به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، حال و هوای مردم شهرها و روستاها امروز در نخستین روز مهرماه جور دیگری است، دست هایی پیوند خورده با دستان کودکانی که نسل فردا نامیده می شود گره خورده اند تا فردای ایران اسلامی را بسازند.
کودکان شور و نشاطی وصف ناپذیر دارند، البسه نو، کیف نو و تازگی جلد دفترها آنان را به وجد آورده است، تمام خوشی عالم برای آنان دراین روز جمع شده است.
اولیاء دانش آموز امروز به باور یک روز با اهمیّت زودترازهمیشه برخاسته اند، کودکان نیز به نور شادابی آنان سرآغازی را رقم خواهند زد که بار علم یک سال تحصیلی خواهد بود.
و امّا، این داستان برای تمامی کودکان تعریف نشده است، محمد حسن کودکی با اصالت و لهجه شیرازی بساطی از ظرف های پلاستیکی را خیابان مقابل در ورودی مدرسه پسرانه گسترده است.
از محمد حسن می پرسم، مدرسه نمیری، با غرور خندید و گفت: چرا خانم مگه میشه نرم، ولی بعد از ظهر میرم، قبلا آمارش رو گرفتم، الان وقت کاسبی است.
محمد حسن دانش آموز مقطع کلاس چهارم متفاوت از دانش آموزان هم سنّ و سال خود که حساب و کتاب را بر روی برگه کاغذ دیده اند، حساب و کتاب را باور کرده و سهم اثر آن را در زندگی به خوبی می داند.
کمی جلوتر چشمان ام به دختر بچه ای افتاد که دست خواهر کوچکش را گرفته بود و خمیازه کنان او را می کشید، پرسیدم سلام روز اول مدرسه ها مبارک، خواهرت کلاس چندم است، گفت: کلاس اول، مادرم صبح زود رفت تولیدی ما خواب موندیم و دیرمون شد، باید عجله کنیم.
فاطمه و زهرا هر دو دبستانی هستند، پرشور و خوش رو، امّا پدرشان به دلیل اعتیاد آن ها را ترک کرده و مادرشان در یک تولیدی کار می کند، راستنی امروز مسئولان و مدیران که پدرها یا مادرانی که فرزند مدرسه ای دارند و در مجموعه آنان تحت نظارت و مدیریت شان فعالیت می کنند متوجه اهمیت حضور آنان در نخستین روز مدرسه در کنار کودکانشان هستند؟
زهرا کلاس اولّی است، با ناراحتی در حالی که کوله اش را بر پشتش جابه جا می کرد، گفت: به مادرم مرخصی ندادند، برای همین نتونستیم نون ساندویجی برای زنگ تفریح ببریم.
در گوشه و کنار شهرمان نمونه های متعدد از دانش آموزانی هستند، که نیازمند رسیدگی و توجه هستند، در این میان " مسجد" این بنای الهی به واسطه مامن و میعادگاه الهی بنای دیگری است، که بسیاری از کمبودها را جبران می کند.
حجت الاسلام ولی زاده، مسئول اداره ارشاد ساوجبلاغ در این باره به خبرنگار شبستان در البرز گفت: دانش آموزان ما حدّ اقل تا یک مقطع خاص سنّی نیازمند توجه و مراقبت ویژه تری هستند، از لحاظ جسمی، عاطفی و روحی آنان باید مورد نظارت والدین قرار داشته باشند.
این مسئول افزود: در بسیاری از موارد این امکان به دلیل عدم حضور اولیاء، کمبودهای اقتصادی، بیماری و بسیاری موارد از این دست ممکن نیست، از این رو هیئت امناء مسجد، بزرگان مسجد وارد می شوند، با عنایت خاصی که دارند، آن چه از توان آنان برای رفاه کودکان برمی آید انجام می دهند.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت، که یک همسایه خوب مسجدی با پذیرفتن مسئولیت حقّ همسایگی می تواند بسیاری از مشکلات و دغدغه ها را رفع کند.
وی در خصوص کودکان کار نیز اظهار کرد: امکان این توانمندی که کودکی کار کند باعث حس عزت نفس و شخصیت او می شود، در حقیقت مسئله دانش آموزی که کار می کند و درس می کند، مسئله بسیار با اهمیت و ارزشمندی است.
مسئول اداره ارشاد ساوجبلاغ تصریح کرد: امروز اولیاء دانش آموز کمی صبورتر و آگاه تر از همیشه متوجه دانش آموزان باشند و از لحاظ غذا و آرامش آنان را یاری کنند.
بوی مهر آمده است، بوی خوب سرآغاز دوستی ها، دست های اولیاء ی دانش آموزان آنان را با علم و دانش پیوند خواهند زد و دعای خیرشان را بدرقه رهشان خواهند کرد.
پایان پیام/
نظر شما