به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، «حسن عباسی» منتقد، پژوهشگر و کارشناس هنری سیاسی در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «لژیون» که در دومین روز از جشنواره فیلم مقاومت در سینما فلسطین اکران شد، به نقد و بررسی این فیلم و نمونههایی از این فیلمها و سریالها پرداخت که به نوعی در حال تخریب 7 مرحله ایمان مردم به ویژه مسلمانان هستند.
جنگ ما فقط پشت خاکریزها نیست
وی در ابتدای سخنانش، فیلم سینمایی «لژیون» را نمونهای از تلاش غرب برای اسلام هراسی و ضد ایمانی دانست و گفت: امام خمینی (ره) در صحبت های گرانبهای خود در سال 63 بارها گفته بودند که جنگ عراق علیه ایران، جنگ باطل علیه حق بوده است. همچنین امام فرمودند که این جنگ تمام شدنی نیست.
عباسی خاطرنشان کرد: بنابراین الان هم به استناد این سخنان امام (ره) می گویم که جنگ حق با باطل صرفا جنگ پشت خاکریزها نیست، بلکه امروزه جوهره رزمنده بودن مورد حمله قرار گرفته است. مرزهای اعتقادی جوانان این سرزمین مورد هجوم قرار گرفته است و در واقع عصر تسخیر ذهن و قلب انسان ها است. حال با توجه به این مطلب که دوران تسخیر ذهن و قلب انسان ها فرا رسیده چه کسانی سربازان و جهادگران این عرصه هستند؟ قدر مسلم سربازان امروز سینماگران ایرانی و اهالی رسانه هستند.
«لژیون» فصل جدیدی از ایمان ستیزی و نزاع بین ملائکه است
وی با اشاره به اینکه فیلم سینمایی «لژیون» نمونهای از فیلم هایی است که با ساز و کار ایجاد شک ساخته شده است، بیان کرد: فیلم سینمایی«لژیون» با هدف تزلزل ایمان و ایجاد شک ساخته شده است. این فیلم در کنار فیلم و سریال های دیگری چون کنستانتین، سریال دایمنیون، سریال سوپرنچرال و .... که با همین مضمون ساخته شده است نمونه هایی از آثار ایمان ستیز و برای اصالت بخشیدن به شیطان است.
این منتقد و کارشناس سیاسی سینمایی به بحث ایمان ستیزی در فیلم سینمایی «لژیون» اشاره کرد و گفت: نخستین مشخصه فیلم ها و سریال هایی از این دست این است که گزاره "خدا مرده است" را نشان می دهند و در همان ابتدا مطرح میکند که خلاء قدرت یعنی پروردگار نیست و انسان بعد از پروردگار آمده است. در فیلم «لژیون» دعوای شیطان، تبدیل به نزاع بین جبرائیل و میکائیل می شود و همین موضوع یعنی دعوای بین ملائکه فصل جدیدی از ایمان ستیزی را در حوزه دین ستیزی باز می کند.
وی در ادامه سخنانش، ایمان واقعی داشتن را به 7 گزاره ایمان به غیب، به خدا، به ملائکه، به کتاب، به ارسال انبیای الهی، به آخرت و ایمان به نشانه های خدا تقسیم بندی کرد و افزود: با توجه به این هفت گذاره ایمان متوجه می شویم که در فیلم «لژیون» گذاره ایمان به خدا و ملائکه مورد حمله قرار داده است.
این منتقد با اشاره به اینکه عموم مردم مسلمان اطلاع ندارند ایمان شان به چه تعلق می گیرد، گفت: ساخته شدن فیلم ها و سریال هایی مثل «لژیون» برگرفته از برخی از واقعیت های تلخ بیرونی در اعتقادات مردم به دین است. متاسفانه به جرات می گویم که امروز از هر هزار ایرانی مسلمان 999 نفر از آنها نمی دانند ایمان شان به چه تعلق می گیرد. بنابراین جامعه امروز ما یک جامعه نسبتا اسلامی است و نه یک جامعه ایمانی. من در جلسات و شوراهای بسیاری هم در حوزه فرهنگ و هم در حوزه سیاست حضور دارم و به صراحت می گویم که در طول این مدت هیچ مدیری را پیدا نکردم که نسبت به هفت گذاره هنر آگاه باشد. اصلا نمی دانستند که ایمان هفت سطح دارد.
