و برای اغراض دنیوی و عوامل شیطانی برای ترویج و گمراهی دیگران و تابع کردن آنها بر سر بهره مندی از امکانات مادی است.
مقابله با دشمنان نیازمند بهره مندی از وسایل عملی، تقویت روابط سیاسی، دیپلماتیک و خودکفایی است
وی ادامه داد: برای مقابله با این دسته عوامل اختلاف باید بیش از اینکه از عوامل علمی و فرهنگی استفاده و روابط بحث و مناظره داشته باشد باید از وسایل عملی و تقویت روابط سیاسی و دیپلماتیک و تقویت روابط اقتصادی وخودکفایی بهره مند شد تا دست نیاز به سوی دشمنان اسلام دراز نکرده و از وجود خطرهایی که وجود دارد در امان باشیم.
آیت الله مصباح یزدی گفت: رژیم سیاسی یک کشور باید تابع مبانی دینی و مذهبی باشد و هستند کشورهای دیگری که اسلام ورژیم سیاسی اسلام دارند اما درراس حکومت باید کسی باشد که جانشین پیغمبر بوده واطاعت از او چون اطاعت از پیغمبر واجب باشد که این امر در سایر کشورها وجود ندارد.
عضو خبرگان رهبری گفت: به همین جهت است که حکومت اسلامی ایران در دنیا به عنوان حکومت ولایت فقیه شناخته می شود .
پایان پیام/
نظر شما