فرسوده شدن ایمان سبب خشکسالی است
وی، هدف این نوع فیلمها را تخریب ایمان در بین عامه مردم دانست و خشکسالی اخیر را نشانه ای از زیاد شدن معصیت برشمرد و توضیح داد: یکی از دلایل وجود خشکسالی اخیر، معصیت زیاد است که متاسفانه امروزه جامعه اسلامی ایران دچار معصیت شده است. در سال 1357 وقتی پیرمرد 63 ساله انقلاب اسلامی را رقم زد تاکید بسیار کرد که مبادا پول با پول کار کند مبادا ربا در بانک های اسلامی نمود پیدا کند، اما متاسفانه امروز شاهد هستیم که پول با پول کار می کند و بانک ها به بنگاه های اقتصادی در جهت رباخواری تبدیل شده اند و همه تبلیغات رسانه ای اعم از تلویزیون و روزنامه در جهت افزایش سرمایه با حساب های سپرده و سرمایه گذاری های عجیب و غریب است. جامعه امروز ما مشکل علمی ندارد، امروزه جامعه ما مشکل نظریه علمی ندارد بلکه مشکل ما فرسوده شدن ایمان است و در نتیجه همین فرسودگی است که مشکل خشکسالی و کمبود آب که حیاتی ترین عنصر زندگی است، به وجود آمده است و این مشکل حل نخواهد شد مگر اینکه علما در بیابان ها نماز باران بخوانند تا شاید خدا رحمی کند و باران رحمت خود را بر ما بفرستد.
این کارشناس حوزه اسلام هراسی با اشاره به اینکه غرب نیروهای انحصارطلب تربیت می کند، گفت: اسلام ناب محمدی نیروهای شهادت طلب تربیت می کند، این در حالی است که کارخانه انسان سازی در غرب چون نتوانست نیروهای اینچنین تربیت کند، در جهت تربیت نیروهای انحصارطلبی چون «داعش» و «القاعده» برآمد. ماهیت گروهک تروریستی «داعش» همچون «القاعده» است، منتها در گذشته آمریکا نیاز به وجود «القاعده» داشت تا با واقعه 11 سپتامبر بر بحران اقتصادی خود سرپوش بگذارد و این بار برای حضور گسترده خود در خاورمیانه نیاز به «داعش» دارد.
ژانر «الحاد» در سینما درصدد عادی کردن گناه و زنازادگی است
وی با اشاره به ایجاد ژانری جدید در صنعت سینما با عنوان ژانر «الحاد»، اظهار کرد: تفکر هنر و به خصوص سینما در غرب با ساخت فیلم های ضد اسلام و ضد ایران قصد دارد ژانر سینمایی «الحاد» را در صنعت سینما ایجاد کند که فیلم سینمایی «لژیون» ساخته اسکات استوارت از جمله آثاری است که در این ژانر تازه شکل گرفته در صنعت سینما ساخته شده است. امروزه در هر فیلمی، پیامبری که به تصویر کشیده می شود از اینکه مردم اش به عذاب دچار می شوند ناراحت و نادم است در واقع اینگونه مطرح می شود که چون این پیامبر حرف خدا را گوش داده ناراحت و پشیمان است.
عباسی از دیگر مصادیق عادی کردن گناه را در میان مردم جهان، رواج زنازادگی در فیلم های اینچنینی دانست و افزود: از دیگر اهداف ساخت فیلمی مثل «لژیون» عادی کردن زنازادگی است چرا که می بینیم منجی بشریت و نجات دهنده انسانیت، یک زنا زاده است.
وی تاکید کرد: امروزه می خواهند سینمای «الحادی» را نیز در جوامع اسلامی از جمله ایران رواج دهند اما در خیال خام هستند. چرا که این مملکت را شاعران کافه نشین و سینماگران کن برو و نخل طلا بگیر نگه نداشتند بلکه این مملکت را اعتقاد و ایمان سرپا نگه داشته است.
حسن عباسی در پایان صحبت های خود جشنواره فیلم مقاومت را غنیمتی برای طرح موضوعات چون اسلام هراسی دانست و گفت: جشنواره فیلم مقاومت غنیمتی است تا موضوعاتی از این دست مورد بررسی قرار گیرد چون چنین مباحثی هیچگاه در محیط های علمی، هنری و نخبگی بررسی نمی شود.
پایان پیام/
نظر شما